CSS betöltési sorrend módosítása

ipeto képe

Sziasztok!

Az a problémám, hogy szeretném módosítani a calendar modul megjelenését, de a hozzá tartozó css korábban töltődik be, mint a smink ccs-ei, így azok szépen felülvezérlik azt. Lehetne valahol a sorrendet befolyásolni?

Drupal verzió: 
Fórum: 
szantog képe

de a hozzá tartozó css korábban töltődik be, mint a smink ccs-ei
Ha ez így van - márpedig valószínű, hogy így van, nehezen tudom elképzelni hogy bármelyik modul a smink mögé erőlteti a css-ét - akkor a sminked css-ében mindent felül tudsz írni. Ugyanis a korábban betöltött css-t felülírja a később betöltött.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

sgabe képe

Másrészt az sem mindegy milyen szelektorokat használsz egy adott elemhez. A legjobb, ha pontosan a Calendar modul által használt szelektorokat módosítod a saját sminked stílus lapjában. Használd a Firebugot.

0
0
ipeto képe

Köszi mindkettőtöknek. Ha lehetett volna, ezt szerettem volna elkerülni. Jó lett volna, ha minden szépen marad a saját helyén, azaz css-ében. Node akkor majd piszkálom a smink css-ét.

0
0
szantog képe

Jó lett volna, ha minden szépen marad a saját helyén, azaz css-ében
Úgy érzem, itt van némi hiba a szemléletedben. Azzal, hogy a saját css-edben módosítasz/írsz felül bizonyos dolgokat pontosan a saját helyén kezeled. Soha, semmit nem módosítunk modulok css file-jaiban, azért van sminkünk, és azért tölti be épp a smink css-eit utoljára a rendszer, hogy ott dolgozzunk, a többit pedig hagyjuk békén.
Ha nagyon a helyén akarod kezelni a dolgokat, bemásolhatod a calendar modul által használt csst a sminked könyvtárába, hozzácsapod az smink.info file-hoz, és máris azt csinálhatsz vele, amit akarsz.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

pp képe

A calendar modul css-ét átmásolod a sminked könyvtárába és a smink info fájlba beteszed:

styelesheets[all][] = calendar.css

Ezzel két legyet ütsz egy csapásra.
1. Nem kell módosítanod a modul css-ét.
2. Nem kell felesleges szabályokkal küzdened.

pp

0
0
Paal képe

Azt nem írták, hogy miért NE tedd ezt.
Mert egy frissítéskor lazán felülvágod a korábbi -általad már módosított - css fájlt, és megint írhatod bele a módosításokat (feltéve ha eszedbe jut).
Ha meg a módosításaid miatt nem fogod ezt az állományt frissíteni, akkor az esetleges új dolgoktól esel el.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

ipeto képe

Akkor ha jól látom, alighanem az lesz a legcélszerűbb, ha bekerül a smink info-fájljába pl. egy custom.css-re vonatkozó sor, ami minden ilyesmit tartalmaz, és frissítésnél se kell túl sok mindenre figyelni. Köszi még egyszer!

0
0
Paal képe

Készítesz egy saját sminket, amit az eredetiből származtatsz. És abban javítod/írod felül ami kell. Az eredetihez hozzá sem nyúlsz. pp írta a medzsiket :)

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Nagy Gusztáv képe

írok az alsmink készítéséről. Nézd meg a tartalomjegyzéket.

0
0

Nagy Gusztáv