Feeds Excel parser

Richter Miklós képe

Kedves Kollégák!

Sajnos a feeds Excel parser nem értelmezi jól a dátum formátumot. Már kipróbáltam nagyon sok változatot, de semmi eredmény.
A feladat olvasson be egy dátumot a user értékek közé.
A Mapping-ban megfelelően van beállítva minden.

Valakinek esetleg van javaslata?
Köszönettel:
Miki

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Geva képe

Miki, az jutott eszembe, hogy esetleg az excel táblázatban nem dátum formátumban van a cella tartalma: ha a cella baloldalán jelenik meg, akkor az szöveg és jobb oldalán akkor helyesen szám/dátum

...a formázást levenni a táblázatban a dátum oszlopáról és úgy megpróbálni?
- a cella valódi értéke az excel naptárának kezdőnapjától-, a bevitt dátumig eltelt napok száma.

ezekkel próbálkoznék

0
0
Richter Miklós képe

Kedves Éva!
Köszönöm a segítséged, hogy foglalkoztál ezzel a problémával.
A föld, legalább is általam ismert, minden megoldását próbáltam, de sajnos nem megy. Sokat keresgéltem a hálón is , de semmi használhatót nem találtam. - Sajnos. Egyetlen falusi megoldás létezik, hogy nem dátum formátumban 10/10/2014 adom meg. Látható, hogy így az excel balra is rendezi. Ezt elfogadja, beolvassa és jól értelmezi. Csak hát ez egy barkács megoldás, és ha véletlenül a felhasználó átállítja a cellát (formázással) akkor már meg is történik a bibi.
Hát ez van egyenlőre, de azért még keresgélek.

Köszönettel:
Miki

0
0
Geva képe

ha UNIX formátumban kapja a feeds a dátum értékét, akkor a dátum típusú mezőbe be lehet húzni és dátumként kezelni - egy importálóban így oldottam meg a dátum átvételét, igaz, nem excel táblázatból, hanem egy adatbázis táblából húzom be, menedzselem a tartalmakat, ERP-ből így átadva az adatokat, drupal 7-es honlapra

csak az a kérdés hogyan tudod a bevitt dátumot átkonvertálni unix-ossá, azaz
megadni 1970. január 1. éjféltől a dátumig eltelt másodpercek számát :-)
wikipedia.org/wiki/Unix-idő

- a felhasználók beviszik a dátumot a sor cellájába és a munkalap sorának egy másik cellájában kiszámolod a dátum értékét(pl egy makróval) nem is kellene mást tenni, mint:

--- 1970.01.01 - 1990.01.01-ig eltelt napok száma 7305
--- ehhez hozzá kell adni a dátumot tartalmazó cella értékét, azaz az 1990.01.01-től a dátumig eltelt napok számát = össz napok száma.
--- az össz napok számát meg kell szorozni a napi 86400 másodperc számmal
...és már elő is állt a Unix formátumú dátum(remélve, hogy az első nap nincs benne duplán, de a tartalomból azonnal kiderül visszakapod-e a honlap mezőjében a felhasználók által felvitt dátumot :-).

A feeds-nek ezt-, a kiszámolt értéket - a táblázat számolt oszlopát kell átadni, hozzárendelve az importálóban a dátumként definiált mezőhöz

...szurkolok, várom, próbáltad-e, sikerült-e ezzel megoldani

0
0