Látogatók számlálása - admin-logmentesen

phoenix képe

Sziasztok!

Hogyan lehetséges ez? Mármint a weboldalak - node-ok - megtekintéseit számlálja - kivéve akkor, mikor a bejelentkezett drupal admin-fiók látogatja.

Köszönöm előre is.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
szantog képe

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

phoenix képe

Ez megvan - úgy értettem, hogy az alap statistics modul, ami a Drupal "alap" olvasottságmérő funkcióját - "Adminisztráció » Beállítások » Rendszer » Olvasottság mérő" - vezérli. Mert ez elég is lenne - ha az admin felhasználót nem mérné hozzá a többihez... Emiatt az egy dolog miatt nem szeretnék naponta akár többször is külső weboldalakra vándorolni - mint pl.: a Google Analytics.

0
0
Balu Ertl képe

„nem szeretnék naponta [...] külső weboldalakra vándorolni”

https://www.drupal.org/project/piwik

Nem külső szolgáltatás, hanem nálad, a te tárhelyeden fut, saját adatbázisodba tárol és ugyanúgy ahogy a GA-t, ezt is be tudod állítani különböző feltételek szerint, hogy kiket mérjen, tehát kizárhatod az Adminisztrátorok megtekintéseit a mérésből.

2
0
nevergone képe

Úgy nézem, hogy ez nem fog menni, mivel nincs olyan belépési pont, ahol beavatkoznál a folyamatba: https://api.drupal.org/api/drupal/modules!statistics!statistics.php/7
Azért van ez így, hogy a modul használata minél kevésbé rontsa a teljesítményt.

0
0