Blokkok közti tartalomátadás

Joee képe

Érdeklődnék, hogy lehetne azt megoldani, hogy létrehozok egy lapra két blokkot amelyekben azonos tartalomtípusok lennének, de csak az első blokkba lehessen tartalmat beküldeni, de ha az első blokkban egy megadott számú tartalomnál több van akkor az nem lapozható lenne, hanem a megadott szám fölötti régebbi tartalmak automatikusan átkerüljenek a második blokkba! Ezt nehéz lenne megoldani? Mi lenne a módszer?

Drupal verzió: 
Fórum: 
Balu Ertl képe

Ha a Views modullal listázod a tartalmakat a blokkokban, akkor össze tudod kattintani adminfelületről, nem kell kódolnod hozzá.

  1. Csinálj egy nézetet, állítsd be, hogy mit, hogyan akarsz listázni és hozz létre neki egy „blokk” típusú nézet megjelenítőt, majd duplikáld le, hogy ét egyforma legyen.
  2. Az első nézet-megjelenítőn korlátozd le a megjelenítési darabszámot a kívánt értékre (én 5-öt állítottam be).
  3. A második nézet-megjelenítőn állíts be egy ugyanekkora eltolást, ami azt jelenti, hogy a teljes lista elejéről figyelmen kívül hagy annyit, és csak az azon felülieket fogja mutatni. A jobb szélső oszlop (Advanced / Haladó) legalján pedig le tudod tiltani a blokk megjelenítését, ha üres a kimenet.
  4. Ezután bárhová teheted a 2 blokkodat.

Így fog működni: ha összesen 6 db dolgot listázol és az első blokk korlátja 5-re van állítva:
Képernyőkép

És ha egy kikerül a listából (mert például a cikk rejtetté válik), akkor a második blokk meg sem jelenik:
Képernyőkép

„[…] de csak az első blokkba lehessen tartalmat beküldeni”

Ezt nem értettem, mire gondolsz ezzel, de a megjelenítés szempontjából mindegy is, hogy a webhelyen hol küldöd be az adatot, a kérdésed szerintem itt most csak a már bent lévő adatok kiíratásáról szól, nem a beviteléről.

2
0
Joee képe

Valami sokkal bonyolultabb dologra gondoltam. Nem adatot kell átadni a blokkok között, hanem megfelelő feltételekkel szűrni mindkét helyre! :-) Van amikor megakad az agy. :-) Köszönöm a segítségedet és a mintapéldát is.

0
0