Álnév alapján template betöltése

Gabee képe

Sziasztok!

Lenne még 1 kissebb problémám...
Egy adott node-hoz van 2 féle "Útvonal álnevem", és attól függően hogy melyiken keresztül éri el a látogató a node-ot, úgy kéne betölteni a template-et hozzá. Már próbáltam azzal hogy page-kapcsolat.tpl.php és page-contact.tpl.php de ez valamiért nem akart működni... vagy teljesen el vagyok tévedve??

Előre is köszi a segítéséget,
Üdv:
G

Drupal verzió: 
Fórum: 
Laza képe

http://drupal.org/project/page_theme

Ez a jó lesz :)
Definiálsz kettőt, egyikbe az egyik útvonalát rakod, a másikba meg a másikat. Voálá! :)

0
0
Bálint képe

A node.tpl.php-ben van egy olyan változó, hogy $node_url, ez tartalmazni fogja a node url-jét. Ezenkívül a $node->path is ugyanez.
Ezt vizsgálva többféle kimenetet tudsz előállítani.

Egyébként SEO-szempontból nem a legszerencsésebb, amit szeretnél. Valahogy másképp nem lehet eldönteni, hogy melyik dizájnt kell mutatni?

0
0
pp képe

Egy node-hoz nem lehet két különböző álneved, ha mégis akkor az egy bug. Ráadásul az álnevekre nem működik ez a mechanizmus, ahhoz előfeldolgozót kell írnod. A page-akármi.tpl.php-hez szükség van arra, hogy az eredeti page.tpl.php is ott legyen a sminked mappájában.
Szóval mit is csináltál pontosan és mit is szeretnél???

pp

0
0
Bálint képe

Miért ne lehetne két álnév egy node-hoz?
Simán lehet, és a $node->path-ba az kerül bele, amelyiket éppen nézed. A node.tpl.php-ben és a page.tpl.php-ben is el lehet ezt érni.

0
0
pp képe

És az url('node/1') mit ad olyankor? Visszaad egy tömböt, vagy micsodát?(Költői kérdés!) Gondolkodjunk már egy picit. Részemről ezt hibás működésnek tekintem mert nem egyértelmű a dolog. Mi fog szerepelni amikor listázod a node-ot? stb.. stb.. stb.. sorolhatnám még.

Arra is kíváncsi lennék, hogy hogy vesz fel valaki ilyen álnevet egy node-hoz? Ugye nem az útvonal álneveknél...

No mindegy Ti tudjátok... a problémához azonban nem kerültünk közelebb.

pp

0
0
Bálint képe

Az első hozzászólásomban tettem egy megjegyzést, hogy ez nem szerencsés dolog, szóval ebben teljesen egyetértünk.
Most kipróbáltam direkt, egyébként én sem csináltam még ilyet. Úgy veszem észre, hogy az elsőként létrehozott útvonal álnéven linkeli a node-ot, hogyha valamilyen listázásban szerepel.
És ugyanúgy mindegyik útvonalról el lehet érni, a node/1-ről is, és a másik kettőről is. De most így, ahogy ezt próbálgattam, kiderült, hogy a pathauto működésébe bekavar, mert ha egy node-ot update-elek, akkor nem tudja, hogy melyik path-t kellene frissítenie, és hibát dob, ami természetes.
Szóval ez így működik (ha nincs pathauto), csak az eredeti ötlet rossz, ezért is kérdeztem, hogy nem lehetne-e valami más alapján eldönteni, hogy melyik dizájnt kell mutatni.

0
0
pp képe

Mysql egyébként úgy működik, hogy az általad megfigyelt jelenség igaz, ha nem töröltek álnevet. Ekkor ugyanis a törölt álnév helyére kerül be az újabb és az fog előbb kilistázódni. (ezt most ki is próbáltam)
add path :node/2, torlendo
add path: node/3, elso
delete path: node/2
add path: node/3, masodik

ekkor a második fog érvényre jutni. Persze mindez igaz MyISAM tábláknál. InnoDB-nél ha jól tudom akkor az elsődleges index szerint van fizikailag is sorrendben a tábla, tehát ott mindig az első fog érvényre jutni. (ezt most nem próbálom már ki, maradjon neked is izgalom. :))

Persze ez már itten egy totál off agyreszelés, hisz alapvetően egyetértünk, hogy ilyet nem kéne. :)

Várjuk tehát a kérdezőt hátha pontosít valamit.

pp

0
0
Gabee képe

Előszöris köszönöm a segítséget, először megpróbáltam a page_theme modult, de attól vmiért teljesen kiakadt a drupalom...tehát ezt a tippet hamar elvetettem - bár valószínűleg én voltam a lamer :-)

A $node_url -es megoldást ugyancsak nem tudtam alkalmazni, mert az amatőrködésemnek hála, nemigazán tudtam értelmezni amit írtál :-(

Ezért próbálkoztam még egy kicsit a dolgokkal, és végül úgy oldottam meg hogy pl. az egyik útvonalat a node/11-hez rendeltem hozzá, templatenek pedig a page-node-11.tpl.php -t, a másik útvonalhoz pedig a node/11/1-et page-node-11-1.tpl.php-val.

Tudom hogy ez elég nagy gányolás...de így hirtelen nem jutott más eszembe.
És így legalább működik ugyanaz a node más template-el.

0
0