eseménynaptár készítés

Szotyi képe

Sziasztok!

Egy eseménynaptárt szeretnék beállítani a calendar + date + cck + views segítségével.
Próbálok végigmenni az itt levő videón, http://www.drupaltherapy.com/node/76, de már az elején elakadtam.

Felmásoltam a modulokat, (date, views, cck, calendar) engedélyeztem a megfelelő részeket, de a tartalomtípusoknál nekem nem jött létre "event" (esemény?) típus, így nem tudok tovább haladni..

Mi lehet a probléma?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aksza képe

Ezekkel a modulokkal nem is kell, hogy létre jöjjön. Ha az event modult használnád akkor jönne létre event tartalomtípus. CCk-val csináld meg a saját tartalomtípusodat amire szükséged van, ezután a views-el a nézetedet. Teljesen jó minden, amiket felsoroltál azzal lehet jó kis naptár nézeteket készíteni. Az event modult is lehetne használni, de az nem nagyon ajánlott mert leáll a fejlesztése hamarosan, D6-hoz dev tölthető csak le és elég korlátozottak a funkciói. Ha csak egyszerü naptárra van szükséged (nincs éves nézet csak havi, heti, lista nézet) kevés az időd akkor azért lehet használni az eventet is.

0
0
BeGa képe

kézzel létrehoztam a tartalomtípust. (A Video valóban hibás ebből a szempontból). Szépen működik minden, de most egy blokkba szeretném elhelyezni.
A napokhoz ott nem lehet megjeleníteni a node cimét, helyette csak "..." például.
Ezt a Nézet,Mezők -be a "Global: Custom text ..." és a "Tartalom: date" elemekkel értem el, utóbbinál a "Exclude from display" opció bekapcsolásával.
Most jönnek a kérdéseim :-)
a) Ezt a "..." bejegyzést nem sikerül linkké varázsolnom, ami az az napi eseményeket listázná.
b) Mit sem ér a naptár a blokkban ha nem lehet lapozni havi lépésekben. (Azt sem sikerült megoldanom hogy az adott év/hónap megjelenjen, hátha még kattintható is lenne...)
Minden segítő szót köszönök!

0
0

BeGa

aksza képe

A videó nem hibás, teljesen jó, összekeversz valamit ha hibásnak véled. Ő eventnek nevezi el a saját maga által készített tartalom típust, ettől az még nem hibás.

0
0
BeGa képe

Köszönöm!

0
0

BeGa

timi képe

néztem ezt a videot és amikor oda jutottam, hogy a views-ban a date_browser beállításainál a mezőknél a "csoportok" legördülő menüben a node-ot kéne kiválasztani, de az nem szerepel a listában, csak node revision és azzal nem megy. mi lehet a probléma?

0
0

T.

Paal képe

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

timi képe

még nem, de amint lesz időm elolvasom. köszi

0
0

T.