CCK autómatikus kitöltése Profile -ból

ttsz képe

Sziasztok!

Arra kellene megoldás, hogy egy CCK fieldet (pl.:Név) hogyan tudnám a profile modulban megadott névvel feltölteni? A webform modulnál jól működik %profile_nev módszerrel.

De itt nem így van :(

Mi kelhet még hozzá?

Köszönöm előre is.

Üdv.: TTSZ

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
ttsz képe

Ez nem működhet.

/*off: gondoltam felelevenítem a témát hátha valaki tud rá megoldást :) /off*/

0
0
Illyés Edit képe

Létrehozol egy CCK Computed típusú mezőt, és megadod, hogy a mező alapértelmezett értéke az adott profil mező legyen. Előbb be kell hívni a profilt a profile_load_profile() segítségével:

<?php
global $user;
profile_load_profile($user);
// Itt van egy változó, amibe a Computed Field kéri betenni az alapértelmezett értéket, nem emlékszem a nevére.
$cck_mezo_alapertelmezett = $user->profile_profilmezo;
?>
0
0
fgabor képe

Létrehoztam egy computed típusú mezőt, de utána nem látom hogy kéne folytatni. A computed code helyébe kell ezt írni? Nekem az lenne a cél hogy a felhasználónevet akarnám kiiratni automatikusan a Név CCK field-be.

0
0
Illyés Edit képe

A felhasználónevet a $user objektumban találod: $user->name. De nem szerencsés úgy elkezdeni programozgatni, hogy nem érted, mit csinálsz.

0
0
fgabor képe

Nem látom át még mindig hogy kell ezt megvalósítani sajnos. Probálkoztam, de nem igazán jött össze.. Programozás nélkül ezt nem lehet megoldani? A fenti logikát értem, csak azt nem értem miért nem hoz ki nekem semmit.

0
0
Illyés Edit képe

A Computed típusú mező beállítási oldalán szépen le van írva, hogy hogyan kell értéket adni a mezőnek. Ha nem világos, akkor okosabb nem használni a modult. Melyik felhasználó nevéről van szó? Pontosan mit szeretnél? CCK User Reference modul nem megoldás számodra?

0
0
fgabor képe

Köszi, elég jó megoldás a User reference is, és müködik is, bár nem teljesen az valosult meg amit gondoltam, de a lényeg, hogy akárkit nem adhatok meg névnek, csak a regisztrált tagok közül lehet választani.

0
0