Eltérő címlap, csak bejelentkező modullal

zoonion képe

Sziasztok!

Most kezdtem ismerkedni a Drupal rendszerrel. Egy olyan oldalt szeretnék kialakítani, ahol bejelentkezés nélkül nem jelenik meg semmi a felhasználó számára. Szeretném, ha hasonlóan működne, mint a wiw, esetleg a facebook, tehát bejelentkezés, regisztráció nélkül nem látni tartalmat. Próbálkoztam már a Frontpage modullal, ami esetén meg lehetne adni az eltérő kezdő oldalt, de sajnos nem tudom, hogy hol hozzam létre ezt és a drupal fájlrendszerében hol helyezzem el. Már el kezdtem néztem N. Gusztáv Drupál könyvét, de eddig nem találtam semmit. Esetleg van valami ötletetek?
A segítséget előre is köszönöm!

Üdv!
L. Zoltán

Drupal verzió: 
aries képe

Nem értem, hogy keveredik ide a címlap, hogyha mindenhonnan szeretnéd letiltani a tartalmakat.

Egyedi címlapot úgy tudsz létrehozni, hogy lemásolod a sminkedben a page.tpl.ph-t page-front.tpl.php néven, majd abba beleteszed a kívánt módosításokat. (Ha új fájlt hozol létre, egy theme registry újraépítés szükséges, ezt legegyszerűbben úgy tudod megtenni, hogy a smink beállításainál (admin/build/themes) nyomsz egy mentést, vagy felteszed az Admin Menu modult, és ott a Flush -> Theme registry menüpontra kattintasz.)

Ha a többi tartalmat akarod elrejteni, akkor a jogosultságoknál a „tartalmak hozzáférése” (ezt mindjárt megváltoztatom „hozzáférés a tartalmakhoz”-ra :) ) jogot ne add meg a bejelentkezés nélküli felhasználóknak.

0
0
Nagy Gusztáv képe

Én a Content Access modullal oldottam meg két zárt tanfolyami oldalt.

Van egy publikus tartalomtípusom, amely néhány tájékoztató oldalt jelent, pl. a címlap tájékoztató szövege. Az összes többi tartalom másik, névtelenül nem látható tartalomtípus eleme lesz.

Ennyi.

0
0

Nagy Gusztáv

zoonion képe

Köszönöm a gyors segítséget!

0
0
zoonion képe

Sziasztok!

Találtam egy modult, ami nagyjából megfelel az elvárásoknak. Regisztráció és bejelentkezés nélkül nem lehet az oldal tartalmat látni. Ami bökkenő, hogy ha a felületet szeretném átalakítani (más elrendezés, kép, az angol szöveg lecserélése) nem tudom mibe kell buherálni. Gondolom a modul fájlban valamint. Mindenesetre kezdetnek nem rossz. Gondoltam leírom, hátha valakit érdekel.

Üdv!
L.Zoli

0
0
csakiistvan képe

Ha jól értem az a cél hogy legyen egy bejelentkezés formod, amint megnyitod a www.domain.hu url-t, és a domain.hu/valami url ne legyen elérhető bejelentkezés nélkül.

1, drupal bejelentkezés formot beteszed a tartalom sávba, vagy bárhová ahol azt szeretnéd hogy megjelenjen. Kicist csúnyácska lehet, de működik.
2, jogosultságnál beállítod hogy a tartalmakat csak regisztrált felhasználók érhetik el

Amennyiben egy teljesen egyedi főoldalt szeretnél, lásd az általad említett iwiw. facebook, úgy én az alábbit tenném.

1, kitalálnám hogy nézzen ki, grafika, stb
2, létrehoznék neki egy page-bejelentkezes.tpl.php fájlt, ami a page.tpl.php leszármazottja(saját smink esetén, ha ez nincs, készíts alsminket hozzá), és lehet neki adni egyedi régiókat, css-t,tb stb, illetve ki is vehetsz belőle mindent ami a page-ben benne van, középen hagyva egy bejelentkezés régiót, amibe megint csak kiteheted a drupalból vezérelt bejelentkezés blokkodat.
3, kell egy htaccess átirányítás hogy ide irányítsa a usert, de lehet elég ha beállítod mint kezdőoldal

Van ebben még pár részlet amit meg kell csinálni, de nagy vonalakban így is kivitelezhető a dolog

Üdv

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest