Összes Gmap macro egy térképre

csakiistvan képe

Sziasztok,

Adott egy tartalomtípus, ami közlekedési információk közlésére szolgál. Előre belátható időszakokra beállított nodeokat jelentet majd meg, pl földmunkák a hármas főúton, 2011.01.01-2012.05.30 -ig. Ehhez egy makró lesz hozzátéve, saját külön cck-mezőben, ahová a készített makrókat illesztem be.
A tartalomtípusnak van egy date értéke is, és a záró dátumnál egy rules leveszi a közzétett tartalmat.

Az összes olyan tartalomnak aminek az állapota közzétett, szeretném a makrójukat egy nagy, összesítő térképen megjelentetni, ahol az összes, a térképen jelölt információt meg lehetne tekinteni. Volna tippetek hogyan oldható ez meg?

Üdv
István

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aboros képe

hogy ez a macros út zsákutca. ott is látszott, de itt meg nagyon. egyátalán nem így csinálnám, felejtsd el a gmap macrot, egy rémálom létrehozni, szerkeszteni, karbantartani.

csináld ezt openlayersel. sokkal könnyebb dolgod lesz.

0
0

-
clear: both;

csakiistvan képe

thx :D

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

Petik képe

Így néz ki gmap macróval
Egyenlőre csak két zojjektum van benne, és a felirat is halvány, de a lényeg hogy van lehetőség könnyedén a gmapmacróval játszani:)
Ha érdekel a hogyanját is leírom, most tanultam eFeS drupáltag barátunktól:)

0
0

Üdv. Peti

csakiistvan képe

Megköszönném, bár elmentem a megvalósítással másik irányba, de tapasztalat szerzés képen, illetve a közösségnek is hasznára válhat. Hátha másnak is eszébe jut :)

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

Petik képe

Ha gmap macróval létre tudsz már hozni 2, vagy több jelölést, akkor már csak a gmap macrót kell szerkeszteni egy tartalomban.
A szerkesztés lényege, hogy az attitüdök (:) után (47.641843272740324,19.143875241279602%autoclick:) így ahogy a zárójelben van be kell írni(szúrni) ezt:

%autoclick:És ez a tájékoztató szöveg, mely szerkeszthető

A másik koordináta(attitüd:) után szintén hasonló módon (%autoclick:)
Ennyi:)
Végül felhívom figyelmeteket, hogy mindez eFeS tagtársunk érdeme, aki felfedezte, hogy ezt manuálisan kell bevinni a macróba ugyanis idézem:

Sokat kutattam, végül megnéztem a modul kódját. Az a függvény, - ami meghivódik,
ha kattintasz egy markerre úgy, hogy boborékot irjál bele, - jelenleg ÜRES

0
0

Üdv. Peti

aboros képe

ez messze nem az amirol beszelunk.
a feladat: minden "utinfo" nodeban lehessen tarolni pont, vonal, terulet informaciot. ezeket nodeonkent is meg lehessen jeleniteni es az osszeset views segitsegevel szinten, szurhetoen, kereshetoen.

_biztos_ hogy ezt nem tudod gmap macroval megcsinalni. a gmap macro csak egy sztring, mint egy embed kod, nincs az az isten, hogy 100 nodeban levo 100 macrobol egy terkepet allits elo orult sztringvagdosas nelkul.

0
0

-
clear: both;

Petik képe

Majd Csáki Pisti eldönti, hogy jó-e ez neki.
Ha neki nem lesz jó, nekem tökéletes, és vállalom a sztringvagdosást, esetemben mindössze ennyi a html formázással együtt a 3 jelölő:

[gmap markers=big blue::47.641843272740324,19.143875241279602%autoclick: <h1><strong><font color="#000000">Versenyhelyiség<br /> </font></strong></h1> <strong><font color="#000000"> <span style="color: rgb(51, 153, 102);">A zöld iskola ebédlője</span> + 47.64312273552484,19.145870804786682%autoclick:<br /> </font></strong> <p><span style="color: rgb(0, 0, 0);"><span style="font-size: medium;"><span style="font-family: 'Comic Sans MS';"><span style="color: rgb(0, 0, 255);">Söröző<br /> </span></span></span>a Kisfenyővel szoktunk itt bazseválni<br /> </span> + 47.64536545453778,19.132829904556274%autoclick:<br /> <span style="font-size: medium;"><span style="color: rgb(128, 0, 0);">Magyarság</span></span><span style="color: rgb(128, 0, 0);"><br /> József Attila Művelődési ház (sakkozni nem itt kell!)<br /> </span> |zoom=14 |center=47.642586135992204,19.145350456237793 |width=100% |height=400px |control=Large |type=Hybrid]</p>

Persze html formázás nélkül még áttekinthetőbb.

0
0

Üdv. Peti

aboros képe

érted ezt?
mondok mást: nem 3 pontot akarok látni, hanem az országot és az összes szomszédosat is és ezekben elszórva akár többszáz pont, tucatszám vonalak, területek.
hogy pontosan micsoda, az naponta változik.

átszerkesztgeted minden nap a nyolcvanezer soros gmap macrodat?

aztán akarok a tetejére egy lehullót, ahol szűrni lehet mondjuk megye vagy ország szinten. sőt olyat akarok, hogy a profilomba beállíthassam, hogy hol vagyok és mekkora sugárban érdekelnek az útinformációk és azt mutassa alapból ez a térkép.

mutasd a macros megoldást.

_nem_ egy statikus térkép beágyazásáról szól a kérdés.

0
0

-
clear: both;

Petik képe

Itt is lehet és a Magyarság, a Zöld iskola, valamint a klimó ritkán változtatja helyét. (Ha mégis, akkor átszerkesztem mindaszázat)
Érted ezt? Nem mondok mást.

Viszont nagyon érdekelne, a hogyanod az openlayers-szel. Közkinccsé tennéd az utókor számára?

Köszi

Ja és BUÉK:)

0
0

Üdv. Peti

Nagy Gusztáv képe

Ez a te esetedben még lehet, hogy jó megoldás, de itt igenis olyan megoldásra lehet szükség, amire nem kell naponta hívni a szakembert, hanem automatikusan működik.

0
0

Nagy Gusztáv

aboros képe

mégegyszer elmondom. a gmap macro addig jó megoldás, amíg jó megoldás egy gmap mymaps embed kód. pont amire te használod, három pontot akarsz egy térképen és sluszpasz, jövő ilyenkor is ugyan azt a hármat akarod vagy max lesz egy negyedik.

de nehogymár kézzel szerkesztett gmap macrokkal akarsz csinálni útinform adatbázist. :) naponta, vagy akár óránként is változhat a térkép és többezer objektumot kell jelölnie meg szűrhető, kereshető kell legyen. hogyan csinálod ezt gmap macroval, mutasd már meg légyszíves...

többet nem szólok most már hozzá.

0
0

-
clear: both;

Petik képe

Látom két malomban őrölünk. Én értem miről beszélsz. Tegye fel a kezét, aki tudta, hogy a gmap macró alkalmas erre?
Örülök, hogy van alternatíva és erre felhívtad a topikban a figyelmünket és ecsetelted a gmap hátrányait. Viszont a versenyhelyszíneimet, ugye ami pl. egy évben ha van 13 forduló a bajnokságban kényelmesen megcsinálom a gmap macróval. 13 lazán belefér. Mert azzal kényelmesen lehet. Viszont az openlayeres megoldásod közkinccsé még nem tetted, csak megemlítetted a lehetőségét, mi több, észrevettük, hogy a drupál7 beharangozójában is használatos. Érdekelne (mindenkit), hogyan kell létrehozni, milyen modulokat kell mellé telepíteni, hogyan konfigurálnád, ha te csinálnád...stb.
Nekem egyelőre nem jön össze, de nem adom fel:)
Azt minden esetre már észre vettem, hogy a térképe(openlayernek) hiányos, mondhatni gagyi. De a nagyszerűsége a gmappal szemben mindezt feledteti.
Tudom, segíteni akartál egy picit itt a fórumban.
Nem azonnalra kértem:)
Ráér jövőre!

BUÉK mindenkinek:)

0
0

Üdv. Peti

nevergone képe

Azt minden esetre már észre vettem, hogy a térképe(openlayernek) hiányos, mondhatni gagyi.

Használhatsz Google Maps-et is, vagy akár saját térképet.

0
0
csakiistvan képe

of korsz, a térkép megjelenítésére én is Google Maps-et használok, az openlayers jelenleg nem rúg labdába Magyarországon a Maps-el szemben.

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

csakiistvan képe

Openlayers topic itt , bár megoldás még nem született meg

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest