drupal és egy másik fórum összehegesztése

atomjani képe

Sziasztok.
A tervem az, hogy a fórumot és a drupált együtt akarom használni.
A következőképpen nézne ki. Jobb oldalt és felül ott lenne a fórum linkje. Rákattintva betöltödne a fórum, de az drupal oszlopai és egyébb keretei megmaradnának. Középen jelenik meg. Az iframe oldalak is pont így müködnek, csak én a drupalon belül akarom tudni a fórumot.

A másik lehetőség, hogy a fórumban végzek a sablonban módosítást, viszont ez szerintem bonyolultabb. A drupal könyvtára a fórumon belül van, de megtudom csinálni azt is, hogy a drupalon belül legyen. Viszont akkor ebben az esetben tudnom kell hogy mit rakjak a sablonba és ehhez jobban kéne ismernem a drupal szerkezetét is. A fórum sablonja olyan elemekből áll, mint pl {$header}, {$forums}, {$footer}. Gondolom ezek közé kéne beilesztenem a drupal bizonyos elemeit.

Bármelyik megoldás jó, amivel meglehetne oldani.

Drupal verzió: 
Paal képe

MEGLÉVŐ fórumot szeretnél használni Drupal alatt? Ha nem, akkor miért nem a sajátját?

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

atomjani képe

A mybb fórumot akarom használni drupal allatt. A fórum már egy éve müködik, így magától értetödő, hogy nem akarok átállni a drupal fórumára. Azt akarom elérni, hogy a drupal felső része(logo+menűk) és a bal oldali oszlopa(ami szintén menű) a fórumozás közben is látható legyen. Tehát a drupalon belül jelenne meg.

0
0
atomjani képe

Ezek nagyon jók. Az lenne az igazi, ha tudnám a mybb-ét így is integrálni. Én megnéztem a mybb-hez is, de a keresés nem adott ki jó találatot. Lehet hogy nem a megfelelő kulcsszavakkal próbálkoztam, vagy még nem készült róla leírás.

0
0