math field

csardi képe

Sziasztok!

Math field-el számolok, ami teljesen jól működik, azonban feeds imporrtal készítettem több száz tartalmat, amiben a math field-et nem számolta ki. Ha megnyitom a tartalmat szerkesztésre és elmentem, akkor ugyan kiszámolja, de olyan sok a tartalom, hogy ezt egyesével nem lehet megcsinálni.

A kérdés, hogy lehet-e frissíteni a tartalmat valami módon egyszerre, mindenféle módosítás nélkül, csak azért, hogy kiszámolja azt az egy field-et. :)

Köszi a segítséget.

Taxonomy upgrade extras: 
Drupal verzió: 
csakiistvan képe

Két ötlet jut eszembe. Első körben van a VBO modul, ami arra jó hogy csoportos műveleteket végezz pl nodeokon. Én bekapcsolnám ezt a modult, és az összes nodeot amit kell unpiblish-ra tenném, majd publisra persze. A lényeg hogy ezzel lefut a node save azt hiszem, amivel kalkulálódnak a mezőid akkor.

Második hogy import process után egy hook_node_presave -el módosítasz valamit ugyancsak, és és akkor megint csak eléred a mentést.

A két út ugyanoda vezet, csak más felé indulsz :)

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

szantog képe

'amit kell unpiblish-ra tenném, majd publisra persze'
Van ám mezei Save node action is. :)

'Második hogy import process után egy hook_node_presave -el módosítasz valamit ugyancsak, és és akkor megint csak eléred a mentést.'
Nekem itt valami nem kerek. Import = node_save. Hol dolgozik ez a module, az import node_save-ben nem triggerelődik? Ezen node_presave nem fog segíteni.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

DruTa képe

Nekem tetszik ez a modul - főleg, mivel azt írták itt sokan, hogy a Computed Field modult el kell felejteni, nem jó azt használni és ez ha jól értem csak a böngészőbe beírt adatokat JavaScript-tel helyben megoldja és nincs PHP.

Működik is, de nekem összevonnom kéne két számot, és szöveges formában, mert szöveg karakter is kell bele.

Tudtok ilyen hasonló modult, ami nem csak számokat kezel így?

Már rengeteg Field nevű modult végignéztem.

0
0
DruTa képe

Nem kell mégse: Rules-szal megcsináltam.

Csak nem tudom, hogy a Rules mennyire veszi igénybe az erőforrásokat, tehát jó megoldás-e arra, hogy minden node bevitelekor egy mező értékét a Rules számítson ki két másik mező értékéből.

És ez mennyiben más, mint a Computed Field megoldás?

0
0