civiCRM installalas

Gobe képe

Hello mindenkinek,

Most ismerkedek a Drupal-al. Fel akarok telpiteni egy civiCRM modult es mikor beirom a kovetkezot akkor kaptam egy par hiba uzenetett es ebbol 2-ot nem tudtam kijavitani es ebben kerem a segitsegeteket. A Drupal azt a sajat gepre raktam fel XAMPP ala. A hibauzenetek a kovetkezok:

PHP5 installed PHP version 5.3.1 is not supported. PHP version earlier than 5.3.0 is required. You might want to downgrade your server, or ask your web-host to do so.

Letoltotem valalmi PHP 5.3.0 verziot de annal mintha tobb minden lenne mint a XAMPP mapaba a php-be es eggyelore nem masoltam ra, gondoltam elotte egyett kerdezek.

Is the sites/default folder writeable? The user account used by your web-server needs to be granted write access to the following directory in order to configure the CiviCRM settings file:
C:/xampp/htdocs/drupal/sites/default

Itt Total Commanderben probaltam atalitani, hogy ne csak read-only legyen de mikor ujra megnezem akkor megint read-only.

Elore is koszonom a valaszokat.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
gazsesz képe

Ha jól tudom, akkor 5.3-as php-vel nem megy a drupal. Telepítsed az 5.2-őt, azzal tuti menni fog.

0
0

Gazsesz

asrob képe

a core megy 5.3-as phpvel, contrib modulokkal lehetnek gondok.

0
0

--
Borsa Péter
https://peterborsa.eu

drifter képe

A CiviCRM-nek kell 5.2-es PHP. Keress egy korábbi XAMPP-ot amiben még 5.2-es PHP volt.

0
0
Pál úr képe

Javaslom, erősen gondolkodj el, hogy az ismerkedést a Drupal-lal a CiviCRM-men keresztül akarod-e kezdeni.

Maga a CiviCRM ugyanis nem könnyű, igazándiból erősen elgondolkodtató, hogy "modul"-nak nevezendő-e, én a magam részéről erősen hajlok arra, hogy inkább egy önálló szoftvercsomagnak nevezném, ügyes Drupal integrációval.

Inkább javaslok egyszerűbb kiegészítőket, azok segítségével jobban megismerhető a Drupal, mint egy ilyen nagyágyún keresztül.

0
0
Gobe képe

Hello mindenkinek,

Eloszor is koszonom a valaszokat. Egy nonprofit szervezetnek az volt a kerese, hogy rakjam fel a CiviCRM-t es igy kottotem ki a drupalnal. Felraktam egy korábbi XAMPP-ot amiben még 5.2-es PHP van es a PHP-s hibauzenet megszunt. Most mar csak egy hibauzenetem van amit meg kene szuntesek es az az, hogy adjak a c:\xampp\htdocs\drupal\sites\default mapanak irasi jogot. Ezt a Total commanderben megcsinalom de mind allitodik vissza read onlyra semilyen hibauzenetet nem ad,hogy nem tudja megcsinalni, de mikor ujra megnezem akkor megint read only. Tudja valaki, hogy miert, es mit hogy kene csinalni, hogy ne allitodjon vissza. Elore is koszonom a valaszokat.

0
0
Nagy Gusztáv képe

a jegyzetemmel lenne érdemes kezdened, hogy megértsd az összefüggéseket. Az aláírásomban megtalálod.

0
0

Nagy Gusztáv

gazsesz képe

Valszeg azért nem tudod módosítani az atributumokat, mert nem te vagy a tulajdonosa. Erre van egy megoldás, fix.php -keress rá-, ezt bemásolod a könyvtárba, majd lefuttatod és utána már tudod állítani az atributumokat.

0
0

Gazsesz