Domain Access és az url alias-ok

balazsgabi képe

Üdv Mindenkinek!

Olyannal küzdök, hogy a Domain Access-szel kezelt kis oldalaknál a kapcsolati oldalt úgy szerettem volna megoldani, hogy egyik.hu/kapcsolat masik.hu/kapcsolat harmadik.hu/kapcsolat álnevekkel. Mindhárom "elfedett" oldal egyedi tartalom tehát 3 különböző node.
Namost az útvonal beállító oldalon (admin/build/path/add), a formba csak a node/id majd az álnevet lehet megadni, a domain adott. Konkrétan mindig az amelyik domain-re be vagyok éppen jelentkezve. Ebből gondoltam, hogy a teljes alapértelmezett és a teljes álnév az egyedi.

De nem így van, ugyanis amint a masik.hu domain alól is hozzáadnék egy álnevet (kapcsolat), azt a hibaüzenetet kapom, hogy ilyen alias már létezik. Itt csak a nyelvekkel lehetne variálni, de ezek egynyelvű oldalak. Ez csak nekem nem stimmel vagy ez így normál?

Találtam egy Domain Path nevű modult, de ez pont az ellenkezőjét csinálja, tehát ugyanazon node-hoz különböző álneveket tud rendelni.

A kérdésem tehát, hogy a fenti kívánságom kivitelezhetetlen - mert ez valami olyan triviális dologból fakad amit még nem ismerek -, vagy csak én vagyok az első akinek ilyen óhaja támadt?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
gazsesz képe

Az én tapasztalatom szerint ez a normál működés, azaz csak 1 kapcsolat oldal lehet.
Ezt én úgy oldottam meg, hogy az útvonalgenerálóba beállítottam a menüt, amelyikben az adott node linkje megjelenik [menu-raw]/[title-raw], így lehet több kontakt oldalad is, csak úgy fog megjelenni, hogy egyikdomain.hu/menunev1/kontakt, masikdomain.hu/menunev2/kontakt.
De bármi más olyan paramétert is betehetsz, ami utal az adott domain-re, vagy akár beleteszel egy fontos kulcsszót....

0
0

Gazsesz

aboros képe

ugye egy adatbázis van, egy url_alias tábla. ennyi a magyarázat. :) ha egyik domain használ egy álnevet, akkor más azt már nem tudja használni. van egy domain prefix nevű modul, ezzel le tudsz az adatbázisból választani táblákat domainenként. tehát meg tudod oldani, hogy minden domainnek saját url_alias táblája legyen és akkor nem lesz ez a probléma.

2
0

-
clear: both;