Cron mizéria

SzLenke képe

Egy kisebb oldalt raktam össze, és a hírleveleket a poormanscron nevezetű csodával kezdtem küldözgetni. Rendben működött, de egyszercsak láss csodát leállt és azóta nem küldi el a leveleket. Olvastam ajánlásokat, hogy ne így küldözgessünk a leveleket és azt is, hogy csak 200 levél kiküldésére használjuk. Ez még rendben volna, de nemcsak 3000-es listáim vannak, hanem van 100-as létszám alatti is. A feladatokat felvette a rendszer, de nem küldi ki, csak a kis stopper órát látom.
Olvastam azt is, valami külföldi oldalon, hogy valami .lock file állíthatja meg, de nem találtam sehol.
Ezek után gondoltam, hogy majd a cron!
A cpanel nevű csodán beállítottam, de a cron.php nem képes lefutni, mert
a napló szerint :
Az időzített feladatok futtatása a rendelkezésre álló időkereten túllépett, ezért leállt.

Ha a cronból futtatott lynx-es időzítést akartam futtatni akkor meg a jogosultságra panaszkodott, pedig már 777 jogokat adtam!

Kérlek segítsetek!

Drupal verzió: 
nevergone képe

Szerintem fuss neki mégegyszer, mert erős fogalomzavarra gyanakszom. Ott kezdődik, hogy a poormanscron nem küld levelet, az az időzített feladatok futását segíti elő olyan rendszeren, ahol a hagyományos (normális) megoldás nem támogatott.

0
0
SzLenke képe

A levelet a simplenews-zal küldtem, a poormanscron segítségével. A poormanscront azóta kiiktattam, és beírtam a cronba a cron.php futtatásához szükséges parancsot. A cron-ban szereplő parancs rendben lefut és az alábbi eredményről tájékoztat:
CSAK ADMIN JOGOSULTSÁGGAL HASZNÁLHATJA EZT AZ OLDALT!
A kézzel történő elindítás után csak egy üres oldal jön be, az állapotjelentésben az időzítő utolsó lefutásának ideje nem változik, és a naplóban a fent leírt hibajelentést kapom.

0
0
eMeLA képe

Először jelentkezz be az oldalon és utána futtasd a cron.php-t.

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

SzLenke képe

Természetesen be vagyok jelentkezve adminként, szerintem ez az előzőekből is kiderül. Az állapotjelentésből pl csak így tudom elindítani az időzítőt. De úgy is, és a domain/cron.php böngészőbe való beírása után is üres oldalt ad.

0
0
eMeLA képe

A cron.php futtatása után mindig üres oldal az eredmény. Ez normális.

Keress rá hol szerepel a Drupal-ban e fenti szöveg. Az alap Drupal-ban én nem találtam, lehet, hogy a simplenews vagy a poormanscron-ban van. Nézd meg a jogosultságok oldalon (?q=admin/user/permissions), hogy az adott modulhoz (amiben a szöveg szerepel) van-e beállítható jogosultság, és azt engedélyezd magadra is.

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

SzLenke képe

A keresés eredménytelen volt. Az összes általam letöltött fájlt átnéztem.

0
0