Gmap + Location -> autolocation?

maxxfade képe

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem felétek hogy azt meg-e lehet oldani hogy van egy tartalomtípusom amibe be van téve a location modul és amikor a felhasználó írja be a országot(ez alapbeállításon maradna), várost, utcát akkor a gmap automatikusan megjelölje egy macroval a címet és amikor beküldi a tartalmat akkor kiegészítse gps koordinátával plusz a macroba beleillessze a tartalomba megadott adatokat? (pl cím, telefonszám, email, esetleg egy kép...)

Vagy létezik erre kifejezett módon egy modul is?

Köszönöm a válaszotokat előre is...

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aboros képe

vagy a gmap vagy a location tudja ezt, nem emlékszem pontosan. geocoding options van egy ilyen tab a modul beállításainál, ott kell ezt bekapcsolnod országonként. nem minden országra működik, például bangladeshre nem :)

közbe eszembe jutott hogy még megvan a location játszóterem amivel a drupal hétvégén demoztam, úgyhogy meg is néztem gyorsan, ezen a címen kell bekapcsolnod azt a kívánt országokra: admin/settings/location/geocoding
egyben az a kérdés is eldőlt, hogy melyik modul tudja ezt: a location. :)

0
0

-
clear: both;

maxxfade képe

Köszönöm az infót! Megnézem ;)

0
0
maxxfade képe

Megnéztem köszönöm a tippet! Hát a gondom az hogy GPS koordinátákat ad nekem, de a tartalomban nem mutatja a google térképet (és mivel nem látom a térképet így azt sem tudom hogy csinál-e neki macro-t) Valakinek valami tipp hogy mi nem stimmelhet?

0
0
aboros képe

mondhatnám azt is ha zsémbes lennék, hogy új kérdés, új téma :)
hogy jól geokódol e, azt le tudod úgy is ellenőrizni, hogy egyszerűen maps.google.com -on a szélesség-hosszúság párost írod a keresőbe. (biztos jól geokódol egyébként)

hogy adott nodenál jelenjen is meg a térkép az már más történet, én erre már viewst használok amivel egy blokkot készíttetek, ami térkép, egy argumentumot használ ami a node id, urlből nyeri. aztán ezt a blokkot teszem egy régióba vagy hívom kézzel vagy, vagy vagy :) mindig attól függ minden, hogy mi a pontos igény.

(általános "fórum" szabály, hogy minél pontossabban leírod mi az igény, annál könnyebben/pontosabban tudok segíteni)

0
0

-
clear: both;

nakos képe

Azt szeretném megkérdezni, hogy a drupál hétvégén bemutatott Gmap + Location együttes "játszóterét" - ha már megtaláltad, nem tennéd-e nyilvánossá - hasonlóan, mint azt Den tette a Debreceni Drupal Napok elnevezésű rendezvényen "A képek kezelését, képgalériák, dia bemutatók készítése" előadásához kapcsolódóan. http://internode.hu/blog/drupal-7-es-kepek-2011-03-26
Ez utóbbiból nagyon sokat tanultam.

0
0
aboros képe

bár nem hiszem, hogy sokat tanulhatna belőle bárki is, túlságosan egyszerű volt az. majd elgondolkodom, hogyan tudnék megosztani egy olyat, amiből lehet tanulni is, kérek pár napot. köszi. ;)

0
0

-
clear: both;

Illyés Edit képe

geocoding options van egy ilyen tab a modul beállításainál, ott kell ezt bekapcsolnod országonként. nem minden országra működik, például bangladeshre nem :)

D7-est nézem éppen magyar felületen, és Magyarországon sincs. :)

Szerencsére ennyire nem rossz a helyzet, csak át kell váltani angol nyelvre, hogy megjelenjen nálunk is a Google Terms of Use.

0
0
Petik képe

Nem kell szerencsére angol nyelvre váltani, mert magyarul is bejön :)

0
0

Üdv. Peti