Gmap - Build a GMap macro ? Térkép

eMeLA képe

Jól értelmezem a Gmap használatát: először a Build a GMap macro-val "készítek" egy makrót, amit bemásokok a node törzy mezőjébe. Megjelenítésnél a Gmap filter kicseréli a makrót térképre.

Én nem találtam meg hol kell beállítani, de nincs valami egyszerűbb módszer is, olyan pl. hogy a node-nál rábök a felhasználók egy térképre, és a node-al együtt eltárolódnak a jelek is ?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
eMeLA képe

Azt hiszem már fáradt vagyok :(
Elenézést.

Fussunk neki mégegyszer:

Jól értelmezem a Gmap használatát ?
Először a Build a GMap macro-val "készítek" egy makrót. Ezt bemásolom a node törzs mezőbe. A node megjelenítésénél, a Gmap filter kicseréli ezt egy térképre.

Én nem találtam meg hol kell beállítani, vagy nincs is ilyen ?
Valami egyszerűbb módszerre gondolok: pl. a node beviteli lapján rábök a felhasználó egy térképre, lerak egy-két jelet. Ezek a jelek a node beküldésénél, vele együtt eltárolódnak. Próbálkoztam a GMap Field-el is, de ott is a copy-paste módszert kell használni... !?

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

aboros képe

kell neked még a location modul is!

aztán tartalom típusonként megadhatod, hogy melyikhez mennyi és milyen részletességű hely-információt lehet/kell megadni. aztán be tudod azt is állítani már a gmapben, hogy a location űrlapelemeit térképre változtassa és akkor kattintással tudod már megadni a helyet.
meg egyből kapsz node locations meg user locations menüpontokat, amik térképen mutatják a dolgokat.
és persze tudsz csinálni views -al is térkép nézeteket, szűrésekkel, miegymással együtt.
http://drupal.org/project/location

a location modulnak még talán van értelme a gmap nélkül, de fordítva nemigen igaz ez. ;)

0
0

-
clear: both;

eMeLA képe

És olyat lehet valahogy, hogy ne csak egy jelet lehessen a térképre rakni, hanem vonalat, kört....

A "Build a GMap macro"-t megtaláltam, de azzal meg az a bajom, hogy visszafele nem működik a dolog, vagyis a Textarea-ba beírt makró nem jelenik meg a fenti térképen !?

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

Pasqualle képe

pp-nek volt egy csonaktura felvazolva google maps-en. ha jol emlekszem abban voltak vonalak is, de lehet tevedek..

0
0
pp képe

Először is az nem csónak, hanem kenu túra terv volt ;)
Másrészt az egy sima Google Map volt.

Én anno amikor foglalkoztam a gmap-el akkor még a macro nem volt olyan állapotban, hogy jól lehessen használni ráadásul olyan célt tűzött ki maga elé, hogy én csak lestem, hogy ebből vajon mikorra lesz kód és hogyan fogja követni az api változásait. Ezért én teljesen alapról indulva toltam a markereket a térképre.

pp

0
0
Pasqualle képe

es jol emlekeztem van rajta vonal meg teruletjelolo is.
a csonak miatt meg elnezest kerek

off: nyarasdnal ahol a kis duna es az a masik er osszefolyik en is kenuztam, nagyon jo kis hely.

0
0
eMeLA képe

Addig eljutottam, hogy a "Build a GMap macro" formjából csináltam egy CCK field-et. A térképre rajzolt jeleket, vonalakat rendesen el is tárolja a node-ben. Szerkesztésnél még vissza is tölti a térképet, meg is jelennek a marker-ek, vonalak, miegymás. A dolog ott bukott meg, hogy az egyes jelekhez nem kapcsolódnak azok a javascript események melyek a frissen felrakottakhoz igen. Így a térképen rajta vannak, de nem szerkeszthetők...
De ez már nem igazán Drupal-os probléma. A gond ott van, hogy az események úgy vannak definiálva, hogy kattintásra jöjjenek létre, így a betöltött térkép jeleinél, egy kattintást kellene szimulálni az egyes elemhez, de ezt azthiszem nem lehet....

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu