elkészült modult hogyan kell lefordítani?

vvd képe

Sziasztok!

Eddig nem nagyon kérdeztem, mert (nagy nehezen, de) mindig megtaláltam a megoldást. Szóval fejlesztettem egy modult, szép, ékes szóló magyar nyelven. Mikor feltettük az oldalra, kiderült, hogy ők (a megrendelők) még 3-4 másik nyelven is szeretnék a modul által fölrakott tartalmat megjeleníteni. Utána olvasgattam, de nem teljesen tiszta a dolog, hogyan kéne lefordítani a modult.

Amire eddig rájöttem :

  • a t() fgv-be kell beágyazni minden tartalom szöveget
  • létre kell hozni po file-okat, minden nyelvre

Ami kérdésem lenne :

  • Minden tartalmat angol nyelven kell beleégetni a php-ba, és minden más nyelven a fordítás a .po fájlokban kell tárolni?
  • A .po fájloknak hol a helyük?

Remélem érthető(k) a kérdése(i)m. A lényeg, hogy pontosan hogyan fogjak bele a modul fordításba? Köszönöm, ha válaszoltok!

VvD (Varga Viktor Dániel)

Drupal verzió: 
dj képe

mindig angol nyelven add meg a szövegeket a t() függvényben.
Igen a fordítások .po fájlokban vannak általában a modul translation könyvtárába kerülnek.

A http://drupal.org/project/potx modullal könnyen tudod kiexportálni a modul(ok) fordítandó szövegeit.

0
0

Üdv!
Dudás József

sgabe képe

Az elsődleges nyelv mindig az angol. A .pot sablont és a .po fájlokat pedig egy translations mappában kell elhelyezni a modulban.

Telepítsd fel a Translation Template Extractor (POTX) modult, amivel tudsz exportálni sablont fájlt és kész fordítást is. Külső szerkesztéshez vess egy pillantást például a Poeditre.

0
0
dj képe

lemaradt az a fránya "s" translations a mappa neve ahogy sgabe írta.

0
0

Üdv!
Dudás József

vvd képe

Köszönöm a válaszokat. Meg is vagyok a fordítással.

Viszont most olyan bajban vagyok, hogy pontosan hogyan aktiváljam a magyar nyelvet? Angol drupalt tettem fel, letöltöttem a fordítást innen az oldalról, kicsomagoltam, a saját modulomnak is megvan a .hu.pot fordítása. Aktiváltam a Locale modult és át is állítottam a nyelvet magyarra az administerben, de semmi nem történik. Még annó az 5ös verziónál volt egy i18n modul, de az már integrálva lett a core-ba, ügye?

0
0
Den képe

Vagy ott vannak a .po (nem pot, az a template) fájlok, és azokat felteszi a modul bekapcsolásakor, vagy importálod utólag a content translation (core) modullal.

0
0
vvd képe

Ok, megvan minden. Én voltam a hülye, hogy azelőtt telepítettem a nyelvet, mielőtt bemásoltam volna a fordítást a könyvtárakba. :) Köszönöm a segítségeket!

VvD

0
0
zserno képe

Ezt mindig tartsd keznel, nagyon sokat segit: http://hojtsy.hu/files/Drupal6TranslationCheatSheet.pdf

0
0