Előadásokra helyfoglalás

u04pakh képe

Kedves Drupal-osok!

Egy site tervezésébe kezdtem, amin többek közt az alábbi feladatot kell megoldanom:
Eseményekre, előadásokra kellene tudniuk a látogatóknak jelentkezni, helyfoglalást elvégezni, fizetni vagy e-mail-es díjbekérőt kérni és erről e-mail-es értesítést kapniuk.
Valami ilyesmit kellene összehoznom (legalábbis alapvető működés tekintetében):

http://www.jegy.hu/program/primadonnak-54784/300260

Tehát a látogató látja az eseményt és a szabad/foglalt helyeket és tud is rá jelentkezni.

Drupal (7-es verzió) alatt (akár übercart-hoz kapcsolódóan) találkozott már valaki hasonló megoldással? Akár fizetős megoldás is érdekel.

Drupal verzió: 
Fórum: 
csakiistvan képe

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

u04pakh képe

Megnézegettem, de nekem nem ilyen megoldásokra lenne szükségem (apartmanoknak csináltam már foglalási/foglaltsági naptárat, de ez más), hanem pl. ami a corvinmozi.hu oldalán van (a film melletti időpontra katt. és lenyílik egy hely/szék foglaló rész. Tehát egy adott eseményhez kellene gyakorlatilag székeket foglalniuk a látogatóknak. A fenti oldal is drupal-lal készült, ezért gondoltam, hogy van rá valamilyen megoldás vagy modul(ok), de eddig még csak hasonlót sem találtam. Lehetséges, hogy pl. egyedi AJAX fejlesztés...

0
0
szantog képe

Megoldás van rá, csak kb azt kéne látnunk, hogy mire.
Amit kérdeztél, az kb = kéne egy weboldal.

Frontend? Backend? Architektúra? Mire akarsz megoldást?

A konkrét jegyfoglalós rész amúgy nem drupal, egy iframe, amit egy külső szolgáltató működtet. Nem mentem jobban bele, valszeg van egy feltételrendszer, amit definiálsz.
földszint|1-3 sor|40 fő
földszint|4-6 sor|47 fő
erkély|1-3 sor|20 fő

Ez alapján ők generálják a seatmapet, tud foglalni a user, remélhetőleg némi api-t is biztosítanak, hogy te is tudd kezeleni a foglalásokat a saját oldaladon.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

u04pakh képe

Nem, nem egy kész oldal kéne.
Konkrétan: egy page-en vagy egy panelban meg kellene jelenítenem eseményeket (oktatások, előadások), mikor ezekre kattint a látogató, meg kellene jelennie 6 asztalnak és asztalonként 12 széknek (legalábbis olyannak ami ezeket szimbolizálja), jelenjen meg, hogy melyik szék foglalt és melyik szabad, a szabad székre kattintva, majd egy űrlapot kitöltve a látogató tudja lefoglalni az adott széket, majd erről kapjon (e-mail-ben) egy díjbekérőt. Az admin-nak pedig látnia kellene a foglalásokat. Röviden ennyi a megvalósítandó feladatom egy adott weboldalon belül.

Eszembe jutottak a Rooms + Commerce modulok, de szerintem ez sem az lesz ami nekem kell...

0
0
u04pakh képe

Találtam egy modult (Allocated Seating), ami részben lefedi az elképzeléseimet, a gond csak az, hogy 6-os core-hoz is csak béta verziója létezik :(
Találkozott valaki esetleg hasonló modullal Drupal 7-hez?

0
0