Devel modul használata - dsm függvény

rh04 képe

Szeretném használni a devel modult. Letöltöttem és megnéztem a Devel Demo modul által nyújtott segítséget és a devel modul README.txt-jét, de nem igazán értem.

A dsm($vars['content'][0]) függvény kimenetét szeretném megnézni. Az említett sor a sminkem (probagarland) template.php-jében van, egy preprocess függvényben (probagarland_preprocess_ddblock_cycle_block_content a függvény neve)

Hol kéne látnom a dsm($vars['content'][0]) által visszaadott kimenetet?

Egyáltalán hol kéne látnom egy sima szöveges üzenetet, amit a dsm-mel íratok ki?

A devel modul be van kapcsolva, a devel modul funkciói megjelennek a menüben és működnek.

Egy jó tutorial sokat segítene, de nem leltem olyat, ami pár lépésben bemutatta volna az általam olyannyira óhajtott funkció használatát :-(

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
nevergone képe

Vagyis ott találod a dsm() kimenetét, ahova a Drupal a státusz üzeneteket kiírja. Ilyen státusz üzenet pl. a „Gyorstárak törölve lettek.”, vagy „Az időzített feladatok sikeresen lefutottak.” Általában a sminkedben a tartalom feletti részben találod.

0
0
szantog képe

A dsm-mel drupal üzenetként látod a változót. Akárhová beírhatod a preprocess függvényedbe, de lehetőleg a return elé. :)
Ha nem látod, az azt jelenti, hogy nem fut le a függvényed, vagy nincs kiíratva a smink tpl-jében a $message változó
Érdemes lehet a kpr()-t használni, az az oldal tetején jeleníti meg ugyanazt, a body teljes szélességében.
Ja, és amiatt sem jelenhet meg, hogy nincs $vars['content'][0] (ami ráadásul $vars['content']['0']). Listázd ki a $vars-t, és keresd meg, hogy egyáltalán van-e ilyened.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

rh04 képe

Ha kpr-re cserélem a dsm-et, akkor sem jelenik meg sajnos semmi. Ha az admin sminkjeként garlandot használok és a devel modul segítségével végrehajtott php kódban (Execute PHP Code) megjelennek a dsm('megjelenik?'); jellegű üzenetek, akkor nagy az esély, hogy a preprocess függvény egyáltalán nem hajtódott végre?

"Ja, és amiatt sem jelenhet meg, hogy nincs $vars['content'][0] (ami ráadásul $vars['content']['0'])."

Lehet, hogy nincs $vars['content'][0], a ddblock advanced slideshow tutorialt próbálom végrehajtani, de ott következetesen $vars['content'][0] szerepel állandóan. Devel modulban Execute PHP Code és kpr($vars['content'][0]); valamint kpr($vars['content']['0']); nem ad vissza semmit.

"Listázd ki a $vars-t, és keresd meg, hogy egyáltalán van-e ilyened."
Devel modulban Execute PHP Code és kpr($vars)? Így valahogy? Ez nekem semmit nem ad vissza.

"A dsm-mel drupal üzenetként látod a változót. Akárhová beírhatod a preprocess függvényedbe, de lehetőleg a return elé. :)"

ebben a preprocess függvényben nincs return, de biztos nem itt van a baj.

Köszönöm a segítséget. Úgy érzem ehhez még fejlődnöm kell, de sokat.

0
0
szantog képe

Ha admin sminkként garlandot használsz, akkor az eredeti sminked preprocesse jó, hogy nem fut le. :)

marad a kpr(get_defined_vars()); ez minden elérhető változót megmutat, amit a függvényben használhatsz. De azt nem tudom, hogy mit mutat sima php kód futtatása esetén.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

aboros képe

vagy le se fut a preprocess.
vagy nincs mit kiirni, vagyis nem letezik a valtozo amire hivatkozol.

miert nem iratod ki eloszor az egesz vars tombot, hogy lasd mi van benne..?

masfelol, ugye uritetted a smink regisztracios tarat, amikor bevezetted az uj preprocesst?

0
0

-
clear: both;

pp képe

Ha perprocess akkor Theme developer. Ráinspektálsz és az jól kiírja neked a változó tartalmát, nem kell itt egy olyan függvénnyel bohóckodnod ami mindig csak a következő oldallekéréskor jeleníti meg a tartalmát preprocessnél, :D hisz a $message már rég összeállt mire te belenyomod azt a szerencsétlen üzenetet a queueba.

pp

0
0