Érdekes kép URL-ek

Gnép képe

A http://indigoriver.neobase.hu honlapomon problémák adódtak a kép tartalmakkal. Ha az előbb megadott formában írjuk be a címet, nincs semmi gond, viszont ha www előtaggal, vagy ha regisztrált .hu végű néven hívjuk elő az oldalt, a képek nem jelennek meg.
Ha közelebbről megnézzük a képeket a galériában, láthatjuk, hogy a Drupal elég érdekes útvonalat generált hozzájuk. (Példának okáért: http://indigoriver.hu/sites/indigoriver.hu/files/sites/indigoriver.neoba...)
Valószínűleg ez az oka annak, hogy csak és kizárólag a www nélküli, .neobase.hu végű oldalon jelennek meg.
A NeoBase.hu egy központilag előre telepített Drupal oldalt kínál néhány modullal -többek közt Image- együtt. Ezekhez a központilag telepített eszközökhöz ftp-n keresztül nem tudok hozzáférni, és mivel muszáj volt belepiszkálnom az Image Gallery css-ébe, a modult eltávolítottam, majd felpakoltam a modules könyvtárba. Hátha nem ezzel rontottam el... (A szolgáltató is tud a dologról, folyik még a levelezés.)
Egyébként a Drupal.org -on van szó hasonló érdekességről (http://drupal.org/node/433978), de megoldást ott sem látok rá.
Találkozott már valaki hasonló problémával? Esetleg tudnátok segíteni ennek kiküszöbölésében?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Pasqualle képe

a settings.php -ben probald meg beallitani a base_url-t

$base_url = 'http://indigoriver.neobase.hu';
0
0
Petik képe

A probléma nálam is fennáll, de eddig nem vettem észre, mert www nélkül használtam az oldalam.
Sajnos www-t használva ugyanaz a jelenség a Galéria menüben.
Pasqualle javaslatát nemtom kipróbálni, mert a settings.php attributuma 444 és nem megváltoztatható.

0
0

Üdv. Peti

Pasqualle képe

a www-t hasznalo (vagy a www nelkuli) oldalt erdemes atiranyitani, hogy csak egy cim legyen. Javitja a google talalatokat.. Ezt a .htaccess fajlban lehet megoldani, le is van benne irva hogyan..
Ezt a fajlt lehet a neobase-nel modositani?

0
0
pp képe

A neobase ügyfélszolgálata szerintem örömest megoldja ezt az apró problémát. Érdemes hozzájuk fordulni.
A felhasználók ugyanis csak a sites/domain könyvtárat érik el mást nem. Ez egy neobase probléma ennek megoldására nekünk energiát fordítani felesleges. Ezt csak ők tudják megtenni.

pp

0
0
Gnép képe

Az a baj, hogy ha megvalósítjuk ezt az átirányítós dolgot, az oldalon megjelenik a szolgáltató reklámja. Én pedig ugye azért vásároltam domain nevet, hogy se az URL-ben, se magán az oldalon ne legyen "felesleges" tartalom.

0
0

-
Üdv:
Gnép

Jenő képe

Találkozott már valaki hasonló problémával?
Igen. Itt írtam róla, de neked a Pasqualle javaslata (.htaccess) alapján kellene elindulnod, ha lehetséges.

Ha www-t használva veszel fel képeket, akkor azok látszódni fognak, tehát el kell dönteni melyik formát akarod használni és az alapján továbblépni.

0
0
pp képe

Javaslom fordulj a neobase ügyfélszolgálatához. Te ugyanis vásároltál tőlük egy szolgáltatást amiért ők neked szolgáltatnak. Ebbe a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges feltételek megteremtése is beletartozik. Nyilván nem az az üzleti modelljük, hogy majd itt a közösség megoldja a rendszerük problémáit, támogatják a felhasználóikat és ők csak beszedik a pénzt. Nyilván nem annyira erkölcstelenek, hogy így kihasználjanak másokat és erre építsenek üzleti modellt.

Szóval javaslom fordulj az ügyfélszolgálatukhoz, meg fogják oldani a problémádat.

pp

0
0
Gnép képe

én írtam el valamit, én állítottam be rosszul az image modult. Legegyszerűbb, ha megmutatom nekik az itt leírt javaslatokat. :)

0
0

-
Üdv:
Gnép

neobase képe

kedves István!

Mint nonprofit közösség megértem, hogy inkább csuklóból hárítod az ilyen problémákat, de jelen esetben is valószínűleg hamarabb jutottunk volna megoldásra mivel a hiba úgy néz ki nem a neobase rendszerben volt, hanem a drupal core-ban. A fejlesztőt aki nálunk kijavította ezt, megkértem, hogy vegye fel a kapcsolatot a drupal fejlesztőkkel, hogy ez a hiba a kovetkező verziófrissítéskor már ne legyen benne, ne kelljen minden frissítés után patch-elni. Elhiheted, hogy minden beérkező hibát, kérést, jelzést megvizsgálunk, de egészen biztos, hogy egy halom olyan drupal modul van, amiket még életünkben nem láttunk de lehet, és valószínű is, hogy itt a ti oldalatokon van olyan ember, akinek van már tapasztalata azzal a modullal, belefutott már abba a hibába, stb. Itt nem neobase specifikus hibákról beszélek, hanem drupal kérdésekről. Az, hogy ez a drupal hol fut, szerintem maximálisan indiferens kérdés.

0
0
pp képe

Pasqualle két megoldást is adott. Mindkettőhöz szükség lenne a Ti segítségetekre mint szolgáltató. Lehet, hogy ez egy Drupal core hiba ami hamarosan javítva lesz, de a Ti segítségetekkel ez azonnal orvosolható. Tehát Ti mint szolgáltató tudok segíteni az ügyfeleiteknek. Ehhez a drupal.hu közössége, vagyis inkább Pasqualle megadta a segítséget. Nem kell tehát várnotok a hiba javítására.

A jó hír, hogy találtatok egyéb megoldást a problémára, miért nem osztjátok meg a közösséggel? Elfér itt a kód ami javítja a hibát. Sőt a megnyugtató választ is biztos sokan olvasták volna, hogy a Ti cégetek hipp-hopp kijavította ezt a hibát és ezzel már másnak nem kell megküzdenie.

Lécci az issue számát linkeld már be amit a kollégád beküldött a drupal.org-ra. Nyilván a folt is benne lesz, hisz tudja javítani. Munkátokat előre is köszöni a Drupal közösség.

pp

0
0
neobase képe

Nem, nem hangzott itt el egyetlen megoldas sem, ami mukodokepes lett volna a mi kozremukodesunkkel mivel velhetoen nem ismertek teljes mertekben a segitokesz emberek a problemat. Pl base url eseten hiaba volt sajat domainje az illetonek a base url felulirta ugye... innentol pedig joggal lett volna morcos a felhasznalo, hogy miert vett domaint, ha a free url latszik. de mind1, a megoldast termeszetesen kozzetesszuk nemsokara

0
0
pp képe

Bármi legyen is a megoldás (még a Ti jó megoldásotok is) akkor is szükség van a Ti beavatkozásotokra.
Meg tudják foltozni a Drupalukat nálatok a júzerek? ->nem
Ti Ismeritek a hibát, meg tudjátok oldani? -> igen.
Júzer ismeri a hibát meg tudja nélkületek oldani? -> nem.
Ebből számomra az következik, hogy a segítséget tőletek kell kérni mert nélkületek nem megy? Vagy segítetek a júzernek, vagy megoldjátok helyette (mondjuk egy foltozott verzióval).

pp

0
0
aboros képe

a hiba úgy néz ki nem a neobase rendszerben volt, hanem a drupal core-ban

a kérdező problémája az volt, hogy az oldala www előtaggal nem úgy működött, mint www nélkül. erre a drupalban az az általános megoldás, hogy a csomaggal érkező .htaccess állományban a megfelelő sorokat szerkesztjük és kivesszük előlük a komment jelet. ennyi. (ez egyébként le van írva a README.TXT -ben is és maga a .htaccess is vastagon kommentált) kíváncsi vagyok milyen hibát találtatok a www előtag kezelésével kapcsolatban a drupal coreban, ami nem neobase specifikus és még nem tűnt fel a 100 000+ fejlesztőnek. :)

a hiba biztos nem a drupal coreban van, legfeljebb az lehet, hogy a neobase architektúrája miatt kellett a drupal coret módosítanotok, hogy a ti speciális környezetetekben is megfelelően működjön az előtag-kezelés, ahogy egyébként mindenhol máshol megfelelően működik az.

0
0

-
clear: both;

neobase képe

http://drupal.org/node/482850

Az a problema, ami a www-s reszt is okozza hatott ki a domaines reszre is. A hibat egyedi juzer egyedi webtarhelyes megoldom hateekszeszbol dologgal el lehet fedni, de tortenetesen nalunk a htaccess nem megoldas. A gond az url parser reszben van, ha nem pont azt az url-t kapja, amire gondolt akkor egyaltalan nem csinalta meg a helyes url-t.

A segitsegeteket (illetve az elzarkozasmentessegeteket) csupan azert kertem, mert egy ilyen hibarol vsz ti elobb tudtok, igy megusztunk volna par nap hibakeresest.

0
0
Pasqualle képe

ne haragudj meg, de ez a megoldas egy vicc.
- Ha ugy erzed, hogy a Drupal core-ban hiba van akkor issuet kell felvenni, nem a forumba kell a problemat beirni.
- A hiba forrasat kellene megtalalni, hogy miert kap rossz parametert az a funkcio, ahelyett, hogy csunyan belepiszkalnal. Utvonal beegetesek egy altalanos funkcioba nem elfogadhato megoldas.

0
0
Gnép képe

hogy a szolgáltató igen segítőkészen állt hozzá a problémához, aminek egy most már jól működő honlap lett az eredménye :)
Piros pont a NeoBase-nek! :D

0
0

-
Üdv:
Gnép

Petik képe

Tényleg jó most már www-vel is.
Köszönjük Gnép, hogy felhívtad neobase figyelmét erre a banálisnak mondható, de ciki problémára:)

0
0

Üdv. Peti

neobase képe

vagy megsem? :)

0
0
Petik képe

És megköszönjük PP-nek a már mexokott harcos kiállását a drupálunkért, valamint neobase gyors, szaxerű cselekvését:)

0
0

Üdv. Peti

Nagy Gusztáv képe

Itt előtted néhány profi már kifejtette, hogy neobase megoldása minden, csak nem szakszerű. Egyszerűen gányolás. Vagy te a reklámemberük vagy?

0
0

Nagy Gusztáv

pp képe

Szeretnék mindenkit megkérni, hogy továbbra is a probléma megoldását keressük és a megoldásra adjunk javaslatokat. Ez a fórum ugyanis erre való.

Bűnöst keresni és ítéletet mondani szerintem nem itt kéne. A fenti sorokat pedig én nem olvastam sehol.

Véleményemet viszont fenntartom: Olyan fájlokat kellett módosítani amit ebben az esetben csak a szolgáltató tehet meg, tehát hozzá kellett fordulni. Mint látható a kérdező a szolgáltatóhoz fordult és az megoldotta a problémáját. Pont. Itt vége a történetnek.

pp

0
0
Petik képe

ezt, mert nagyon eldurvult. Nem vagytok képesek objektívek lenni. Kérem doktor úr zárja le! Annál is inkább, mivel már nincs probléma. Nem vagyok kíváncsi senki szubjektív véleményére a továbbiakban. Még a főorvos úréra sem.
Pp! Ne vedd a lelkedre, te jót akartál....

0
0

Üdv. Peti

nevergone képe

Szerintem is zárható a téma, de neked sem kellene mindenbe belemásznod, ami...

0
0
Paal képe

Pl. azt, hogy május 26 óta nem tudtatok válaszolni a problémámra?

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan