Drupal blokkban, mezőben, stb. saját CSS osztály alkalmazása

Anonymous képe

Jó napot!

Azt szeretném megtudni a profiktól, hogy helyes megoldás-e az, ha pl. egy blokkba tett tartalomban CSS-sel, saját id-kel, class-okkal formázok elemeket, szöveget, vagy pl. van a profil oldala a user-nek és beteszek új mezőket, amelyekbe pl. képeket, egyéb elemeket és ezeket ott helyben (a mezőben) CSS-sel alakítom ki, és ennek a formázását (mivel ott csak az id-ket és class-okat adom meg) az adott saját téma mappában végzem el?

Mert így ugye nem csak a már meglévő, pl page.tpl, node-tpl id-ket, class-okat manipulálom saját ízlésem szerint, hanem újakat hozok léte, amik viszont nem kerülnek ezekbe a tpl file-okba, mivel csak egy-egy helyen szerepelnek.

Ha ez helytelen, nem szép, akkor mi a jó, szakszerű megoldás? (PHP-t még nem tudom).

Fórum: 
duc-sai képe

Bár nem vagyok profi, de ezeknek a css jelölőknek pontosan ez a szerepük...azaz célzottan lehet velük egyedi (id) vagy csoportos (class) formázásokat végezni.

Tehát ha plusz mezőket (vagy akár mondjuk egy blokkba HTML elemeket) teszel a tartalomba, értelemszerűen hozhatsz létre hozzájuk saját jelölőket a kívánt módon, saját elnevezéssel (miért ne?), amiket a css fájlban formázol...

A meglévő jelölők csak megkönnyítik a formázást, de nem minden esetben elegendőek (pl. Views szerkesztésekor is lehet egyes mezőkhöz saját css-osztályt hozzáadni...és tökéletesen szakszerű a dolog, mivel erre valók).

3
0
Drufan képe

Hát remélem tényleg ez szakszerű és nem gányolok.

0
0
nevergone képe

Ez egy szép válasz volt, köszönöm! :)

0
0