Adatbázis frissítés

balazsgabi képe

Üdv Mindenkinek!

Van egy oldal, 6.20 minden modul a legfrisebb (stabil), kivéve a Google Analytics, de már ez is a 3.1-es (febr.7én jelent meg a 3.2). Tegnap kaptam egy levelet noreply kukac googlepont com feladóval, hogy "Phishing notification", mely szerint felfedeztek pár oldalt mely lehetséges támadás adathalászattal.

Be is linkelte még pedig olyan formában, hogy a domain név plusz egy szóközzel a következő:

~kava/paypal/us/webscr.php

meg még egy ilyen link. Amint kipróbáltam a FF is jelzett, hogy ez bejelentett támadówebhely, de ha megnyitom akkor egy a paypal-es loginbox (milliméter pontosan, de a fogadó url már pay-pal.... Beírtam egy [email protected] emilcímet hozzá a jelszót és arra dobott egy "hibaüzenetet". Aztán tegnap nem tudtam vele foglalkozni, gondoltam majd holnap körbejárom.

Megnéztem a szervert - és a /sites/default/files mappában találtam egy .htaccess fájlt amit még nem láttam - de ezenkívül semmit nem látok. A mappa 775.

Viszont most ismét megnéztem azt a linket és most egy "Account suspended" oldal fogad, a domainem végén cgi-sys/suspendedpage.cgi?cmd=_login-run ezzel. A head részbe betolva egy css elég alapos és sok mindenre kiterjedő formázásokkal, - tegnap ezt nem is néztem - de egy Transitional DTD-vel. tehát ez tuti kívülről jött.

A kérdésem, hogyan lehet és mi lehet ez?

Ja, majd elfeledtem, a report/status oldalon a Néhány modul adatbázis séma frissítéseket igényel. warning van egyedül.

Drupal verzió: 
Fórum: 
szantog képe

Ez izgi.
Mi is az az ismeretlen .htaccess? Mi van benne? Milyen modulokat ír ki, hogy frissíts? Az adatbázus séma frissítés = update.php, az megvolt?

Annyira nem vágom ezeket a biztonsági témákat, de logikusan az következik, hogy valami irdatlan sechole van a gépezetben.

Tudtommal: A drupal filerendszerét nem lehet írni
1. csak a drupalon keresztül (php)
2. ftp-n keresztül
3. más egyéb olyan módon, amit a szolgáltatód lehetővég tesz, akarva vagy akaratlanul (értsd: akár a szolgáltatód rendszere is lehet seclikas).

Ha frissek a modulok, illetve nincs lemaradt sec update, valamint nincs anonim ftp hozzáférés engedélyezve, erős a gyanúm, hogy a hármas lesz a nyerő, vagy pedig sikerült egy olyan critical secholet fognod valamilyen egzotikus modulban, amit még a maintainerek fel sem fedeztek, de valakik már kihasználják - erre azért csekély az esély.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

balazsgabi képe

itt vannak az infók:
http://img710.imageshack.us/g/statusv.png/

annak a htaccessnek pedig ez a tartalma:

SetHandler Drupal_Security_Do_Not_Remove_See_SA_2006_006
Options None
Options +FollowSymLinks

Az update.php a legutóbbi frissítéskor megvolt, most nem nyomtam rá, (addig amíg nem archiválom az adatbázist)

Igazából nem nagyon értem mi volt ezzel a cél, mert linket sehol nem látok ahonnan elérhető lenne ez a kis vicces login. hacsak nem maga az emil ami a google címről érkezett, de ennyire naív már csak nem lehet :)

Szóval hogyan kell egy ilyennek a végére járni szakszerűen?

0
0
frozen képe

iframe-be rejtették az ilyen dolgokat a page.tpl.php és társaiban. Sajnos ez csak úgy lehetett, ha kikerült az FTP login. Ezt egy Malware végezte valakinek a gépén (mivel nem én voltam az egyedüli admin)
pl. a TotalCommanderben a mentett FTP accountok kinyerése a wcx_ftp.ini-ből... soha ne mentsd ezeket

Változtass FTP és MySQL jelszót!

Aztán mentés után megnézném a fájlok utolsó módosítási dátumát, ha már a modulok jónak tűnnek. Lehet, hogy ott a gyökere a dudvának.

1
0
Mamó képe

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Ezt a hibaüzenetet kapom az állapotjelentésben:
Néhány modul adatbázis séma frissítéseket igényel. Az adatbázis frissítést azonnal le kell futtatni.
Az adatbázis frissítésre kattintásnál azt kapom, hogy az oldal nem található. A domain nevem után /update.php ír ki ilyenkor.
Meg tudjátok mondani mit bénáztam el?
Üdv:Erika

0
0