Futó képek, szöveg

macilaci78 képe

Melyik az a modul, amivel egy adott honlap fejlécében mondjuk, 15-20 képet szép egymásutánban, mint egy filmszalag tudok úsztatni?
És a képekkel párhuzamosan menne valami szöveg (alkalmanként cserélve), mindig valami aktuális.

Olyasmire gondolok, hogy a modul kér egy node-ot, amibe felcsatolom az adott pixel magas képeket, amit mondjuk névsorban úsztat egyik irányból a másikba, a "body"-ban lévő szöveget pedig jobbról balra úsztatja alul, vagy felül.

Kényelmes lenne, ha eltérő képarányú, de azonos magasságú képekkel tudna dolgozni. Hát, ha még a képek kattintható linkek is lennének, az maga lenne a mámor!

Drupal 6.26 lenne a core.

Taxonomy upgrade extras: 
Drupal verzió: 
hszilard képe

A views slideshow modult ilyesmire találták ki.
http://drupal.org/project/views_slideshow

4
0
macilaci78 képe

Köszönöm!

Felraktam minden sallangjával együtt, és most?
A sima Views modullal azonos módon kell használni?

0
-1
Robert Petras képe

A következő lépés miután feltelepítetted a Views Slideshow modult, hogy megismred a mőködését. Elolvasod a README.txt fájt, ahol a fejlesztő hasznos információval lát el. Ha nem megy az angol, akkor a Drupal.org oldalon megkeresed a modul magyarítását és beimportálod a rendszerbe.

Ha ez még mindig kevés információ lenne, akkor a modul oldalán megnézed, hogy ajánl-e a fejlesztő csapat valamiféle dokumentációt a telepítéshez és a beállításhoz.

Biztosra veszem, hogy a Google kereső és a YouTube videómegosztó rengeteg hasznos tippel tud ellátni. Ezt a modult ezerféle képpen lehet felhasználni, mert nagyon rugalmasan kezelhető.

Itt a Drupal.hu tudástárban is népszerő téma a slideshow használata és léteznek magyar nyelvű oktatóanyagok is, bár ezeknek a pontos hivatkozását nem tudom egy csettintésre ide varázsolni csak ha rákeresek.

Remélem, hogy ettől függetlenül segítettem valamicskét és megtalálod a keresett információt a fenti lehetőségek egyikét használva.

4
0
Sk8erPeter képe

aboros készít nagyon jó videókat, a Views Slideshow-val kapcsolatosak itt vannak:
http://aboros.com/futo-pillantas-a-views-slideshow-modulra
http://aboros.com/hogy-is-van-az-hogy-kepeket-rakunk-a-slideshowba

2
0