e-learning drupal 6.x alá

Vic68 képe

Szeretnék egy e-learning oldalt építeni.
Az oldalon vannak tagok, akik előfizetnek az oldalon egy tanfolyamra és azt szabad időbeosztásuk szerint végzik el.
Így az alábbi dolgokra volna szükség:
- az előfizetői kódjának beírása után indul a tanfolyam, és ha legközelebb megint beírja a kódot a tanfolyami nyitó oldalon, akkor oda ugrik, ahol a múltkor abbahagyta.
- A tanfolyam folyamán többször lennének vizsgák (teszt), amiket ha jól gondolom a webforms modullal csinálnék meg. Ha a hallgató hibázik valamelyik válaszokkal, akkor a befejezés után lennének oldalak, amik elmagyarázzák a hibás válaszait egymás után, majd pedig menne tovább a tanfolyam.
Ha jól gondolom, ezt valahogyan a workflow modullal kellene megcsinálni. Arra azonban nem jöttem rá, hogy hogyan működik.
Van valakinek erre ötlete?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
gazsesz képe

Sztem érdmes a Rules modul körül körbenézni (bővebb leírás itt: http://drupaltippek.blog.hu).
A teszteket kézileg, vagy gépileg akarod ellenőrizni? Ha gépileg, akkor kíváncsi vagyok én is arra, hogy mivel oldod meg, úgyhogy, ha nem gond, akkor majd írd meg a tapasztalatokat.

0
0

Gazsesz

Geva képe

A virtuális tantermemben a Quiz modullal készítettem az elméleti teszteket, ezek több válaszból az egy helyeset - típusúak, de más típust is lehet vele. Szuper dolgokat tud ez a modul, pl ellenőrzi a válaszokat, eltárolja és később is elemezhetően elérhető a megoldója számára.
Beállíthatod hányszor oldhatják meg a hallgatók, az ellenőrzés közvetlenül a kérdés után legyen vagy a végén, ...
Virtuális tanterem látogatásra szívesen látlak benneteket, a tartalma is saját fejlesztés:
Gimp Suli

0
0
kalmarr képe

Szia!

Sikerült e témában infokat begyűjtened? Esetleg van valamilyen kész alkotásod is már? Nagyon érdekelne engemet is a téma, ha megosztanád nekem is :).

KALMI

0
0