Dátum kiírás rövidítése

fox mulder képe

Sziasztok!

Rendezvényeket szeretnék dátum szerinti sorrendben megjeleníteni Views2-vel kreált blokkban. A rendezvény tartalomtípus tartalmaz egy dátum mezőt, amit a Date modullal oldok meg úgy, hogy használom a To Date-et (rendezvény kezdete és vége). A Views-zal szeretném kiíratni a rendezvény nevét (link to node), a kezdő- és végdátumot. Az utóbbival van a gondom: ha mondjuk a celldömölki Cinegehámozó Fesztivál 2009 március 3.-án kezdődik és ugyanezen év ugyanezen hónapjának 6.-án ér véget, akkor szebb lenne, ha a végdátum esetén nem jelenne meg az év (igazából az évre a kezdetnél sincs szükségem, de ezt nem engedi kihagyni a Date), sőt a hónap sem (ha ugyanaz, mint a kezdetnél), csak a nap imígyen:
2009 március 3-6.
Nézegettem a Theme:Information-t, de nem találok olyan lehetőséget, hogy egy végdátum-specifikus sablonfájlban (mondjuk a views-view-field--field-date-value2.tpl.php) hogyan érem el a kezdeti dátumot (hogy ahhoz igazítsam a megjelenítést).
Megoldható valami ilyesmi akár a rendezvény-node lapján is?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
fox mulder képe

Most látom, hogy a views-view-field.tpl.php tartalmazza a kezdeti és a végdátumot (pl. a $row változóban), tehát efelé el lehet indulni (némi string buheráció). A $field és $view változók kiíratása (print_r()) viszont olyannyira megfektette a Firefoxot, hogy nem tudtam kideríteni, mit is tartalmaznak pontosan. Tudna valaki adni egy szűkebb (és a kérdés szempontjából releváns) alhalmazt a fenti változók tartalmából?
[OFF]
Van a PHP-nak(-nek?) olyan függvénye, amivel a var_dump()-hoz, vagy a print_r()-hez hasonlóan változók értékét tudom megjeleníteni, de úgy, hogy a megjelenítés ne menjen túl a változó(ill. objektum)hierarchia legfelsőbb szintjén? Vagyis, ha $valtozo['nev'] = 'Név' és $valtozó['resztomb'] = array('alresztomb' => array(...)), akkor print_idealis($valtozo) kimenete ez legyen:

['nev'] = 'Név',
['resztomb'] = Array,
...

Aztán, ha érdekel, kiíratom a $valtozo['resztomb'] értékét. Így talán elkerülhető volna a processzor 100%-os terhelése.
[/OFF]
0
0

Fox Mulder

aboros képe

írj egy sajátot ;)
tedd a template.php -ba.
ürítsd a sminktárat.

használd ahol akarod.

ez végülis csak egyetlen ciklus nem?

function my_print_r($data) {
  if (is_array($data)) {
    $items = array();
    foreach($data as $key => $value) {
      $items[] = $key . " => " . $value;
    }
    $msg = theme('item_list', $items);
  } else {
    $msg = t('Input data is not array');
  }
  drupal_set_message('my_print_r: ' . $msg);
}

vagy valami ilyesmi kb. 3 perc.

0
0

-
clear: both;