Email küldés Anonymus usernek Webform kitöltése után

Newtone képe

A feladat: Anonymus user kitölt egy Webformot, ahol megadja az Email címét is. Erre a címre kell küldeni egy levelet a from beküldése után.

'Rules' és a 'Rules Forms support' telepítve és a 'Triggered rules' jól be van állítva:
- Event: Webform client form is submitted
- Condition: 'submitted[tesztform][tesztadat]' value check
-- Form element ID: submitted[tesztform][tesztadat]
-- Value(s): teszt

Ha a webformot beküldik, és 'tesztform' select doboz 'tesztadat' nevű mezőjének értéke 'teszt', akkor szépen végrehajtódik az esemény, csak van egy probléma.

Ha az akciók közül kiválasztom a "Send a mail to an arbitrary mail address"-t, akkor a "Címzett"-et nem tudom helyesen beállítani:
A webformon az email mező 'submitted[email_cim]' néven fut, de ezt hiába rakom be az adott Rules action-ba a címzetthez, nem illeszti be oda az email mező értékét.

Biztosan nem jó a submitted[email_cim] "vezérlőjel" ebben az esetben, míg a Condition esetében működik. Lehetséges hogy meg kellene adni azt is hogy melyik Webformról van szó, mint pl. 'Webform client form 2'?

1. Tehát hogyan lehetne az adott webform 'email cím' mező értékét beilleszteni a Rules action-ban az email címzettjéhez, hogy arra kimenjenek a levelek?

2. Arra is gondoltam, hogy talán a 'Rule sets' körül volna érdemes szétnézni és átadni a 'submitted[email_cim]' mező értékét valaminek, amit már fel tudnék használni, de azt nem tudom, hogy a 'Rule sets' pontosan hogyan működik...

3. B tervként az is megoldás lehetne, hogy nem a webformot használnám, hanem egy saját tartalomtípust + CCK, amellyel ezt simán meg lehet oldani, csak ott feleslegesen létrejön minden beküldéskor egy node, amit törölni kellene a levél kiküldése után, viszont node törlés action-t nem találtam, és ez a megoldás "felesleges" lépéseket is tartalmaz.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
york képe

A webform gyari levelkuldoje miert nem jo?

0
0
Newtone képe

pl. azt, hogy "ha a webformot beküldik, és 'tesztform' select doboz 'tesztadat' nevű mezőjének értéke 'teszt'", akkor kiküldjön egy bizonyos levele.
Ha viszont egy másik select dobozt választanak ki akkor másféle szöveggel menjen ki a levél az anonymus usernek.

Remélem most már érhetően leírtam és van rá valamilyen megoldás.

0
0
york képe

Es ezt miert ne tudnad megtenni?
1. Egyedi preprocess a level kuldes elott a level tartalmat lehet mahinalni.
2. Egyedi mail smink, mi keruljon a level torzsebe.
3. hook_mail_alter level atvarialasa a kikuldes elott.

Mindharom megoldas jo neked.

0
0
Newtone képe

és érdekesen hangzik, szerencsére van itt fenn a fórumon elég anyag amivel meg lehet tanulni. Köszi a segítségedet.

0
0