Drupal5->Drupal6: régi fórum beillesztése az Drupal6-ba "régi fórumként"

pepo képe

Sziasztok!

Úgy döntöttem, hogy egy régi Drupal5-ös weboldalamat is Drupal6-osítom. Teszem ezt azért, mert minden modul elérhető lett immár Drupal6-hoz. (Meg, egyébként is a Drupal6 fantasztikusan jóra sikeredett.)
A contentek és a commentek stb-k migrálása sikeres volt. (Bár elég köbunkós módon. Pl.: az Drupal6-ban nincs a commentekben score (és még valami) oszlop, ezért az adatbázist kellet exportálnom ezek hiányában.)
Egy helyen azonban elakadtam, pontosabban: tanácstalan vagyok a megoldás menete miatt.
A régi oldalon egy nagyon átgondolatlan szerkezetű (csoport, fórum) egyveleget alkottam, amit a Drupal6-ban teljesen átstrukturáltam. Figyelembe véve a többnyelvű oldalnak megfelelő kívánalmakat.
Ám, nem szeretném a régi fórumban keletkezett írásokat elveszíteni. Az elképzelésem az lenne, hogy mind az angol, mind a magyar felületen jelenjen egy Old forums/Régi fórumok csoport, amibe ömlesztve (a régi struktúrának megfelelően) megjelennének az adatok.
Kérdelek, titeket, tapasztalt Drupal felhasználók, hogy ti ezt miként oldanátok meg? Tudom, hogy ez egy szép feladat, de mégcsak kiindulási pontom sincs...
Nos, csakugyan én látom e téren feketén a világot?

A válaszokat előre is köszönöm.

Üdv.: Pepó

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Illyés Edit képe

Lehet, hogy nem értem jól a kérdést. Létrehozol egy új fórumcsoportot Régi fórumok néven, és drag-and-drop módszerrel áthelyezed ez alá a meglévő struktúrát. Vagy az adatbázisban átírod a régi struktúra legmagasabb szintű elemeinek szülőjét az új "Régi fórumok"-ra (lásd a term_hierarchy táblát – a fórumcsoportok és alcsoportok egyszerű taxonómia kategóriák).

(Átalakítás előtt biztonsági mentés.)

0
0
pepo képe

Szia!

Jól értetted a kérdést. Köszönöm a választ. Igen ez lenne az út, ha a nyelviség problémájába nem ütköznék. (Az előző oldal egy ad-hoc oldal volt, ahol a kétnyelvűséget barbár módon oldottam meg. Nyílván most iszom a levét.)
Végül is, majd megoldom...

Még egyszer köszönöm a választ.

0
0
eMeLA képe

Mert, hogyan oldottad meg ? ;)

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu