Facebook like a hozzászólásokhoz

husztisanyi képe

Már jó ideje szerettem volna megoldani, hogy ne csak a tartalmakat lehessen like-olni a weboldalon, hanem a hozzászólásokat is.
Mivel ilyen modult, ötletet nem találtam a drupal.org-on, így a napokban nekikezdtem megvalósítani.

A Facebook által biztosított like gomb normál beillesztésével az volt a problémám, hogy ha a hozzászólás linkjét adom meg neki (http://valami.hu/comment/12#comment-12), akkor a script megnézi az adott oldalt, de onnan nem a hozzászólás tartalmát, hanem a node tartalmát illeszti be a like-mezőbe. Ugyan így a node címét, url-jét, stb, vagyis ugyan az jön ki, mintha a node-ot like-oltam volna.

Elkezdtem a Open Graph meta elemeivel variálni, de abból is csak ugyan ez lett, ugyanis ha megtalálta a node címét és tartalmát a node-ban, akkor nem foglalkozott a meta elemeknél megadott comment adatokkal.

Végül úgy tudtam egy "tákolt" megoldást csinálni, hogy a hozzászólások like gombja mögé egy olyan linket tettem, amely egy "/comment_fb/id" url-en elérhető views oldalt nyit meg, ez pedig az url-ből kiolvasott node id argumentum alapján tölti be az azonos számú hozzászólást.
Így, a facebook script a hozzászólást látja egyedüli tartalmat, így annak szövegét olvassa be (az esetek többségében), valamint ezt a views-os url-t adja meg elérhetőségnek, pl: "/comment_fb/12"

Ha a facebook oldalon a felhasználó rákattint erre a linkre, akkor a views oldal a betöltődése után egy "header refresh"-el átdob az eredeti hozzászólás linkjére (http://valami.hu/comment/12#comment-12).

Azért tudtam csak ilyen bonyolultan megcsinálni a views-zal, mert:
1. nem értek a drupalhoz : )
2. nem tudtam a views-zal kiolvastatni a hozzászólás url-jéből a $cid értéket, ugyanis (számomra meglepő módon) a hozzászólások "/comment/12#comment-12" típusú linkjéből kiolvasható argumentumok csak a node url-jét tartalmazzák!! "node/45"
Működő állapotában ezen az oldalon tudjátok megnézni, kipróbálni, bármelyik hozzászólásnál: http://onmegvalositas.hu

A kérdésem az lenne, hogyan lehetne egyszerűbben, refresh mentesen megoldani a hozzászólás like-olhatóságát?

1. Ki lehet valahogy olvastatni a hozzászólás url-jéből a $cid értéket?

2. Talán egy erre a célra fejlesztett modul elegánsabb megoldást adna. A like gombra kattintva egy olyan oldalt kreálna, amelybe csak az adott hozzászólást töltené be, címmel, tartalommal, url-lel és persze mindezt smink nélkül.

Ehhez kérném a gondolataitokat, segítségeteket.
Köszönöm!

Drupal verzió: 
husztisanyi képe

Nincs ötletetek?

0
-1