CCK - egymáshoz rendelt mezők

zoli képe

Két mezőt szeretnék egymáshoz rendelni, amit később két külön oldalon szeretnék kiíratni: az egyik oldalon mindkét mezőt, a másik oldalon csak az egyiket.
Az egyik mező korlátlan értékből állna, ez gyakorlatilag felhasználói csoportból egy-egy felhasználót adna hozzá, a másik mező pedig egy egyszerű szöveges mező lenne.

Pontosabban: korlátlan számú neveket adnék a felsorolásnak már létező listából (ez már megvan, egy bizonyos felhasználói csoport tagjaira való hivatkozás), és minden felhasználó mellé egy szöveges mezőt helyeznék, amik végeredményben összetartoznának, hiszen, más tartalomtípusnál, például egy általam létrehozott felhasználói adatlapnál, kilistázná azokat az értékeket, amelyek a fent említett oldalon, a felhasználóhoz rendelt mezőkbe lettek írva.

Például:
1. oldal:

Kis Jóska | szemüveges
Nagy Péter | szemüveges volt, de megműtötték, már jól lát
Széles József | kontaktlencsét viselt, de nem bírta, így most szemüveget szeretne

2. oldal:

Kis Jóska | Bajszos
Nagy Péter | Naponta borotválkozna, de nem szereti a pengét

3. oldal

Kis Jóska:
szemüveges
bajszos

Access-ben menne, de itt megálltam. Jó pár órám ráment, nem találtam jó megoldást, ha valaki találkozott már a kérdéssel, megoldása is van rá, és azt megosztaná velem, annak aranyba foglalnám a nevét.

Köszi

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
silversk8r képe

ha jól értem tetszőleges számú előre megadott mezőcsoportot szeretnél. Ebben az esetben a a cck3-as multigroup a megoldás.

http://drupal.hu/forum/cck-k%C3%A9t-%C3%B6sszef%C3%BCgg%C5%91-mez%C5%91#...

0
0
zoli képe

jónak tűnik, nagyon jónak, köszönöm a segítséged! üdv.,

0
0
vorvor képe

itt az adatbevitel és a megjelenítés két külön probléma
adatbevitelnél lehetne egy ilyen tartalom típus (adatlap):
- user - user reference field
- szemüveggel kapcsolatos info - textfield
- borotvákozással kapcsolatos info - textfield
stb.
(Ez lehet content profile modullal is, kérdés mire kell.)

Ezután egy views field típusú nézetben aztán listázhatod a felhasználói adatlapokat, és azt jelenítesz meg belőle amit csak akarsz.

0
0
zoli képe

köszi, ez rendben volt, csak a két mező együttes kezelésének megoldása volt a probléma. üdv.,

0
0
Zotya képe

Nekem ugyanerre lenne szükségem, csak azzal a különbséggel, hogy az űrlap betöltésekor a felhasználóval azonos csoportban lévő valamennyi felhasználót listázzon ki, mint alapértelmezett érték és tegyen mellé 1-1 select mezőt. Ez multifield-del majdnem jó. Csak az a baj, hogy minden mezőben ugyanazt a felhasználót listázza ki.

A flexifield is hasonlóan megfelelne (bár körülményesebb), de ott is ugyanez a probléma, hogy az alapértelmezett értékekkel nem tudom feltölteni.

Volt-e már valakinek hasonló problémája?

0
0