CCk-val bevitt adatokhoz plusz mező hozzáfűzés

Richter Miklós képe

Kedves Guruk!

Ismételten lenne egy kis problematikám:
Felvittem adatokat CCK-val gyártott lapon. Azt szeretném, hogy később egy másik felhasználó hozzá tudjon fűzni mezőket és azokat ki is tudja tölteni. (Pl Jóska felvisz cck-val egy Név lakcím mezőt, majd beküldi (ez már elkészített cck- neki csak ki kell töltenie és beküldenie.)
Sanyi ezt leszűri, hogy móri lakcím és hozzá tudjon fűzni mezőket és ezeket ki is tudja tölteni.
- Az lenne az igazi, ha mezők csak előre megadottak lehetnének és ebből tudna választani a hozzáadáshoz.
Sanyi nem lehet admin jogu.

Köszönettel:
Miki

Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

Az biztos, hogy CCK-val se a mezőnkénti jogosultság, se a dinamikus mező-hozzáfűzés nem működik.

De látok rá esélyt, hogy több, Node reference-en keresztül kapcsolódó tartalomtípussal meg lehet oldani. Jó lenne az alapfeladatot látni.

0
0

Nagy Gusztáv

Richter Miklós képe

Kedves Gusztáv!

A feladat nagyon egyszerű fent leírtak alapján:
készítettem egy új tartalom típust, amelynek van két mezője Név és cím. - Beküldök egy tartalmat ezzel a két kitöltött mezővel.

Majd egy másik felhasználó a wiev segitségével amit elkészítettem leszűri, hogy csak a móri településsel rendelkező név listázodjék. Ezek után a megjelet 2 névhez tudjon hozzáfűzni két mezőt pl. születési dátum és hely.

Hát ennyi lenne....

Miki

0
0
Nagy Gusztáv képe

Másként kérdezve: végeredményben mindig ugyanazok a mezők kerülnek előbb-utóbb kitöltésre, vagy minden node esetén a kiegészítő dönti el, hogy milyen plusz mezőket akarna hozzáadni? Teljesen szabadon?

Nekem még mindig nem teljesen világos a szitu: vagyis hogy mi ennek a különös szerkesztésnek a célja? Ha ezt látnánk, talán pontosabban tudnánk válaszolni.

0
0

Nagy Gusztáv

aboros képe

content permissions modul a csomagban, pont ezt csinálja. hogyne működne már a mezőnkénti jogosultság?

egy tartalom típus, mondjuk "személy".
négy mező van benne, field_nev, field_lakhely (location modul?), field_szuletesi_ido (date?), field_szuletesi_hely (location modul?)
field_nev mezőt szétbontanám field_keresztnev és field_vezeteknev -re, és auto nodetitles modullal ebből generálnám a tartalom címét.

egyik csoportnak van joga ilyet beküldeni, és van joga minden mezőt megtekinteni, de nincs edit field_szuletesi_ido és edit field_szuletesi_hely jogosultsága, a másik csoportnak meg van ilyen jogosultsága. kész. semmi node_reference. (legalábbis az alapján amit eddig tudok a követelményről, ennyi pont elég lesz.)

0
0

-
clear: both;

Richter Miklós képe

Kedves Urak!

A lényeg a következő lenne:
1) változat (ez egy picit egyszerűbb) Egy emberke beküld cck- val készített lapot, aminek 3 mezőjéhez van jogosultsága a másik háromhoz semmilyen jogosultsága nincs.
A fennmaradó másik hármat egy másik user tölti ki akinek user jogosultsága van.

De úgy szeretném, hogy a beküldött lap amin az első a 6 kitölthető mezőből 3- mat kitöltött a kitöltött mezőkre szűrhessen a második akinek ki kell tölteni a maradék 3mezőt. Azért kellene a szűrő, mert ha beküldenek 100 lapot, de abból a második kitöltő mondjuk településre tudjon szűrni.

2.) A metodus ugyanaz, kivéve, hogy a lapon csak 3 mező van és a második felhasználó a másik hármat általam elkészített mezővel egészítheti ki és értelem szerűen ezt utána kitölti.

Nagyon- nagyon köszönöm az eddigi választ és remélem valahogy megoldható lesz.

Miki

0
0
Nagy Gusztáv képe

Annyira titkos a dolog, hogy nem lehet 2-3 konkrét (!) példát leírni? Én még mindig nem értek egy csomó részletet.

0
0

Nagy Gusztáv

Richter Miklós képe

Van egy ingatlan értékesítő aki beküld egy ügyfele (név ,cím , telefonszám). Ez megérkezik, majd a hiteltanácsadó egy views segítségével lekérdezi ezeket és a fenti háromhoz hozzá kell fűznie három mezőt az ügyféllel való tárgyalás után.
Ezek a következők: 1) ügyfél státusz (ez egy legördülő, amelyből ki kell választania, hogy mi, 2) a hitel összege,3)A bank neve) ezeket kell hozzá kell fűznie a fentiekhez kitöltött értékekkel. A későbbiekben lehet hogy nem három mezőt, hanem többet is.
Köszönettel:
Miki

0
0
dj képe

Felveszel egy ügyfel csoportot és egy ügyintéző csoportot. Az ügyfél csak a név ,cím , telefonszám mezőkre kap jogosultságot, az ügyintéző csoport pedig a státusz, összeg, bank mezőkre illetve a másik háromra is ha szükséges. Ehhez a Adminisztráció › Webhely építés -> Modulok -> Content Permissions modult kell bekapcsolnod és létrehozni a csoportokat és cck mezőket.

0
0

Üdv!
Dudás József

Richter Miklós képe

Éertem, de hogy valósul meg a kért szűrési feltétel?
szeretnén a viewet ere hsználni. ott tudok mezőbe írni??

Köszönettel:
Miki

0
0
dj képe

lehetőség, hogy felfedett ( Expose ) szűrő. Ha a névre állítod be vagy mindhárom kitöltött mezőre akkor a megadott adatokra szűr a view. Amikor beállítasz egy szűrőt pl. a névre, akkor kell választanod ezt az opciót.

0
0

Üdv!
Dudás József

Richter Miklós képe

Nos, egy picit érhetőbben leírnád. Nekem ebből nem világos, hogy a view-ben kapot litát hogyan tudom írni??

0
0
dj képe

hoztál már létre, akkor szűrő feltételt is állítottál be valószínűleg. Annyi a plusz, hogy ezt a szűrőfeltételt felfeded, így a lekérdezés indítása előtt adatokat lehet megadni úgy, mint egy form esetén. A lekérdezés azokat a tartalmakat adja meg amik a keresési feltételnek megfelelnek. Amikor itt kiválasztja az ügyintéző azt akit módosítani akar, akkor megjelenik a tartalom. Ha úgy van beállítva a jogosultsága, hogy szerkesztheti a tartalmat akkor a szerkesztést választja és a számára elérhető mezőket módosítja és elmenti. Remélem, hogy jól értem amit csinálni szeretnél.

0
0

Üdv!
Dudás József

Richter Miklós képe

Igen már csináltam.

Nekem ez így nem. hiszen a view-el csinálnám a listát, itt látom hogy pl. 30 beküldött ügy fél van és látnom kell, hogy kihez mi viszek be pl. bank stb, mert ez mindenkinél más lehet. valami olyasmi kellene, hogy a lista utolso eleme egy lin ami visszavisz a beküldött lapra és ott újra szekeszthető legyen. az adott user elérési mezői szempontjábol.

0
0
Richter Miklós képe

Ez tök jó értem ez így renben is lenne. Csak a neheze, hogy views-ben lehozom listában, majd ezeket a mezőket módosítanom kell. - Na ezt hogyan?? No és még szűrni is szeretném előtte.

Miki

0
0
Richter Miklós képe

Nagytisztelettel MEGTALÁLTAM!

A tartalombol kitettem a szerkeztési hivatkozásokat a lista végére és így egy kattintás és máris módosítható a node tartalma.....

0
0
Richter Miklós képe

Nos a feladat 1 pontja ok. DE MOST JÖN A NEHEZ!!!

Hogy tudok plusz mezőt hozzáadni a viewlistámhoz!!!

0
0
fox mulder képe

A fő kérdésre még nem kaptunk választ: Ezek a bizonyos plusz mezők mindig ugyanazok?

  1. Ha igen, akkor ezek már eleve hozzá vannak adva a tartalomtípushoz és a jogosultságokkal oldod meg, hogy ezeket csak a hitelügyintéző szerkeszthesse.
  2. Ha nem, akkor is két lehetőség van (és egy plusz kérdés: egy, vagy több hitelügyintéző van?):
    1. A hitelügyintéző(k) tetszőleges számban adhatnak hozzá mezőket az ügyfelekhez (kérdések: az ügyintéző csak konkrétan Jóskához ad hozzá plusz mezőt és értéket, vagy ha Jóskával kapcsolatban felmerül egy új mező szükségessége, akkor azt a többi ügyféllel kapcsolatban is használatba veheti a többi ügyintéző?).
    2. Vagy elég annyi, hogy az ügyintézők jelzik feléd (mint a honlap üzemeltetője felé), hogy "Richter Úr, kéne még ilyen és ilyen adatot tárolnunk az ügyfelekkel kapcsolatban", ekkor Te (Ön:)) egyszerűen hozzáadod a kért mezőt a tartalomtípushoz.

Remélem értem a lényeget. A 2/1. pontban vázolt lehetőség megvalósítása lesz a nehéz... Tippem még nincs.

UI.: Már van, bár ez csak fél tipp :). Saját modul, amiben a 2/1. pontban a zárójelben feltett kérdésre adott választól függően a node-ot, vagy a tartalomtípust módosítod a CCK API segítségével.

0
0

Fox Mulder

Richter Miklós képe

Kedves Fox!

Nagyon köszönöm a kimeítő válaszod. - Ezen most egy kicsit agyalok.

Miki

0
0