Drupál 6 frissítési hiba

simont képe

Egy d6-os oldalon frissítettem a drupált a 6.37-ről 6.38-ra, a legfrissebb verzióra.
Lefuttattam az update.php-t és hibajelzés nélkül lefutott.

Viszont ez a hibajelzés jelenik meg:
"Drupal core 6.38 Biztonsági frissítés szükséges! Nem biztonságos projekt: A projektet a Drupal biztonsági csoportja nem biztonságosként jelölte meg, és már nem tölthető le. Javasolt azonnal kikapcsolni minden ezzel a projekttel járó funkciót."

Az elérhető frissítések oldalon minden modulnál azt írja, hogy "Nem található elérhető kiadás!" vagyis az Update status modul nem működik.

A napló bejegyzésekben semmi hibát nem ír ki. Az Állapot jelentés oldalon ez áll: "Drupal alaprendszer frissítési állapota Nem biztonságos!"

Mi lehet a hiba szerintetek? Már sokszor frissítettem, ilyen hiba nem volt még. Az oldal működik, de szeretném biztonságosnak tudni.

Drupal verzió: 
Fórum: 
simont képe

Azt látom, hogy más drupál 6-os oldalakon is amelyeken a 6.37-es van, ugyanezek a hibajelzések jelentek meg. Vagyis ez azt jelenti, hogy a D6 nem lesz támogatva tovább?

0
0

SimonT

nevergone képe

„As of February 24, 2016, Drupal 6 has reached end-of-life and will no longer be supported. If you are starting a new Drupal website, you should download a newer version.”
https://www.drupal.org/project/drupal

Vagyis a Drupal 6 támogatása véget ért, a 6.38 az utolsó verzió (ez viszont fontos biztonsági javítás), az út a Drupal 7 vagy 8 felé vezet tovább.

2
0
magveto képe

Hát ez nagyon nem jó hír. :( Ez azt jelenti ha D6-ban van webáruházam, akkor az egészet kezdhetem elölről építeni, vagy megpróbálni a migrálást ami többnyire hibába ütközik. :( D7 ubercart elrontott verzió, nem lehet kedvezményt adni, commerce meg tragédia... Legalábbis felhasználóbarát szempontból. Amint nézem D8-on egyedül ubercart zöldel még, amitől a hozzáértőktől kaptam hideget is meleget is, hogy az nem drupalhoz való. Ajjaj, drupal, drupal. Erre aludnom kell párat, hogy felocsűdjak...

0
-1
nevergone képe

Igen, migrálni kell újabb verzióra. Ez az eljárás nem idegen a szoftverektől, a Windows 95 sem támogatott már. Drupalban mindig az utolsó két főverzió a támogatott, ez most a 7.x és a 8.x. Annyi történt csak, hogy pár hónapot adtak még a Drupal 6-nak, hogy legyen idő váltani a fenti verziók valamelyikére.
Ha nem szeretnél még frissíteni, a következő cégektől vásárolhatsz támogatást: https://www.drupal.org/project/d6lts

1
0