Egyszerű fájl feltöltési (beküldési) lehetőség egyedi user-mappákba

BTibor képe

Sziasztok!

A gondom a következő:
Van egy Drupal site, amely szakmai konferenciák témáinak összefoglalóit jeleníti meg, amiket a témák/cikkek szerzői küldtek el eddig emailben. Elég sok összejött belőlük ahhoz, hogy megunja az ügyintéző az emailek rendezgetését, az állandó nyilvántartást. Használjuk hát a Drupalt arra, hogy a cikk szerzője maga feltölthesse a szerverre, egy a nevéhez fűződő mappába a fájljait!

Tehát az író beregisztrál, aztán egy klikkel megnyit egy egyszerű oldalt, ahol le van neki írva, hogy milyen az elvárt cikk formátuma, illetve, hogy pdf-ben várjuk a munkáját.
Ez alatt van egy fckeditoros szövegbeviteli mező, ha szeretne valamit üzenni, akkor megtehesse.
Alul található egy fájltallózás gomb, amivel kiválasztja a beküldeni valót/valókat, ha mindent feltöltögetett, akkor megnyomja a mentés gombot és megy a dolgára.
Fontos, hogy a szokásos Drupal által felkínált tájékoztató adatok nem jó, ha látszanak, mert kérték, hogy ne legyenek felesleges információk, minél egyszerűbb a felület annál kevesebbet kérdeznek a kliensek :). Nem kívánt tehát az útvonal beállítások, verzió/szerzői információ, stb...

A szerveren amikor az első feltöltés kezdődik, egy meghatározott mappában létrejön egy, a user nevével egyező mappa, amin kívül mást nem is lát a szerveren. Itt írhat, törölhet amit akar. A könyvtárának van 20MByte méretlimitje.

A beküldött node-ok - amik a feltöltésekkel együtt mentődnek - tartalmazzák a feltöltött fájlokra mutató linkeket, így az adminisztrátor csak végignézi a legfrissebb node-okat, majd belinkeli a megfelelő fájlt a cikk-katalógusba.

Na ezt szeretném megvalósítani :-)!

Amikkel próbálkoztam: Upload, File Field és IMCE modulok. Mindegyikkel szépen működik a feltöltés, de a szerveren való fájl elhelyezési kritériumaimnak nem tudok megfelelni, mert nem tudom hogyan kell paraméterezni ezeket a dolgokat.
Nem látok bele a Drupal működésébe, gondot okoz saját kinézetű tartalmat létrehoznom.

Milyen irányba induljak szerintetek? Szívesen felképzem magamat a témában, de nem tudom hol kezdjem...

Köszönettel:
Bódi Tibor

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
k.dani képe

Elméletileg az IMCE modul ezt is megoldja neked. Tudsz role-okat létrehozni a fájlfeltöltéshez is, ahol be tudod állítani, hogy ezekbe a role-okba tartozó userek mekkora tárhelyet használhassanak, mekkora fájlokat tölthetenek fel, stb...
Itt tudod azt is beállítani, hogy milyen könyvtárba menjen a feltöltés, ahol van lehetőség tokenek használni. Megadhatod például, hogy az útvonal, ahova menti a megadott user képét, az legyen a site/default/files/cikkek/%uid, akkor minden felhasználónak létrejön majd egy külön könyvtár, ami alá töltheti a fájlokat. Ha emellé még felteszed az IMCE Mkdir modult, akkor akár könyvtárakat is létrehozhatnak a felhasználók maguknak a számukra engedélyezett könyvtáron belül.

1
0
BTibor képe

Na igen, az IMCE jól működik arra amire létrehozták. Be van nálam kötve az fckeditor alá, hogy ha képet akarok beilleszteni, akkor a felugró ablakban látszik a "Böngészés a szerveren" gomb. Szépen létrejönnek a juzerek könyvtárai, tehát örülhetnék. Mégsem örülök, mert ez nagyon macerás (főleg elmagyarázni), ezért egy közvetlen gombra vágyom amire feljön a szerveren böngészés ablak, majd becsukva ezt visszajön a kiinduló ablak, ahol látszik, hogy be lettek linkelve a node-hoz az előbb feltöltött fájlok.
Más szavakkal remek lenne a filefield modul, viszont nem tudom miért nálam nem hajlandó felfogni, hogy nem a default könyvtárba, hanem egy alkönyvtárba akarom, hogy elmentse a feltötlött fájlokat.

Ezt írja: Optional subdirectory within the "sites/default/files/" directory where files will be stored.
Én meg megadtam, hogy a file path ez: userfiles
Ez egy létező könyvtár, ftp-n keresztül beállítottam, hogy írható legyen (sőt az IMCE szépen használja). Ennek ellenére nem a userfiles mappába, hanem a sites/default/files/ útvonalra szórja be a feltöltött fájlokat a rendszer.
A naplóban hibaüzenet nincs, pedig próbálgattam a filefiel beállításait de bármit írok be a file path-hoz, nem veszi figyelembe :(.

0
0
balazsgabi képe

higgyél nekem :)

a userfiles mappád valószínűleg a sites mappán kívűl van. Ha beteszed a sites/default/files mappába, akkor oda fogja elhelyezni a fájlokat.

Azonban ha ez így most megfelelőnek is látszik neked, hidd el lesz majd káosz ha egy év után lesz 50 vagy több íród/szerződ csak havi egy pdf-fel.
Ellenben ha a token modult is telepíted, akor lehetőséged van userek szerint mappákat létrehozni, azon belül pl: év, hónap, stb., stb.

És a legszebb az egészben, hogy nem neked kell ezeket a mappákat létrehozni, sem a szerzőknek matatni a szerveren, a modul szépen teszi a dolgát!

1
0
balazsgabi képe

ezt a token modullal is meg tudod csinálni. A tartalomtípusnál (célszerű eg sajátot létrehozni, nem olyan bonyi) beállítod a fájl mező (cck) feltöltési útvonalát user, dátum, meg egy csomó extra opcióval. Így aki létrehozza és feltölti nem is tudja, hogy a szerveren egy frankón strukturált mappaszerkezetbe került a motyója.

A "szokásos Drupal által felkínált tájékoztató adatok" pedig jogosultság beállítással optimalizálható.

A cikkes megjelenést pedig a Views-ra bíznám, így nem kell a "drupal által elkészített linkeket" kézzel emelgetni sehova. ha lektorálni is kell, akkor csak a közzétételt kell kézzel megcsinálni. A views-ba meg a közétett dolgokat kell megjeleníttetni.

2
0