Adminisztrációs felület összeomlása

Phoere képe

Sziasztok!

Egyik pillanatról a másikra egy oldalam adminisztrációs része. Az oldal maga működik, de az Adminisztrációra kattintva "Warning: MySQL server has gone away query: INSERT INTO rb_watchdog (...." üzenetek sora jön többszáz soron keresztül, közben valahol az alábbi kedves szöveg:
"Welcome to the administration section. Here you may control how your site functions.
You do not have any administrative items. "

Egy mező módosítását akartam elmenteni, amikor ez bekövetkezett.

Találkoztatok már ilyennel? Ha igen, milyen megoldást volt?

Köszönöm!

Drupal verzió: 
Fórum: 
Phoere képe

Reggeli mentés visszaállításával megoldódott a dolog, de azért érdekelne, mi okozhatta ezt.

0
0

Csökönyi Ferenc

szantog képe

Fuu most nem jut eszembe a mysql változó pontos neve, de az tuti, hogy max_allowed talán _pocket_size vagy ilyesmi. A lényeg, hogy a watchdog akkora batár nagy változót kapott, hogy beleütközött a mysql korlátjaiba.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

aksza képe

Kicsi (szinte semmi), hogy ez a Drupal hibája lenne. Valami szerver probléma, smink probléma, vagy valami olyan frissítés ami ezt kihozta. Gondold át mit végeztél az összeomlás előtt a weblapon (drupal core, modul frissítés stb.) és abból próbálj kiindulni. Ha valami olyat végeztél, volt-e utána adatbázis frissítés, vélhetőleg változtattak-e valamit a szerver beállításain stb.

0
0
Phoere képe

Épp ez a furcsa, hogy semmi ilyesmit nem csináltam.

Előfordul ez a hibaüzenet egy-egy modul telepítésénél, ha már sok modul van feltöltve, én arra következtettem, hogy a feltöltendő adatok mennyisége meghaladja 1 Gb-os PHP feltöltési korlátját. Ilyenkor az oldalfrissítés segített, két lépcsőben történt meg a mentés. Erre még nem találtam más megoldást. Ha erre van valakinek ötlete, tapasztalata, azt megköszönöm.

Most arra tippelek, hogy hasonló történhetett csak ez párosult egy szakadozó netkapcsolattal - pont akkor kezdett döglődni itt a kábelnet.

Egyelőre ez a tippem.

0
0

Csökönyi Ferenc