Egyéni Search oldal (node) létrehozása

hyper képe

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy Drupal 6 alatt, hogyan tudnék egy olyan oldalt (node-ot) létrehozni, amin az eredeti Search form található? Tehát szeretnék egy 'Keresés' linket elhelyezni az oldalon, amire ha rákattintok egy olyan oldal jöjjön, be amin a search modul kereső formja van.
A search modulnál csak azt tudom állitani, hogy hova, melyik blokk-hoz tegye a search form-ot, de sajnos az állandoan látszik. Nekem csak akkor lenne szükségem a search form-ra, ha a Keresés menüpontra kattintok.

Köszönöm a segítségeteket előre is!

Drupal verzió: 
lazar képe

A blokkot elhelyezheted pl a tartalom fölött (ha van ilyen régiód), megjelenítés pedig csak a kereses útvonal alatt. Utóbbit a blokk beállítások között találod meg, "Megjelenítés bizonyos oldalakon:" opciónál.

0
0
hyper képe

Köszönöm a gyors válaszodat!

Erre gondoltál? Blokk beállítás. Itt ha jól sejtem akkor el kell helyezni egy blokkon mindenképpen?
Én szeretnék még saját szövegeket irni a search form fölé és alá :)
Nincs valami kód, ami előhivja ezt a search form-ot? Amit beilleszthetnék a node forrásába?

0
0
lazar képe

Igen, ott lehet beállítani. A kérdésed többi része kapcsán már nem vagyok annyira jártas a témában, de a google-ban is találsz javaslatokat, pl itt: http://bit.ly/cERYK4

0
0
hyper képe

Köszi, de ez csak ilyen "egyedivé" tétel. Sajnos azt nem írja le, hogy hogyan lehet egy node-on megjeleníttetni a kereső formot külön :(

0
0
Balogh Zoltán képe

A keresés blokkot akkor kapcsold ki a tarka francba, és a navigációs menüben engedélyezd az alapértelmezés szerint tiltott keresés menüpontot. Oszt kb ennyi.

0
0
hyper képe

Rendben :)
De hogy fogom tudni megjeleniteni a kereső form-ot az egyik oldalamon (node-omon)? :)

0
0
Balogh Zoltán képe

Az volt a kérdésed, hogy szeretnél egy olyan menüpontot, amire kattintva bejön a kereső form, nem? Ezt eddig össze lehet kattintani a fenti módszerrel. Te egy tartalomba szeretnéd beilleszteni a kereső formot? Vagy nem értem a kérdést.

0
0
hyper képe

Szia!
Bocsi lehet, hogy rosszul fogalmaztam :)
Megpróbálom pontosabban leirni.
Tehát adott egy drupal oldal, és nem szeretném, hogy a search form bárhol is fixen, állandó helyen látszódjon.
Az oldalon van egy Keresés menüpont vagy link, amire ide mutat: http://www.domainem.hu/kereses (ez egy node ami a Patchauto modullal van megvalósitva :) )
Azt szeretném hogy ha valaki ezt az oldalt megnézi, csak akkor jelenjen meg a kereső form, de úgy a node-on saját tartalmat: képeket, szöveget helyezek és közbeiktatok egy kereső formot.
Például: így! (kép)
A keresőformot milyen megoldással, kódrészlettel tudnám elhelyezni így a szöveg között, ahogy a képen megszerkesztettem? :)

Köszönöm!

0
0
Balogh Zoltán képe

Ha engedélyezed a PHP beviteli formát, és abban írod meg a node-ot, akkor szantog hivatkozása visz el a célig, de én nem így csinálnám.

A "gyári" keresés menüpontot alkalmaznám, amire eleve bejön a kereső form. Itt semmi sem gátol meg benne (maximum a sminked), hogy elé és mögé betegyél egy-egy blokkot, amivel azt írsz elé és mögé amit csak akarsz. A blokkoknak meg tudod mondani, hogy csak a "search" oldalon jelenjenek meg, és még pathauto sem kell hozzá, hogy ennek adj egy "kereses" útvonal-álnevet.

0
0
hyper képe

Értem :) jó lenne nekem az eredeti search form-os kereső is, csak nem tudom pontosan hogy jelenitsem meg. Mit módositsak a sminkemben. És mit állitsak be az oldalon?
El tudnád mondani pontosan? :) Bocsi, hogy értetlenkedem :)

0
0
Balogh Zoltán képe

Tényleg nem értem, hogy mit nem értesz. Bemész az admin/build/menu útvonalra, ráböksz a Navigáció menüre, ebben engedélyezed a Keresés menüpontot. Hopp, megjelenik a keresés menüpont a navigációs menüben, de ha szerkeszted is a menüpontot, akkor akár az elsődleges hivatkozások közé, vagy bármelyik másik menübe is elhelyezheted, és akkor nem a navigációs menüben lesz. Na, ha meg már látszik a menüpont, akkor arra igen egyszerűen rá kell kattintani, és a Drupal megjeleníti helyetted a kereső űrlapot.

Ha nem tetszik, hogy ez a search útvonalon jön be, akkor az admin/build/path/add útvonalon a felső mezőbe azt írod, hogy search, az alsóba meg a Neked tetszőt.

Ha alá-fölé akarsz írni, akkor az admin/build/block/add útvonalon hozzáadsz blokkot/blokkokat, úgy hogy a "Csak a felsorolt oldalakon jelenjen meg" van bejelölve, és a mezőben annyi van: search Elmented, majd az admin/build/block oldalon behúzod a blokkot a "tartalom" régióba. Ha szerencséd van, akkor a tartalom elé is tudsz blokkot tenni, nem csak mögé, de ez sminkfüggő, így ha ilyet nem tud a sminked, akkor így jártál.

Ekkor is lenne persze megoldás, hiszen be lehet preprocesszálni bárhová bármit, de ezt egyelőre hagyjuk.

0
0
hyper képe

Erre gondoltam! :)
Nagyon szuper így valóban bejön külön egy oldal ami a search form-ot tartalmazza.

Köszönöm szépen a részletes leírást! :) Bocsi ha értetlenkedem, de még nem volt elég időm belefolyni komolyabban, de megpróbálok minél hamarabb nekiesni és tanulni.

Lenne még egy olyan kérdésem, hogy miután hozzáadtam a blokkot, a megjelenitendő tartalmat hol tudom beállítani?
Beírtam a Blokk tartalom mezőbe azt amit szeretnék kiiratni a keresőform előtt, de nem jelent meg. A keresőform elérési cimét átállitottam search-ről kereses-re ahogy írtad.

Egyéni blokk megjelenítést tudok elvileg csinálni: themes/sminkneve/page.tpl.php oldalon ha szerkesztem a filet, beleirom az uj blokk nevét, hogy hol jelenjen meg, valamint az .INFO fileba is beleirom az uj blokk nevét regions[ujblokk_neve]. Ilyet csináltam korábban és működött.

Tehát most csak erre lennék kíváncsi, hogy mit rontottam el, miért nem jelenik meg a kereses oldalamon a form alatt vagy felett az egyéni szövegem? Vagy mit kellene máshogy csinálnom?

Köszönöm! :)

0
0
Balogh Zoltán képe

search Elmented. Komolyan ez van az alsó szövegmezőben? Vajon miért nem jelenik meg? :) :)

0
0
hyper képe

Bocsi a képen tényleg rosszul szerepel :D még az Elmented is a válólapon maradt és a shotot még akkor csináltam. Már meg se néztem utána :)
Drupalban persze search-öt irtam csak a szövegmezőbe. Sajnos nem jelenik meg semmilyen szöveg akkor sem ha kereses-t írok oda.
Az keresőform elérési utvonala: http://domainem.hu/kereses

0
0
tamoca képe

Jó estét!
Ha hozzáadtál egy blokkot és a kívánt tartalmat beleírtad. Utána blokkok mentése. Aztán "Régió"
fül alatt válaszd ki hol jelenjen meg. Itt tudod közvetlenül odahúzni a kívánt helyére.
majd BLOKKOK MENTÉSE. Ekkor megjelenik.
Aztán a Műveletek alatt a beállításra menj.
Itt pedig
"Oldalaktól függő megjelenítés
Megjelenítés bizonyos oldalakon:
A felsorolt oldalak kivételével mindenütt jelenjen meg.
Csak a felsorolt oldalakon jelenjen meg.
Csak abban az esetben jelenik meg, ha a következő PHP kód TRUE értékkel tér vissza (PHP-módban, csak tapasztaltaknak ajánlott).
"
választhatsz hogyan akarod, és ide beírhatod az oldal nevét ha csak ott akarod megjeleníteni.

0
0

tamoca

hyper képe

Szia!

Köszi a segítséget :) Tegnap pont igy csináltam ahogy leírtad, de nem jelent meg az egyéni szövegem, most viszont rájöttem, ha a blokk beállításoknál az ujonnan létrehozott blokk megjelenítési helyét a 'Régió' oszlopban ha átteszem a 'Tartalom'-ról 'Jobb oldalsáv'-ra, akkor a keresés oldalon valóban megjelenik az általam beírt szöveg a jobb oldalsávon, de sajnos egy fekete hátteres keretben.
Én a Tartalom részen szeretném megjelníteni, és csak szövegként, semmiylen háttere ne legyen :)

0
0
szantog képe

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.