Emailküldés nem megy

turboczi képe

Sziasztok!

Erről a webhelyről van szó: http://www.nevtan.ujbuda.hu/
A probléma: nem tudunk emailt küldeni a rendszerrel (pl. új felhasználók értesítése, új jelszó kérése, tartalom ajánlása másoknak)
A háttér: A nyáron feltörték a szervert. Helyreállítás után egy mentett Drupal-változatot telepítettünk fel egy mentett adatbázissal, de utána nagyon sok gond volt a szerverrel, állandóan elszállt belső szerverhibával. Hosszas könyörgés után kaptunk egy saját virtuális szervert, de még mindig gondok voltak, főleg a honlapunk gyorsaságával, mire aztán kaptunk egy saját adatbázisszervert is (gondolom, az is virtuális). Most már minden jól megy, de emailt nem tudunk küldeni. (Szerintem nem függ ezzel össze, de a print modul pdf-csinálójával sem tudunk pdf-et csinálni, mert még mindig elszáll belső szerverhibával. Azért gondolom, hogy másról van szó, mert az alapmodul sem tud emilt küldeni.)
Természetesen 6.20-as Drupal fut és minden modul naprakész, még a wysiwyg és a print alá applikált külső programok is.

A szervert karbantartó srác próbálkozott már pár beállítással (ha kell, megkérdem, mivel), de nem jártunk eredménnyel. Én azt sejdítem, hogy a költözésnél mehetett el valami: a Drupalt még a régi szerverre installáltuk, biztosan annak a beállításait importálta. Valamit tehát át kéne állítanom az újban, de nem tudom, hogy mit. Ha jól sejtem, légyszi írjátok meg, milyen beállításokat kérdezzek meg és hol tudom ezekkel felülírni a régieket (gondolom: settings.php).

Előre is köszi!
A.

Drupal verzió: 
york képe

1. Szerver tud levelt kuldeni?
2. PHP tud levelet kuldeni mail() paranccsal?
3. Drupal tud levelet kuldeni?

0
0
turboczi képe

Az első kettőt megkérdeztem a szervert üzemeltető fickótól, a harmadikra válaszolnék én, ha tudnék. Hogyan tudom megnézni, hogy a Drupal tud-e levelet küldeni? (Én ugyanis azt tapasztalom, hogy sem a Drupal core nem tud, sem pl. a print modul.) Légyszi írd meg, mit nézzek meg, és akkor megírom, hogy tud-e, és remélem, ma választ kapok a szerver oldaláról is.

0
0

Turóczi Attila

csakiistvan képe

Vegyél fel egy felhasználót adminból, egy olyan mailcímedre amit látsz, de még nincs benne a rendszerben, és küldj neki rendszerüzenetet hogy regisztráltad. Így több kérdésre is választ kaphatsz.

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

turboczi képe

Mint fentebb írtam, sem az alapmodul, sem a kiegészítők nem tudnak levelet küldeni. Az új felhasználó sem kapta meg a levelet. Pont ez a gond. Azért megcsináltam a tesztet megint, és ezt az eredményt kaptam:

Nem lehet email küldeni. Ha állandósul a probléma, fel kell venni a kapcsolatot a webhely adminisztrátorával.

turoczi.attila jelszava és a további teendők leírása a megadott email címre elküldve.

0
0

Turóczi Attila

york képe

Ez egy olyan lista, amit ellenoriz az ember es az adott sorrendben.
Tehat ha a szerverrol megy a level kuldes, akkor megnezzuk, hogy megy php-bol, ha onnan is elment a level akkor jon a drupal.
Jelen esetben ez utobbit tudjuk, hogy nem mukodik, de jo lenne az elobbi kettorol is infot szerezni.

0
0
turboczi képe

Ezt kaptam a szerver rendszergazdájától:

1: szerver tud mail küldeni
2: a php-mail csomagot felraktam
Attila küldj egy teljes php mail parancsot hogy ki tudjam próbálni. nem ismerem a szintaktikát.

A szerverrel amit eddig csináltam ellenőriztem a mail funkciókat, ellenőriztem a SMTP kapcsolódási állapotot, felraktam a php mail-t biztos ami biztos. Nézzük meg hogy mit csinál a php mail parancs! ja és még valami kell-e valami SMTP daemon a rendszer alá. postfix vagy exim4.
Üdv:

Tehát az a kérdés, hogy a 2. kérdésre adott válaszára mit tudok mondani. Előre is köszi!
A.

0
0

Turóczi Attila

vajdasági képe

Ha utannanezel, ezt itt talatam:

http://php.net/manual/en/function.mail.php
Example #1 Sending mail.

$message = "Line 1\nLine 2\nLine 3";
$message = wordwrap($message, 70);
mail('[email protected]', 'My Subject', $message);

Probald ki ez mukodik-e? Ha nem akkor a php sem tud levelet kuldeni es akkor nem a drupal a gond.

0
0
york képe

A szerverrol parancssoros mail paranccsal tud a te gmail-os (tetszoleges nem szerveren levo email cim) cimedre levelt kuldeni?
php-mail comag nem kell
Csak hogy legyen itt a doksi is: http://php.net/manual/en/function.mail.php

ja és még valami kell-e valami SMTP daemon a rendszer alá. postfix vagy exim4.

Nem akarlak elkeseriteni, de ha ez kerdes, akkor a szerveren nem mukodik a levelezes (max. a szerven levo felhasznaloknak lehet levelet kuldeni lokalisan).
Ha a rendszergazda kerdezi meg toled melyik legyen az nem feltetlen jelent sok jot.
Az legyen amelyikhez ert :).

0
0
turboczi képe

Sikerült, felrakott a rendszergazda egy sendmail-programot, amellyel most már van SMTP-kapcsolat és működik a levélküldés.

Hálás köszönet minden résztvevőnek!
A.

0
0

Turóczi Attila

york képe

HA van telepitve exim vagy postfix, akkor van sendmail program is, csak ugy halkan jegyzem meg.

0
0
turboczi képe

Nem áll a helyzet magaslatán a srác, az tuti. És mivel én sem vagyok programozó, elég nehezen kommunikálunk, nehezen értünk szót. Ezért is köszi a segítségeteket!

0
0

Turóczi Attila

reture képe

Nekem átkellet költöztetnem egy 6.2 es siteot másik tárhelyre. Ezen a php mail() megy az és egy erre a tárhelyre felrakott másik ugyan ilyen verziójú site kiküld leveleket....
site/default=settings.php ban átírtam amit kell de mail re vonatkozó beállítást sehol se találok valamiért nem küld mailt az előzőtárhelyen is minden működött. Hol keresnétek a hibát?
Légyszi segítsetek!!!!

0
0