Fejlesztői és felhasználói dokumentáció

csakiistvan képe

Sziasztok,

Bár tudom hogy nem szervesen a Drupalhoz kapcsolódik a téma, de nagyon kíváncsi lennék hogy mi az aminek egy fejlesztői, illetve felhasználói dokumentációban benne kellene lennie, ha egy Drupal sitehoz kellene elkészíteni.

Felhasználói: minek kell mindenképp benne lennie, illetve ha van 30 tartalom típusom mindent részletesen illik szétbontani? Felhasználó környezet ismertetése, csoportok jogosultságainak ismertetése, melyik csoportnak mi a joga, miért, stb.

Fejlesztői: nyilván illik a Drupalról pár szót ejteni, a felhasznált modulokról, melyik mit kezel, illetve hogy milyen egyedi tpl.php-k vannak a sminkhez, amik a különböző nézeteket, tartalmakat vezérlik.

Nem igazán találtam magyar leírást a webes dokumentációról, így ezért dobnám be a közösbe. Amennyiben kerülnek ide felhasználható kommentek, vállalom hogy elkészítek egy lap bejegyzést a kézikönyvbe.

Üdv
István

Drupal verzió: 
Fórum: 
Nagy Gusztáv képe

a fejlesztői dokumentációt annak írod, aki megfelelő Drupal ismerettel rendelkezik, csak azt kell megértenie, hogy milyen tervezési döntéseket hoztál. Szép is lenne, ha a Drupal alapokkal kellene kezdeni :-)

0
0

Nagy Gusztáv