Belépő oldali smink gondok

kispi92 képe

Ömbörök!! Van egy ordenáré nagy problémám a sminkemmel. Mikor végre nagy nehezen kész lettem az új sminkemmel, akkor fölraktam azonnal hogy megnézzem, OKÉ idáig minden frankó. Csakhogy amikor kilépek az oldalról és úgy nézem meg a főoldalt, akkor egy nagy fehér oldal van és a sminket nem jeleníti meg. De rögtön amint valamelyik választásra (értsd linkre) kattintok, akkor viszont már jól jelenik meg. Nem értem mitől van - vagy mitől lehet ez?! Kérem segítsen aki tud!
Ahol megkukkolható a készülőben lévő oldal: http://akciok.neobase.hu

Kispi92

Drupal verzió: 
Fórum: 
kispi92 képe

Hogy az aaa, de sikerült megoldanom. Nem volt kitörölve egy db cache file a File/js könyvtáramból.

Bakk ekkora pechet, mit szerencsétlenkedtem én vele 1 órán át. :))

0
0

Forgalomnövelés üzleti alapon...

ReviSeDani képe

Szeretném megköszönni az elözö hozzászóláshoz tett programot :) Már rá is jöttem hogy mükszik ^^ holnap neki is látok :) ha nem értem remélem zavarhatlak :$ :)

0
0
kispi92 képe

Persze csak nyugodtan írj, ha gondolod hogy valami nem megy vele! :)

0
0

Forgalomnövelés üzleti alapon...

nevergone képe

Ez a hiba tipikusan az "Artisterben kattintok kettőt és kész a smink" története, csak ugye közben hiányzik a HTML és CSS ismerete, illetve ha valami nem (úgy) működik, akkor meg csak kamillázás van, arról nem is beszélve, ha később egy ilyen sminkbe kézzel bele kell nyúlni.
Szerintem az ilyen problémáidat először az Artister supportnak jelezd, ők sokkal többet tudnak tenni a megoldás érdekében.

0
0
kispi92 képe

Nem csípom az ilyet. Különben is, közben már megoldottam... :P

Ja, és amúgy nem is a smink volt a hibás.

0
0

Forgalomnövelés üzleti alapon...

nevergone képe

Pedig nem, ez amolyan szereztem valamit ingyé' okosba, ezért én vagyok a király, de azért segítsetek, mert nem értek hozzá.
Amúgy elárulok egy titkot. Bármennyire is csillivilli, ha hozzáértő szemmel belenézel a kész kódba, leesik: Az Artister igazából demózásra jó, arra, hogy gyorsan összerakok valamit és meg tudom mutatni, hogy így fog kinézni. Aztán ha tetszik az ügyfélnek, akkor megcsinálom rendesen, ahogy azt kell. Egy csomó dolog van, amire egy ilyen "generátor" nem tud normálisan felkészülni, pl. kismillió böngészők egyedi dolgai, preprocessz varázslások, egyedi dolgok helye. Arról nem is beszélve, ha valami olyan egyedi dolog jön közbe (pl. egy külső dolog integrálása a honlapba), amihez nincs modul, az ártisztír sem tudja lekezelni, és mindenképpen bele kell nyúlnod a kódba. Ebben az esetben nagyon fogsz káromkodni magadban, mert nem igazodsz ki rendesen a generált cuccban, különösen akkor, ha magad sem tudod, hogy mit keresel.

Pedig nem kell sok dolog a smink-készítéshez, jobbára HTML és CSS ismeret, ezekhez pedig van bőven normális leírás magyarul is:

http://www.standardsmode.hu/
http://duplaklikk.nemkf.com/

Tovább is van, mondjam még? :)

0
0
aboros képe

Tovább is van, mondjam még? :)

0
0

-
clear: both;

kispi92 képe

Én annak örülök, ha lehet végre miről beszélgetni. Mert legutóbb 3-ból 2 hozzászólásomra a kutya se reagált. De nem vettem annyira a szívemre. :P

Szóval te (is?) azt mondod, hogy "olcsó húsnak híg a leve" ebben Neked lehet igazad? De mit csináljon egy totál amatőr, aki csak néhány alapvető CSS és HTML utasítás ismeretével rendelkezik, de szeretne szépen megjelenő weboldalakat csinálni magának? (s persze nem kizárólag csak magának :)) Hát fogja szépen ezt a csilivili kis progit, és röttyint vele egyet. Az meg, hogy az alap böngészőkön kívül néhány nem jeleníti majd úgy meg az ily módon kreált weboldalt, arra már nem tudok mit mondani. Ráadásul a kreatív érzékem ezen a téren meg kábé nulla, a béka s..ge alatt sincsen SAJNOS, viszont ezzel a programmal könnyedén meg tudtam csinálni több Drupal sminket is, ami már nem úgy néz ki - első ránézésre legalábbis nem - mint amit csak odadobtak valahonnan az internet "szemétdombjáról" egyszóval nem néz ki szarul. És nekem kizárólag ez a fontos ebben.

Ugye azért érthető voltam? ;)

0
0

Forgalomnövelés üzleti alapon...

Balogh Zoltán képe

Az Artiesteer, mivel több platformra (Drupal, Joomla, stc) is tud sminket készíteni, nem a Drupalhoz ideálisan illeszkedő sminket készít. Működik, csak sok dolgot "érdekes" módon valósít meg. Jómagam kb. 5 nagy bugot jelentettem a supportnak, akik persze először fel sem fogták, hogy mi a baj. Javítják, csak lassan. Addig meg lehet orvosolni kézzel. Kijön az új verzió, ez elhárult, ám hoppá, lett benne 6 másik bug. Szóval, szerintem nevergone csak annyit szeretett volna mondani, hogy a kezdőknek gyakran a kopasz Drupal is sok. Ezt megbolondítani egy Artisteer sminkkel azért nem jó dolog, mert az eljövendő problémáid nagy részét a smink fogja okozni. És hidd el, nem a jó irányba fog elvinni az Artisteer smink. Kétségtelen, hogy gyorsan meg lehet csinálni vele a sminket, és a hibák javítása - pl RSS feed nem jelenik meg, .tpl.php-ból hiányzik a sticky, promoted, stb. - után csak kattingatni kell, de ez akkor jó eszköz a kezedben, ha már önállóan el tudod dönteni, hogy egy konkrét problémának mi az oka. Nagy valószínűséggel a smink lesz az, és ha nem tudod hová nyúljál, hol keresd a bajt, akkor az azért gáz, mert itt fogod megkérdezni. És igen, a 42. esetben is azt a választ fogod kapni, hogy NE használj Artisteer-t, csak a saját felelősségedre, de akkor viszont oldd is meg a problémáit egyedül.

0
0
nevergone képe

Van egy "királyi hármas", ami az élet szinte minden területére igaz:

  • Olcsón
  • Gyorsan
  • Jót

A gond az, hogy ebből a háromból csak kettőt választhatsz. Hogy melyik kettő az, azt neked kell eldöntened és ez szabja meg a további irányt. "Az idő pénz", ezt is tudod jól. Ha te ezt a "pénzt" hajlandó vagy rááldozni, akkor spórolhatsz a valódi pénzzel, jó minőséget érsz el, arról nem is beszélve, hogy érteni fogod azt is, hogy mi miért történik.
Én ezt az utat javaslom neked, ha teheted, élj vele. Adtam fent két linket, olvasd el többször is, próbálgasd. Nyilván sok kudarcod lesz, de ilyenkor jusson eszedbe egy számomra kedves műből egy idézet:

„Szóval csak azért, mert valami nehéz, meg sem próbálod? Menni is nehéz volt eleinte, de sokat gyakoroltad, és úgy néz ki, most már egészen könnyedén csinálod.”

Sok sikert kívánok neked! :)

0
0