A fórum modul használata, testreszabása

ambro képe

Tiszteletem a hozzáértő lakóknak!

Készítettem magamnak egy honlapot Drupállal. Szuper! Viszont szeretnék bele fórumot is. Normálisan kinéző, értelmes módon működő fórumot. Ehelyett még egy elválasztó vonalat sem vagyok képes húzni a beírások közé. Segítsetek légy szíves! Mivel, hogyan kell az ilyesmit megcsinálni?

Nincsenek nagy ígényeim. Az is megfelelne amit itt látok. Esetleg azzal a különbséggel, hogy ne kezdje beljebb, legyen sorszám, legyen kiírva, hogy kinek, milyen sorszámű beírására válaszolok.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv.: ambro


Flame miatt a szálat lezártam. - pp -

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
nevergone képe

Ehhez sminkelni kell, de szerintem jobban jársz, ha keresel egy kész témát magadnak. Ha pedig mégis szeretnél fabrikálni: CSS

0
0
ambro képe

Azt meg hogy kell? Kész témát? Az csak a fórumra vonatkozik?

Kicsit bővebben mesélj erről legy szíves!

0
0
Nagy Gusztáv képe

Pl. http://nagygusztav.hu/?q=webes_tartalomkezelo_rendszerek_jegyzet_0_5_os_...

Szerintem így gyorsabban jutsz eredményre.

0
0

Nagy Gusztáv

ambro képe

Köszönöm, olvasom.

0
0
ambro képe

Áttanulmányoztam. Sajnos ez nem az az anyag amire nekem szükségem lenne. Azért köszönöm!

0
0
nevergone képe

ambro képe

Köszi!

Még három kérdés mielőtt egyáltalán nekiveselkedek: Egyáltalán elérhető az amit akarok?

1./ A beírások sorszámmal való ellátása

2./ Válaszadásnál automatikus hivatkozás a sorszámra és a nickre

3./ szálkövetés (beljebb-kezdés) kiiktatása

0
0
nevergone képe

Érthető, a harmadikat a beállításokkal is ki tudod kapcsolni.
A Beállításokban az adott tartalomtípust (ez nálad a Fórum lesz) szerkesztve keresd a "Hozzászólás-beküldési beállítások" -at, és ott az "Alapértelmezett megjelenítési mód" -ot

0
0
ambro képe

Nem azt kérdezem hogy érthető-e, hanem azt hogy elérhető-e? Elérhető az a három dolog amit szeretnék? OK, a harmadik csak beállítás kérdése (köszönöm, már be is állítottam), de a másik kettő elérhető?

0
0
nevergone képe

Ott van jópár link, ha azokat figyelmesen elolvasod, elérhetőek lesznek. :)

Szerk.: Amúgy ha megmondanád, hogy milyen sminket használsz, és/vagy adnál egy linket az oldaladra, többet tudnánk segíteni.

0
0
ambro képe

Nem-nem, én nem szeretem ha helyettem oldják meg a feladatot. Én magam szeretném, mert közben tanulok vele. Kölönben sem munka kategória, csak szórakozás. (Saját weblap lesz.) Mondjuk ha valakitől tudnék kérdezősködni, hogy a határaimat megismerhessem, akkor percek alatt heteket okosodnék. Sajnos nincs kitől. Valamiért félnek az emberek a Skype beszélgetéstől...

És persze a maradék két kérdésre tőled sem kaptam egyértelmű igen, -vagy nem választ. Pedig az is a határaim megismerését célozná...

OK. Kösz a segítséget, olvasom, tanulom, csinálom!

Üdv.: ambro

0
0
nevergone képe

Én eddig mondtam, hogy amit szeretnél, megoldható. A sminkeden (vagyis az oldaladén) mindenképpen változtatni kell, és talán egy kis modulírás is lesz benne. Mivel nem adtál több infót, hogy pl. milyen sminket használsz (az oldaladon), ezért én is csak ennyi választ tudok adni: A Drupallal rugalmasan lehet sokféle igényt kielégíteni. :)

0
0
ambro képe

"Mivel nem adtál több infót, hogy pl. milyen sminket használsz"

Mondtam, nem szeretném, ha más oldaná meg helyettem azt a feladatot, amit saját magam elé tűztem ki célul.

De nézzük fordítva a kérdést: Melyik smink az amelyik az általam kívánt másik két dolgot kapsából tudja? Létezik egyáltalán ilyen? Mármit Te tudsz ilyenről? Mert én már nagyon, -de nagyon sok Drupalos oldalon jártam, de pont ezt a -szerintem- nagyon fontos két dolgot nem láttam a fórumukban működni. Joggal merül fel bennem a kérdés, hogy akkor valószínűleg nem is lehet megoldani. Tehát akkor mégegyszer és másképpen teszem fel neked (nektek) a kérdést:

Te, személy szerint láttál már olyan Drupalos fórumot, ahol az általam kívánatosnak tartott két dolog létezik?

0
0
nevergone képe

Pl. Weblabor (saját fejlesztésű smink)
http://weblabor.hu/cikkek/szemantikus-http#comments

Amúgy ha keresgélsz itt az oldal, talán meg is találod a megoldás részmegoldásait. :)

0
0
ambro képe

Ismét segítettél, de ez csak még a sorszámozás. Nekem még egy fontos feltételem van:

Válaszadásnál automatikus hivatkozás a sorszámra és a nickre

Netán ilyenre is tudnál példát mutatni?

0
0
nevergone képe

Ilyenre még nem láttam mintát, szóval vagy modul-fejlesztés, vagy template.php (by aboros). :)

0
0
ambro képe

OK. Köszi!

0
0
ambro képe

Méltatlanul gyenge a Drupal egészéhez képest. A modul konfigurálhatósága, a lehetőségei, az admin lehetőségei, mind-mind olyan, mintha életében nem fórumozott volna aki írta. Mit lehet ilyenkor tenni? Mit ajánlotok helyette?

0
0
aboros képe

távol álljon tőlem, hogy flamewart indítsak ugyan ebben a témában (fúdegyenge a drupal fóruma) már sokadjára, elnézést érte, de ezt most nem bírom ki. (4 -ig jutottam csak a számolásban..:)

bocsánat kedves ambro, de szerintem meg az a gyenge, hogy a 20 órás regisztrációddal legyengézel valamit, amit sokezren használnak és építenek évek óta és amiről nem is tudsz az ég világon semmit.

a három funkcióból, amit hiányolsz, egyet alapból tud a rendszer, a másik kettőnek meg semmi értelme nincsnen, ugyanis pont ezek megvalósítására/kiváltására van a szálakkal követett fórum. (amit meg egyébként ki akarsz kapcsolni)

szerintem az a szupergyenge, amikor egy fórum 'lapos', nem szálakkal követett és a #3452 sorszámú hozzászóláshoz oda van írva, hogy "válasz erre: #2341" ... na, ez a gyenge!

hozzátenném még, hogy itt ütöd az asztalt, hogy nem akarod, hogy mi oldjuk meg a problémádat, hanem te akarod megoldani, akkor mit is akarsz itt tőlünk, milyen segítséget vársz, ami segítség ugyan, de a problémádat nem oldja meg? kaptál linket, nem is egyet. ottvan, azokon indulj el és oldjad meg a problémát akkor. de nem, még egy féltucat felesleges oda-vissza szócséplésbe mész bele nevergone -al, aztán meg legyengézed a világ legjobb cmsét...

szép bemutatkozás. :)

0
0

-
clear: both;

joebacsi képe

"szerintem az a szupergyenge, amikor egy fórum 'lapos', nem szálakkal követett és a #3452 sorszámú hozzászóláshoz oda van írva, hogy "válasz erre: #2341" ... na, ez a gyenge!"

lehet, hogy gyenge, de a drupal erre is képes, csak kicsit meg kell rugdosni hozzá :)
http://www.battlefieldcommunity.hu

ezért szeretjük :)

0
0
ambro képe

joebacsi, ezt a "rugdosást" pontosan hogy érted? :-) Én is szeretnék ilyet csinálni. Tudsz ebben nekem segíteni? Merre induljak? Mit csináljak?

És a fórum-admin felület? IP-cím követés, stb.? Abban is "rugdostál" valamit?

A segítséget előre is köszönöm!

ambro

0
0
ambro képe

Írod: "a másik kettőnek meg semmi értelme nincsnen"

Butaság! Minden normális fórumon van sorszámozás! Minden normális fórumon lehet tudni, hogy kinek és milyen sorszámú beírására válaszolok!

Ez az alábontásos szálkövetés meg egy nagy marhaság! Egy normális vitában elképzelhető módon akár százezer feletti beírásszám is lehetséges. Ez meg néhány tucatnál már csak egy karakteresre szűkül. Értelmetlen! Használhatatlan! Gyenge!

Írod: "itt ütöd az asztalt"

Olvasni, értelmezni sem tudsz! Jobb lenne ha visszafognád magad! Vedd úgy, hogy a te "segítségedre" nem tartok igényt!

rod: "legyengézed a világ legjobb cmsét"

Nem azt gyengéztem le, hanem csak az egyik modulját. És azért, mert az valóban gyenge. Ahogyan te is...

ambro

0
0
nevergone képe

Pedig gyakorlatban én eddig csak a weblaboron láttam érdemben sorszámozást, és a szálkövetés pont arra való, hogy lehessen tudni, kinek mijére válaszoltál.
Persze az is megvalósítható, amit szeretnél, de nem így, ebben a stílusban.

0
0
ambro képe

Az én stílusommal nincsen semmi baj! Ha segítenek azt tisztelettel megköszönöm. Ha meg szemétkednek, elzavarom a fenébe. Szerintem ez így helyes. Még helyesebb lenne, ha a notorius szemétkedőket már réges-régen kitessékelte volna a moderátor. Akkor nem lenne okom senkit sem elzavarni a fenébe. És akkor neked sem lett volna okod a stílusommal foglalkozni. Pont.

Írod: "Pedig gyakorlatban én eddig csak a weblaboron láttam érdemben sorszámozást"

Mármint az ingyen fórummotoroknál? Én nem tudom, hogy melyik fórum milyen motorral dolgozik. Azt tudom, hogy sorszám és hivatkozás nélkül nem lehet értelmesen fórumozni. Pont.

Szeretném tudni a dolog feloldását! Mert meg szeretném oldani én is. Én magam. Nem azt kérem, hogy helyettem csinálja meg valaki, csak azt, hogy légy szíves irányítsatok el arra nézve, hogy ezt a feladatot hogyan kell, hogyan érdemes megcsinálni.

Namost, ha valaki nem tudja, hogy hogyan kell, azt nagyon szépen megkérem, hogy ne írjon semmit sem nekem! Megoldás helyetti szemétkedésre nem vagyok vevő. Köszönöm!

0
0
nevergone képe

Azt tudom, hogy sorszám és hivatkozás nélkül nem lehet értelmesen fórumozni.

Ezt végképp cáfolom, mint elég sok oldalon aktív fórumozó.

Nem azt kérem, hogy helyettem csinálja meg valaki, csak azt, hogy légy szíves irányítsatok el arra nézve, hogy ezt a feladatot hogyan kell, hogyan érdemes megcsinálni.

Mondtam, template.php és sminkelés. Ha pedig több kell, már meg kell próbálnod önmagad értelmezni ezeket az infókat.

0
0
ambro képe

Írod: "Mondtam, template.php és sminkelés. Ha pedig több kell, már meg kell próbálnod önmagad értelmezni ezeket az infókat."

Ezt eddig is tudtam. Ennyi erővel azt ís írhattad volna, hogy PC kell a megoldáshoz. :-)

Sajnálom, de úgy látom te sem tudod a megoldást...

Ami a fórumozást illeti: Ez nem ízlés kérdése. Meg kell nézni a nagy portálok fórumait világszerte. Kivétel nélkül mindenhol van sorszám és hivatkozás. Ha te ezt cáfolod, az a te problémád, nem az enyém. Én meg szeretném oldani, és meg is fogom oldani. Csak gondoltam lesz itt olyan, aki már megoldotta és tud segíteni. Egyenlőre csak azt látom, hogy felhomályosítás van helyette. Azért ezt is megköszönöm, de jobban örülnék a valódi, hathatós segítségnek!

0
0
Rico képe

Hasonlót szeretnék én is, illetve annak egy elemét, amit te.

Itt: http://drupal.hu/forum/sorsz%C3%A1mozott-hozz%C3%A1sz%C3%B3l%C3%A1sok

[OFF: A pathautoval konvertáltatnám az ékezetes betűket simává, rövidebb, szebb hivatkozásokhoz. Bár így nem téveszthető össze a kérés és a keres.]

0
0
ambro képe

Köszi a linket, már át is futottam a topikot. Látom neked is van bajod a "segítőkkel". :-)

Szerintem valami más fórummotor használata lesz a megoldás. Úgy látom, hogy ez a fejlesztés túl sok egy felhasználónak. Most már csak az a kérdés, hogy akkor mit kell választani helyette, ami integrálható és tudja a sorszámozást és a hivatkozás sorszámának automatikus megnevezését.

Egyébként nekem nem csak ez a bajom, de sajnos átsiklottak felette a válaszadók. A fórum-admin felület is gyenge. Gyakorlatilag használhatatlan...

ambro

0
0
Rico képe

Félreértés ne essék, nincs bajom a segítőkkel, nagyra értékelek minden hozzájárulást, és jó is amit mond nevergone (hogy never, never hack core), csak fel nem tárt okokból kicsit leragadtunk ott, hogy mit jelent segítséget kérni, és hogyan tudunk együttműködni itt a fórumon.

Egy haverom egy modullal csont nélkül tudta integrálni a Drupallal a Simple Machines Forum-ot ( http://www.simplemachines.org/ ). Gondolom megtalálod a megfelelő modult, ha kell.

0
0
ambro képe

Kérdés: Te miért nem azt használod?

0
0
Rico képe

Szeretem a Drupalt, és szeretnék a berkein belül maradni, ami egyszerűséget is jelent. Nem szívesen bonyolítom külső fórum beintegrálásával, ami tönkremehet egy drupal frissítéskor, vagy várni kell a segédmodulra.
Inkább abból gazdálkodom, ami van.

0
0
ambro képe

Pedig csak pár gondolatot váltottunk. É csak ketten-hárman voltunk. Mi lenne ezzel a szálkövetéssel ha ezrek írnának ide? :o)

0
0
Pasqualle képe

vagy phpBB-t is hasznalhatsz, az is "jol" mukodik Drupallal

0
0
ambro képe

Azt mondjátok ezekben van sorszámozás és automatikus sorszámhivatkozás? Én nem látom a saját fórumaikban....

0
0
ambro képe

Re: SMF 1.1.7 Released
« Válasz #1 Dátum: Tegnap - 04:59:14 »

Most ennek akkor megint mi értelme van? A topik nevére hivatkozik mindenki aki abba a tipikba ír? Hát ez megint egy marhaság. Mondjuk legalább van sorszám...

0
0
ambro képe

Már nincsen a gépemen, de volt telepítve és úgy emlékszem, nem lehett beállítani.

Na-jó, hagyjuk ezeket! Nézzük ami a valódi megoldás.

0
0
Rico képe

http://slashdot.org/ - nincs sorszámozás, kicsit bonyult de fullextrás.

http://www.snotr.com/video/1809 - nincs beágyazás, de '#21'-re auto link a 21-es hsz-re, és a link hover-re mutatja a hivatkozott hszt! (És nem script.) És itt is van rating és rejtés (ami d6-ban úgy láttam könnyen megoldható 2 modullal)

YouTube? Talán a legáttekinthetőbb, nincs sorszámozás, sem hivatkozás: http://www.youtube.com/comment_servlet?all_comments&v=SxuGHGqVZZ4&fromur...
Viszont a leszavazás, rejtés nagyon jó, olyat szeretnék. Sőt kattintásra thread rejtést.

0
0
ambro képe

Akkor mi ketten nagyon nem vagyunk egy malomban. Nekem például az Index.hu fórumja nagyon tetszik. Majd én mindjárt megmutatom mi a követés. Például ez:

http://forum.index.hu/Article/jumpTree?a=84362720&t=9003012

Nem azt mondom, hogy ilyet akarok. Meg ez ugye egy majd 3 milliárd Ft-ot érő hírportál fórumja, de... ...de ha már példálózni kell, akkor ez az elavult fórum közel áll az én elképzeléseimhez. Hasonlót szeretnék.

...és ugye hol vannak az ingyen-fórumok fórum-admin felületei ettől...

Na-de vissza a valósághoz! Nekem sorszám és automatikus sorszámhivatkozás kellene! Na-jó, ez utóbbit lassan feladom. De a sorszámozást nem vagyok hajlandó feladni! Anélkül szerintem kaka az egész. Ebben egyetértünk?

0
0
Illyés Edit képe

Méltatlanul gyenge a Drupal egészéhez képest. A modul konfigurálhatósága, a lehetőségei, az admin lehetőségei, mind-mind olyan, mintha életében nem fórumozott volna aki írta.

Már nagyon sokszor leírtuk, hogy a Drupal alapcsomagban található fórum modul az olyan típusú fórumok kiszolgálására lett tervezve, mint a Drupal.org vagy a Drupal.hu. Feltesz valaki egy kérdést, és arra néhány körön belül megszületik a válasz, ezzel a szál lezárul. Ha később egy másik felhasználó rákeres a témára, akkor egy rövid, gyorsan áttekinthető oldalon megtalálja a megoldást. Ezért is kérjük, hogy úgy kérdésnek nyissanak a fórumozók új témát, mert egy többszáz hozzászólásos, végenincs, kanyargó szálból nehéz kibányászni a hasznos információt.

Másik műfaj a csevegős fórum, ott időnként több ezer, tízezer hozzászólás is érkezik a témaindítókhoz. Ott nem az a cél, hogy egy konkrét problémára, kérdésre választ kapjon aki a kérdést feltette, vagy aki később rákeres a témára, hanem az, hogy mindenki kifejthesse a véleményét. Az ilyen a fórumokon a szálak soha nem zárulnak le, legfeljebb érdeklődés hiányában elhalnak. Efféle fórum működtetésére valóban lehetnek jobb megoldások, mint a Drupal fórum.

0
0
ambro képe

Írod: "Feltesz valaki egy kérdést, és arra néhány körön belül megszületik a válasz, ezzel a szál lezárul."

Nem, ez nem így van! Csak ma és csak ketten írtunk ide, és nézd meg mi történt. Egyes helyeken már olyan szűk a sáv, hogy csak 3 szó fér ki. És még nincs megoldva a probléma és nincs is lezárva. Más szavakkal: Mellébeszélsz és olyasmit védsz amit nem kellene védeni, mert nem bántja senki, csak kritizálja. Mégpedig jogosan.

Nézd, ha én történetesen pék vagyok, és kitalálok egy kifligyártó ingyen-sablont a háziasszonyoknak, amit kartonpapírból lehet kivágni és elkészíteni, akkor annak kifli alakja lesz, nem pedig savanyú-cukorka alakja. Kb ez itt a probléma, ha érted, hogy miről beszélek.

Írod: "Már nagyon sokszor leírtuk, hogy a Drupal alapcsomagban található fórum modul az olyan típusú fórumok kiszolgálására lett tervezve"

Alapvetően rossz hozzáállás! Nincs ilyen fórum, meg olyan fórum, meg amolyan fórum. Csak olyan van hogy fórum, amit lehet így konfigurálni, meg lehet úgy kapcsolgatni. Szerintem ez ilyen egyszerű.

Egyébként nem kell félreérteni, nem vagyok én háládatlan! Megköszönöm szépen azt amit ingyen kaptam! De, már nehogy az ingyen holmit ne lehessen kritizálni! Akkor honnan tudná a konstruktőr, hogy mivel célszerű foglalkoznia az új verzióknál?

Én nem rejtem véka alá a bírálatom. A fórum modul úgy vacak ahogy van, és még lényeges tartalmi váltóztatásra sincsen is lehetőség Drupal-felhasználói oldalról. Sajnos! Remélem a 7-esben már lesz ilyen lehetőség. Vagy ha nem, akkor a 8-asban. ...ésígytovább... A világ nem áll meg annál a magyarázkodásnál ami így kezdődik: "Már nagyon sokszor leírtuk, hogy......"

És mégvalamit: Ha valaki megkérdezi, hogy lehet-e? Miért nem lehet mindjárt elsőre és magyarul megmondani azt hogy: NEM LEHET! Ma egész nap ezen pörögtem, és olvastam és mérgelődtem a ködösítő elmismákoló hozzászólásokon. Lassan persze kiderült az igazság, de miért kell ezt ennyire ....keresem a szót.... védeni? Hiszen nem bántja senki.

Remélem érthető voltam!

ambro

0
0
sgabe képe

A Drupal fórum motor NEM, ismétlem mégegyszer, NEM az általad vázolt felhasználásra lett tervezve, ezért is lehet arra alkalmatlan és ezért is írta Edit, hogy ilyen esetekben talán van jobb megoldás, mint a Drupal fórum. Ettől még közel sem vacak, ahogy van, csak neked nem lesz jó, de van helyette más.

A "rossz" hozzáállásról pedig inkább ne beszéljünk...mert egyáltalán nem "olyan" egyszerű, ahogy gondolod.

0
0
ambro képe

Szerintem meg már régen érti mindenki, hogy miről van szó. Arról, hogy nem kap egyenes választ az ember a kérdéseire. Ezért:

Most szépen megkérek mindenkit, hogyha legközelebb kérdezek valamit amit nem lehet megcsinálni, -mert a Drupal nem arra van tervezve-, akkor tessék egy szép magyar mondatban megírni, hogy azt bizony nem lehet megcsinálni!

Köszönöm!

ambro

0
0
aboros képe

nem arról van szó, hogy nem lehet megoldani. lolka. a drupal "mindenre rávehető". persze nem a comment.module core hackelgetésével kell ezt csinálni, hanem kell egy modult írni ami megvalósítja a kívánt funkciót. (ha még nincs ilyen..)

van kiváló api dokumentáció és modulfejlesztői doksi is, neki lehet látni olvasgatni. ennyi leütéssel meg elgépelgetett idővel már kész is lenne a modul srácok... ...ehelyett most van két szétflamelt topic, erős troll aktivitással. (az etetők meg magukra vessenek, mint az ismeretes, úgyhogy be is írom magamnak a feketepont)

0
0

-
clear: both;

ambro képe

Szerintem téged már réges-régen ki kellett volna innen tiltani. Részemről:

Ignore On!

0
0
Nagy Gusztáv képe

Mi az, amit te itt letettél az asztalra a hőbörgésen kívül?

A többiek eddig nagyon finomkodtak, de szerintem neked kéne magad kitiltani innen.
Ha egy napos regisztrációval itt mindenkivel képes vagy összeveszni, akkor NEKED nincs itt a helyed.

0
0

Nagy Gusztáv

ambro képe

Írod: "Ha egy napos regisztrációval itt mindenkivel képes vagy összeveszni, akkor"

Velem szemétkedtek. Én a szenvedő alany vagyok. Pedig: Egymillió napos reg sem alap a szemétkedésre!

Írod: "Mi az, amit te itt letettél az asztalra a hőbörgésen kívül?"

Nem én hőbörögtem. Én csak kritizáltam. Egyébként pedig: Egymillió letevés sem alap a szemétkedésre!

És nem vesztem össze senkivel. Két szemétkedőt ignoráltam. Javaslom szállj le rólam, különben téged is ignorállak. Megtehetem. Semmi sem tiltja. Pont.

0
0
Nagy Gusztáv képe

HA LENNE ezen a fórumon kitiltás, akkor én most szívesen kezdeményezném.

Ha nem vagy megelégedve a Drupal fórumával, KÖNYÖRGÖM, keress magadnak egy megfelelőt, és használd!

0
0

Nagy Gusztáv

ambro képe

Írod: "HA LENNE ezen a fórumon kitiltás, akkor én most szívesen kezdeményezném."

Úgy érted engem? Valem szemétkedtek. Tiltakozom érte. Ergo engem kellene kitiltani. Bavó fórumtárs, ez ám a logikus érvelés!

Írod: "Ha nem vagy megelégedve a Drupal fórumával, KÖNYÖRGÖM, keress magadnak egy megfelelőt, és használd!"

Meg vagyok elégedve a Drupal-fórummal. Nem veszi el a kedvemet egy két szemtelenkedő fórumtárs. Sőt, még te sem a kekeckedéseddel. De mivel unom már ezt, téged is ignorállak. Tudod így nekem könnyebb. Nem kell válaszolnom a szemétkedéseitekre, mert el sem olvasom őket.

Ignore On!

0
0
crt képe

Követtem a thread-et és nekem nem tűnt fel, hogy bárki is szemétkedett volna Veled, inkább az, hogy megpróbáltak egy helyes irányba terelni, aminek hősiesen ellenálltál. De ha így megy tovább, holnap délutánra úgyis ignorálod az egész közösséget, így megszűnik a probléma... :)

Üdv: Zoli

0
0
Paal képe

Üdv,

Eddig csak olvasgattam, de most már én is hozzászólok a témához.

Korábban is volt már az általad is felvetett témát feszegető beszélgetés. Akkor is döntetlennel zárult a meccs :)

Alapvetően rossz hozzáállás! Nincs ilyen fórum, meg olyan fórum, meg amolyan fórum. Csak olyan van hogy fórum, amit lehet így konfigurálni, meg lehet úgy kapcsolgatni. Szerintem ez ilyen egyszerű.

Szerintem meg igenis van többféle módon működő fórum. Másképpen működik egy Index fórum, egy phpBB, vagy egy Drupal fórum.

TE megszokhattál VALAHOL egy bizonyos módon működő fórumot. Meg van róla a saját elképzelésed, ismereted. De az általam is említett fórumok mind kifejezettem "célfórumok".

A Drupal-ban található "fórum" egy nagyon egyszerű változat. De a Drupal filozófiája teljesen más, mint az emlegetett célfórumoknak. A Drupal egy nagyon komplex, és flexibilisen bővíthető rendszer.
Ad egy alap, kiinduló rendszert, amire építhetsz, és olyan funkciókat adhatsz hozzá, mint pl. a hozzászóló kisképe, mikor csatlakozott, hozzászólásainak száma, rangja ("rank"), stb. De ez a fórum szervesen illeszkedik a Drupal (alap)rendszerébe:

  • Egy tartalom tipus lesz maga a fórum téma nyitása.
  • Az erre adott válaszokat a comment modul segítségével lehet megtenni.
  • A kinézetét a smink (theme) megfelelő része állítja elő.
  • A taxonómia modullal lehet kategóriákba szervezni a témákat.

Ezek az alapok, de a megfelelő (plusz) modulok használatával, és esetleg smink módosításokkal, modul fejlesztésekkel sokkal többet ki lehet belőle hozni, természetesen a megfelelő tudással felvértezve.

És mégvalamit: Ha valaki megkérdezi, hogy lehet-e? Miért nem lehet mindjárt elsőre és magyarul megmondani azt hogy: NEM LEHET! Ma egész nap ezen pörögtem, és olvastam és mérgelődtem a ködösítő elmismákoló hozzászólásokon. Lassan persze kiderült az igazság, de miért kell ezt ennyire ....keresem a szót.... védeni? Hiszen nem bántja senki.

Nincs igazad. Persze lehe, hogy nem olyan könnyen, mint ami más fórumokban alapból benne van, de lehet. Mondjuk ez olyan feladat, ami szerintem a több éve Drupal-lal foglalkozóknak sem kis fejtörést okozna első nekifutásra.

Az én véleményem az, hogy talán túl nagy dologgal akartál foglalkozni anélkül, hogy megfelelő szinten ismernéd ezt a rendszert.

Azt meg lásd be, hogy akik itt másokon - RAJTAD is - mindenféle ellenszolgáltatás nélkül próbálnak segíteni, zokon veszik, ha kedvenc rendszerüket kezded el ócsárolni. De ettől függetlenül azért próbálnak/próbáltak segíteni.

Ha neked mindenképpen "Normálisan kinéző, értelmes módon működő fórumra" van szükséged, akkor használj olyat. Létezik illesztő modul pl. a phpBB-hez is.
http://drupal.i1media.no/drupal+phpbb

Jó tanulást!

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

ambro képe

Írod: "A Drupal-ban található "fórum" egy nagyon egyszerű változat."

Én is így gondolom. Olyan egyszerű, hogy már-már használhatatlan. Az admin felülete meg annyira egyszerű, hogy szinte nincs is.

Írod: "Nincs igazad. Persze lehe, hogy nem olyan könnyen, mint ami más fórumokban alapból benne van, de lehet."

Na-látod, ezt nevezem én mellébeszélésnek, ködösítésnek, felhomályosításnak. Miért kell ezt csinálni? Lehet-lehet, persze, a Drupállal a Holdra is el lehet jutni, csak érteni kell megcsinálni, -nemigaz?.

Írod: "Az én véleményem az, hogy talán túl nagy dologgal akartál foglalkozni anélkül, hogy megfelelő szinten ismernéd ezt a rendszert."

Az enyém meg az, hogy sok itt a szemtelenkedő, személyeskedő alak. Mi közöd van például neked ahhoz, hogy én mivel akarok foglalkozni? Mi lenne, ha a saját dolgoddal foglalkoznál ahelyett, hogy itt most velem kötekedsz? :-(

0
0
Nagy Gusztáv képe

Vezessük már be a közösségi kizárást valamilyen formában!

0
0

Nagy Gusztáv

ambro képe

Hát ez nem semmi! Te szemtelenkedsz velem, de még neked áll följebb? Te zártnál ki engem? Na akkor majd én megoldom ezt a dolgot kedves Gusztáv!

Ignore On!

0
0
pp képe

Ilyen egyszerű. Ha gondoljátok lezárom.

pp

0
0
Nagy Gusztáv képe

Én erre szavazok.

0
0

Nagy Gusztáv

szikar képe

Én csak végigolvastam a szálat, de ez nagyon brutálisra sikerült. Ennyire dühösnek Gustávot még nem láttam. (Mondjuk igaza is van)

0
0
Rico képe

Állítólag Buddha kérdezte valakitől (persze biztos nem):

Mit akarsz? Hogy igazad legyen, vagy hogy boldog legyél?

0
0
Pasqualle képe

en kezdem.
tobb mint 100 hozzaszolas Drupal forumban: NowPublic

0
0
Pasqualle képe

Pasqualle képe

ilyen szep url-eket mas forumokon nem latni
http://www.canadagtir.com/forum

0
0