Résztalom a tartalomban

HF leon képe

Elnézést, hogy ennyit kérdezek, de még nem teljesen ismerem ki magam a drupal 8-ban teljesen.

Arra lennék kíváncsi szerintetek, melyik módszerrel lehetne megoldani azt, amikor egy tartalom mezői közé fel kéne vennem egy másik tartalom néhány mezőjét, de nem az egész tartalmat.

Pl:

  • Legyen mondjuk egy péksütemények tartalomtípus többféle mezővel.
  • Ennek egyik tartalma a kenyér
  • Lenne egy másik péksütemény tulajdonságok tartalomtípus különféle mezőkkel.
  • Ennek tartalmai között a fehér kenyér, félbarna kenyér, barna kenyér.
  • A péksütemények tartalomtípus mezői közé szeretném beemelni a hozzá kapcsolódó péksütemény tulajdonságok színeit és a színekhez tartozó sütési eljárásokat, amelyek a színek lapján található.
  • A kenyér tartalomba bekerülne két mező a hozzá kapcsolódó tulajdonságok tartalomból, vagyis a fehér kenyér, félbarna kenyér és barna kenyér tartalomból.

Tehát van két tartalomtípus különféle tartalmakkal és a köztük lévő kapcsolattal. Az első tartalomhoz kapcsolódó tartalmak mezői közül pedig szeretnék mondjuk egy listába beemelni a kapcsolódó tartalmak egyes mezőit.

Drupal 8-ban erre a célra melyik a leginkább hatékony megoldás?

Drupal verzió: 
Fórum: 
dj képe

https://www.drupal.org/project/entityreference

és elkészíted azt a nézetmódot a kapcsolt tartalomhoz amit meg akarsz jeleníteni abban a tartalomban ahova kapcsolod.

0
0

Üdv!
Dudás József

HF leon képe

Amit ajánlottál az már része a drupal 8-nak, de azt nem sikerül megoldanom, hogy egy tartalomhoz, ha kapcsolódnak tartalmak, akkor azokból, hogy tudnék mezőket átvenni a másik tartalomba.

Vagyis, hogyan tudnék úgy egy mezőt definiálni egy tartalomtípusnál, hogy abban egy másik tartalomtípus egyes mezői jelenjenek meg, de csak, akkor, ha kapcsolódik az egyik tartalomtípushoz tartozó egyik tartalom a másik tartalomtípushoz tartozó másik tartalomhoz. Valamint, ha az egyik tartalomhoz a másikak közül több kapcsolódik, akkor a kapcsolódó tartalmak mezői egymás alá listázva jelenjenek meg.

Elvileg a 7-es drupal-hoz volt valami viewfield modul, amely segítségével ez megoldható, de drupal 8-ban nem jöttem még rá miként oldható ez meg.

Nem egyszerűen hivatkozást szeretnék a kapcsolódó tartalmakra, hanem azok egyes mezőit szeretném beépíteni a másik tartalomba.

Erre keresném a jó megoldást drupal 8-ban.

0
0
vikicica22 képe

Talán ezzel? EVA: Entity Views Attachment
https://www.drupal.org/project/eva

0
0