GPS adatok alapján település neve kerüljön egy mezőbe

Anonymous képe

Üdv!

Néztem ezeket az oldalakat:

https://www.drupal.org/node/1704948
https://groups.drupal.org/node/89769

és sokat ki is próbáltam, bár még mindig nem tiszta, melyikhez mi kell, melyiket érdemes használni, sok az átfedés.

A Simple Google Maps és Exif modulokat használom, mert így nem kell kulcsot regisztrálnom a Google-nél (nem is értem pontosan, hogy hogy ehhez nem kell kulcs), ami ugye fizetős lett. Igaz van egy ingyenes keret, de csak bankkártya megadással ad kulcsot, márpedig nem szeretném, ha mondjuk úgy alakul, hogy túllépem a keretet, akkor az engedélyem nélkül csak úgy leemel a számlámról, nem értem miért nem úgy van, hogy jelez és ha úgy döntök fizetek, ha nem, akkor meg leáll.
Nem is értem más területen se, hogy emberek csomó internetes szolgáltatásnál megengedik, hogy leemeljék az összeget a számlájukról, zenemegosztó oldalak, stb.

No de a lényeg: a GPS adatokat ki tudom szedni, de milyen modul kell, hogy a szélességi és hosszúsági értékek alapján megállapítsa a rendszer, hogy melyik településen van az adott pont, és ezt a településnevet betegye egy mezőbe.

Persze gondolom ez megint kulcsos dolog lesz.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Geva képe

Nem a kérdésedre válaszolok, a tévedéseidre/félreértéseidre reagálnék csupán:
- a google maps bekerült valóban a fizetős szolgáltatások közé, bankkártyát kell megadni, hogy API kulcsot adjon a térkép használatához, a nélkül nem működik a térkép, DE

  1. az első évben teljesen ingyenes. Ez az idő bőven elegendő ahhoz, hogy lásd mennyibe is kerülne, mekkora a forgalom a térképeden
    (havonta készül kimutatást, a számla nullázva)
  2. ha lejár az első év, akkor havi korlátot tudsz beállítani, akár azt a bizonyos ingyenes használat felső korlátját, így teljesen ingyenes maradhat
  3. bármikor felfüggesztheted a térkép használatát, felszámolhatod ezt a bizonyos google cloud fiókot
  4. vannak cégek, akiknek fontos, hogy a webhely térképén plussz információkat jelentessenek meg, még akkor is ha fizetni kell, pl mert az ügyfeleknek oda kell tudni találni és persze pl nyitvatartási időben.

Város-Ház Cégcsoport kapcsolat oldalán

...érdeklődve várom a megoldásodat, kérlek, oszd majd meg, ha sikerülne segítség nélkül, köszönöm

0
0
Drufan képe

Ha így van, hogy be lehet állítani korlátot, azaz ingyenesen lehet tartani, akkor az jó, DE miért kérnek bankkártyát, ráadásul engedély nélküli lehívási lehetőséggel?
Az összes ilyen érthetetlen, egyáltalán ha én, mezei vállalkozó azt akarnám, hogy egy felhasználó úgy adja meg a számlaszámát, hogy én bármilyen összeget leemelhessek később róla, akkor szerintem nem tudnám ez megoldani, ha meg mégis, az is baj.

Ez így olyan, mintha megmondanám a pin kódomat a Google-nak, és hasonló cégeknek. Persze lehet virtuális kártyát használni, de az se megoldás.

Szóval a tisztességes megoldás az lenne, ha szépen menne a számláló és küldenék a számlát, mint minden normális cég, és az adott összeget majd én átutalom, amikor leellenőriztem, hogy az összeg jogos-e, vagy sem.

0
0
nevergone képe

Szia!

Ez egy általánosan vetett szokás és az a célja, hogy az ingyenes bevezető időszak lejárta után ne tudj olyan könnyen újra regisztrálni másik email-címmel.

0
0
Drufan képe

OFF:

Pár éve még úgy volt pl. a Google AdWords-nél, hogy regisztráltam, nem volt ingyenes keret, viszont előre feltölthettem összeget, ami mielőtt elfogyott jelzett a rendszer. Így én is kontroll alatt tarthattam a dolgot és a Google is nyugodt lehetett, és ami a legjobb volt ebben, hogy nem kellett megadnom a bankkártyámat, amiről ő dönti el mikor és menyit emel le. Ide kéne visszatérni, vagy legalábbis lehetőséget adni ennek választására. Mert megnézném, hogy én, mint kisvállalkozó mikor emelhetnék le adott cégtől összeget, azaz kérhetném el a bankkártya adatait hozzáférési jogosultsággal. Hát soha. A Google a monopol helyzete miatt teheti meg, és más ilyen nagy cégek is. Tudom, hogy a legtöbb embert ez nem zavarja, ahogy a legtöbb ember pl. a számítógépét egyetlen fiókkal, méghozzá rendszergazda fiókkal használja, azzal megy fel a világhálóra, nem használ vírusvédelmi programot, stb., azaz úgy áll hozzá, hogy jaj, hát miért történne baj...

0
0
jbodony képe

Erdekes a kerdes. Errol mi a velemenyed? (Here alapu, nem Google Maps)
https://developer.here.com/documentation/geocoder/dev_guide/topics/examp...

1
0
Geva képe

építetted már be drupal weboldalba? mennyire megbízható és használható?
...az utolsó vonásig testre szabható, ki kéne próbálni :-)

0
0
jbodony képe

Meg nem epitettem be weboldalba, de nem tunik bonyolultnak a megvalositas a leiras alapjan. Jo otlet a proba! Letesztelem, aztan jelentkezem.

0
0
Drufan képe

Nem állítom, hogy teljesen értem miről van ott szó, egyrészt mert angol, másrészt, mert kódolni is kell.

Én eredetileg arra gondoltam, hogy szerintem kell lennie kész modulnak, sőt, nem is a modul a lényeg: szerintem a Google térképe tudja, hogy szélességi és hosszúsági fokok alapján mi hol van, pl. lehet egy olyan adatbázisuk, ami megfelelteti ezeket egy adott településsel. Persze, mivel nem szabályos területről van szó és egy település lefedésére igen sok koordináta pont kell, minél pontosabb a mérés, annál inkább, lehet, hogy differenciaszámítás alapján meghatározza a program az adott területet szélsőértékekből, és ami azon belül van, az egy adott település, és így tovább.

0
0
aboros képe

ahhoz, hogy koordinátákat hely nevekre fordíts vagy vissza, geocoder modul kell.

három modul van amire általában szükséged lehet bármilyen térképes történethez:
- geofield amiben a "geo" típusú adatokat tárolhatod. olyan mint egy bármilyen mező, mondjuk szám, vagy szöveg, csak ez "geo". pontokat, vonalakat, ilyesmiket tud tárolni.
- geofield map amivel térképen tudod megjeleníteni a geo típusú adatokat és térképen tudod őket bekérni is ha akarod. (pl pontokat kérsz be, de nem koordinátákat kell beírni hanem térképen kattintani egy pontra, vagy megrajzolni egy területet vagy mondjuk pontot kérsz be, térkép is van, meg egy kereső is hozzá, és ha beírom, hogy "computer history museum, palo alto" akkor hopp, odaugrik a térkép és jelzi a bubi. ezt persze csak geocoderrel kombinálva tudod megtenni)
- geocoder amivel "fordítani" tudsz a geo adatok és az "emberek számára olvasható" helynevek között. ez tud vagy egy tucat apival geokódolni, nem csak google -el. (ArcGISOnline, BingMaps, File, GoogleMaps, Nominatim, OpeneStreetMape, stb)

a geofield -el tudsz olyat is, hogy nem a felhasználó "tölti ki" a mezőt, hanem a geocoder -el tölteted ki egy másik mezőből geocodeolva. például a te esetedben ez egy kép mező aminek az exifjében vannak a koordináták.
nem teljesen világos, hogy pontosan mit is szeretnél csinálni, de mindenféle lehetőségek vannak, mentheted a koordinátákat egy mezőbe és a címet egy másikba (ami mondjuk nem egy sima string hanem address), vagy csak a címet vagy csak a koordinátákat is.

ui.: én még soha nem tudtam kifutni az ingyenes keretéből a maps apinak. használd bátran szerintem. amúgy is van egy éved amíg tök ingyen van, az alatt látni fogod, hogy mekkora lesz a számla, ahogy Edit is írta. ha sok lesz, válthatsz másik apira néhány kattintással úgyis.

1
0

-
clear: both;

Drufan képe

A Geofield és Geocoder modulokat is próbáltam (Geofield Map csak Drupal 8-ban van, azt nem), de megnézem megint a Geofield és Geocoder modulokat, eddig nem találtam benne olyan lehetőséget, hogy az Exif adatok alapján a Település neve bekerüljön egy mezőbe. Pedig az Exif modullal már sikerült kiszedni a szélességi és hosszúsági értékeket, meg is tudom jeleníteni egy mezőben, de hogy abból Településnév legyen, na az még nem sikerült.

Amúgy a Simple Google Maps is megjeleníti a térképet és nem kell API kulcs. Miben jobb a Geofield Map, illetve hogy lehetséges, hogy a Simple Google Maps-hez nem kell API kulcs?

A Location modult is próbáltam, de azzal se sikerült Településnevet generálni.

Próbáltam a GeoNames szolgáltatását valahogy összehozni vele, gondolom ez kell ahhoz, hogy a településneveket megkapjuk, vagy nem?

És nem hagytam ki a Get Locations modult sem, sőt, egy kevesek által használt GeoNames modult sem, de nem sikerült egyelőre.

Aztán volt a GMap is.

Hogy mit akarok elérni?

Azt, hogy ha már az Exif adatokból sikerült kiszedni a koordinátákat, amivel az megjelenik egy térképen - eddig megvan - akkor egy mezőbe kerüljön be az adott hely (település neve), tehát pl. lefényképezi valaki, hogy hol látott valami érdekeset, pl. egy jó futó helyet, kerékpárutat, akkor rá lehessen keresni településekre, hogy ott van-e valami ilyen jó hely, ehhez viszont kell a Település neve egy mezőbe. Az elég gáz lenne, ha külön be kéne írni a tartalom bevitelekor, miközben az adat rendelkezésre áll, ráadásul ha pl. egy erdős helyen van valaki, lehet nem is tudja a helyszínt pontosan, mármint hogy melyik település.

Persze ez csak akkor jó, ha ez az infó pontos, tehát mondjuk pár méter pontosságú, tehát ne írjon ki más közeli települést a valódi helyett, mert közel van. Nem tudom, hogy ez a szolgáltatás, megoldás egy település pontos határvonalát tudja-e, azaz mennyire pontos.

0
0
aboros képe

amikor egy koordinátából csinálunk egy címet vagy fordítva, az a geocoding. erre van a geocoder modul ami különféle "szolgáltatókkal" is használható geokódolásra és pont azt csinálja, hogy egy koordinátát címre fordít vagy vissza. (meg más dolgokból geokódol, pl kép exifjéből olvas koordinátát, útvonalfileból poligont, stb)

geo playground screenshot

fenti képen pont ez történik.
van egy kép mező, a felhasználó tallóz egy képet és feltölti, kitölti a címet és a címkéket, és menti a tartalmat.
a geofield mezőbe a geocoder EXIF ből "geokódolja" a koordinátákat. erre van egy "File" típusú geokódoló a geocoder modulban.
az address mezőbe szintén a geocoder írja bele a címet, ezúttal a geofield mező koordinátáit geokódolja egy "address" modul által biztosított mezőbe.

sose teszteltem, hogy "mennyire pontos" a geokódolás, vagy hogy vannak e komoly eltérések szolgáltatók között, de gondolom eléggé pontos és viszonylag konzisztens is a szolgáltatók között különben nincs értelme a dolognak és hát azért jósokan használnak manapság geokódolást csomóféle dologra, akkor az mind pontatlan lenne :)

sajnos nem figyeltem hogy drupal 7 -ben kell ez, de az elvek ott is ugyanazok. geocoder modul kell.

0
0

-
clear: both;

Drufan képe

Kösz, ebből sokat megtudtam, ezek alapján nekifutok ismét.

0
0
Drufan képe

sajnos nem figyeltem hogy drupal 7 -ben kell ez, de az elvek ott is ugyanazok. geocoder modul kell.

Mégis van, a Geofield része (telepítve is volt/van nálam a 7-esen) egy ilyen nevű almodul, és van külön modul, ugyanilyen névvel, az csak 8-as.

0
0