Adatbázis-karbantartás laptopon a a bemutató változatban

tolnaigy képe

Felépítettem a demo rendszeremet a lokális gépemen. (Xampp, PhpMyadmin, stb) a kézikönyv szerint. bemutatóra készülve elkészítettem ennek másolatát a laptopomon. Telepítettem a Xampp-al a web-szervert, sikerrel létrehoztam a laptopon az üres adatbázist, majd export-import módszerrel zökkenő nélkül áttöltöttem az adatbázis tartalmat. Jól működött minden.

Azt hittem, nem lesz már gond, hiszen a könyvben az adatbázis importálás fejezet rövid.

Módosítottam az eredeti változaton, fejelsztettem még egy napot a site-on, majd végrehajtottam a karbantartást a másolaton, a laptopon: Átmásoltam a /site állományait, megnéztem, nem romlott el az alkalmazás, majd megismételtem az adatbázis export-importot. Pontosabban csak megkezdtem az importo, amire az sql hibaüzenet jött:

------------------------------
Hiba
SQL-lekérdezés:
-- -- A tábla adatainak kiíratása `actions` -- INSERT INTO `actions` (`aid`, `type`, `callback`, `parameters`, `description`) VALUES ('comment_publish_action', 'comment', 'comment_publish_action', '', 'Hozzászólás közzététele'), ('comment_unpublish_action', 'comment', 'comment_unpublish_action', '', 'A hozzászólás elrejtése'), ('node_publish_action', 'node', 'node_publish_action', '', 'Tartalom közzététele'), ('node_unpublish_action', 'node', 'node_unpublish_action', '', 'Tartalom elrejtése'), ('node_make_sticky_action', 'node', 'node_make_sticky_action', '', 'Tartalom kiemeltté tétele'), ('node_make_unsticky_action', 'node', 'node_make_unsticky_action', '', 'Tartalom nem kiemeltté tétele'), ('node_promote_action', 'node', 'node_promote_action', '', 'Tartalom címlapra helyezése'), ('node_unpromote_action', 'node', 'node_unpromote_action', '', 'Tartalom levétele a címlapról'), ('node_save_action', 'node', 'node_save_action', '', 'Tartalom mentése'), ('user_[...]

A MySQL mondta:
#1062 - Duplicate entry 'comment_publish_action' for key 'PRIMARY'
-----------------------------------

Adataim:
------------
Az exportált file: drupal_6_19.sql.gz
a drupal adatbázisom neve: drupal_6_19
bejegyzés a settings.php-ben $db_url = 'mysqli://root@localhost/drupal_6_19';
megegyezik mindkét gépen

Mit hibáztam, vagy mit értettem félre? Merre van itt az előre?
Válaszotokat előre is köszönöm.

Elnézést, hogy más témájához kezdtem el a hozzászólást, csak ott vettem észre, hogy nem nyitottam új témát. Hiába, még...

Drupal verzió: 
dj képe

dj képe

kiválasztod az adatbázist, elmész a táblák végére az oldalon, ott van egy mind kijelölése link felfele nyilacskával arra katt. Aztán jobbra mellette a A kijelöltekkel végzendő művelet combo boxból kiválasztod az eldobás opciót és a következő képernyőn igennel válaszolsz.

0
0

Üdv!
Dudás József

tolnaigy képe

Jóska, köszönöm a gyors választ!

0
0
duc-sai képe

A Backup and Migrate modullal admin felületről egyszerűen elvégezhető az adatbázis mentése, vagy importálása (importáláskor felülírja az adatbázist, így nem kell előtte törölni a meglévő táblatartalmakat).

0
0