Fatal error az update.php futtatásakor, modul frissítés után.

Lejla képe

A probléma a következő:
Frissítettem két modult (CCK és Avatar selection), majd indítani akartam az update.php-t, erre ezt kapom:

"Fatal error: Call to undefined function phptemplate_get_ie_styles() in /chroot/home/kalligra/kalligrafiaklub.hu/html/themes/garland/maintenance-page.tpl.php on line 23"

Namost, megnéztem ezt a sort az említett maintenance...php-ban amire hivatkozik, de nekem sajnos kínai, hogy mit csinálna ott, ami most nem megy neki... és pont a garland sminkben?....
Tud valaki erre megoldást?
Mit tegyek?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Lejla képe

Kiléptem a weboldalról, és a Látogatóknak ez az üzenet jelenik meg:

* warning: array_keys() [function.array-keys]: The first argument should be an array in /chroot/home/kalligra/kalligrafiaklub.hu/html/includes/theme.maintenance.inc on line 217.
* warning: Invalid argument supplied for foreach() in /chroot/home/kalligra/kalligrafiaklub.hu/html/includes/theme.maintenance.inc on line 217.

-----
Egyébként mielőtt ezt a hibaüzit láttam volna, próbálkoztam azzal, hogy kikapcsoltam a CCK-t meg az Avatar selectiont, és hátha úgy lefut az update.php, de ugyanaz a hibaüzenet a maintenance....php-val kapcsolatban.

(Lehet, hogy hülyeség volt, de ezen kívül még kiürítettem az SQL-táblákban az összes olyat, ami cache-el kezdődik, mert korábban ez segített már ebben-abban, de most ez sem. Gondolom azért mert semmi köze a problémához)

Több ötletem nincs...

0
0
Pasqualle képe

ellenorizd, hogy a garland konyvtaraban megvan e a template.php fajl

0
0
Lejla képe

Meg van a template.php, még méretre is akkora mint az eredeti.

0
0
Lejla képe

Nos, már nem fogjuk megtudni, mi volt a probléma, mert a frissítés előtti állapotra backup-oltam az oldalt, és így gond nélkül lefutott az update.php...
Nem tudom, ezek után merjem-e frissíteni ismét a modulokat, pedig a drupal folyton figyelmeztet rá...

Konklúzió: mindenkinek ajánlom, aki modult frissít, hogy kövesse a lépéseket, amiket a drupal javasol, azaz bármilyen frissítés előtt adatbázis mentés, mindenképpen! :-)

Azért, visszajövök majd, ha megint rendetlenkedik, mert biztos meg fogom majd valamikor próbálni az adott modulok frissítését, ha a jelenlegi "pánik" elmúlik :-)))

0
0
Lejla képe

Visszajöttem sajnos, mivel jelenleg 4 weboldalt működtetek/fejlesztek.

Ebből eddig háromnál lépett fel teljesen ugyanaz a probléma, amit fentebb leírtam.
A negyedikhez már hozzá sem merek fogni.

Az elsőnél, ahogyan írtam is, a backup után helyrerázódott minden (leszámítva, hogy egy hozzászólás elveszett, mert olyan régi backupot töltöttem vissza, amiben még biztos voltam, hogy nem volt frissítve a modulok egyike sem, egy teljes nappal korábbit).

A második weboldalnál is működött a backup, amikor a frissítés utáni update-probléma fellépésekor a backup-visszatöltést végrehajtottam, és amit itt érdemes tudni még:
itt nem ugyanazok a modulok voltak frissítendőek, mint az elsőnél.
...ezért is mertem frissíteni: azt hittem az első után, hogy a cck vagy az avatar selection frissítésével volt csak a gond, a többi mehet.
De itt az i18n és a mollom modul volt a frissítendő, és teljesen ugyanaz a hibaüzenet jött elő!
S bár megoldódott a probléma, mert minden helyrejött a backup visszatöltésével - de kétlem, hogy ennek így kéne "működnie" :(

És, most a harmadik weboldalnál szenvedek ugyanazzal a problémával, az szerencsére teljesen fejlesztési fázisban van, tehát nem kell aggódnom a felhasználók vagy a látogatók miatt - viszont itt hiába próbáltam a backup and migrate-tel a frissítés előtt lementett állapotot visszatölteni, nem reagál rá olyan "pozitívan", mint az előző kettő.

De itt legalább van némi egyezés az előzőekkel, mert szintén az i18n modul és a mollom kellett, hogy frissítve legyen. (...háromból két frissítés esete így némileg hasonló, bár az "orvosság" nem hat az egyikre, ami furcsa).

Most komolyan felmerült bennem, hogy ha én csinálok valamit rosszul, az ugyan mi lehet, mert eddig is, és most is, ugyanúgy csináltam a modulfrissítést, ahogy kell:
Karbantartás üzemmód, adatbázis mentés a Backup and migrate-tel, aztán ftp-vel a modul újabb verziójának a felrakása. Ezután update.php futtatás (van, hogy előtte/közben, amikor elnavigálok az oldalon belül máshová, kéri a cron futtatását is, de ez most nem hiszem hogy számít).

Ha viszont nem én bénázok valamit el, hanem a Drupal (6.13) rendetlenkedik, akkor pedig hogyhogy csak én találkozok ezzel a helyzettel?
Szóval, lehet hogy mégis én bénázok? De akkor mit?

* warning: array_keys() [function.array-keys]: The first argument should be an array in /mnt/storage/virtual/ijs.hu/htdocs/drupal/includes/theme.maintenance.inc on line 217.
* warning: Invalid argument supplied for foreach() in /mnt/storage/virtual/ijs.hu/htdocs/drupal/includes/theme.maintenance.inc on line 217.

0
0