Nézet elemeinek egyenkénti formázása

lazar képe

Hogyan tudnám olyan kiemeléssel ellátni egy cikklista (nézet) cikkeit, amely segítségével css-ből máskép formázhatom a listaelemeket?
Konkrétabban: pl az index, vagy penzcentrum ponthu főoldalán levő cikkek címe hol aláhúzva, hol pedig színes backgrounddal jelennek meg. Amikor felviszem a cikket hogyan mondhatom meg, hogy most ilyen vagy olyan formázással jelenjen meg? Vagy mi a legjobb megoldás erre?
Csatolva egy kép is.

Drupal verzió: 
Fórum: 
CsatolmányMéret
Kép ikon nezet.png29.76 KB
szt képe

A nézetek formátumbeállításainál van ilyen lehetőség, hogy "Csíkozás (páros/páratlan), első/utolsó sor osztályok hozzáadása", ez pont azt csinálja, amit szeretnél.

0
0
csakiistvan képe

Igen, én is pont ezen gondolkodtam hogy ebben az esetben a CSS miért nem elég, mert a tartalma kb ugyanaz.

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

lazar képe

Értem mire gondolsz, de nem ugyanaz. A nézet első mezője ugye megkapja a views-row-first class-t, ezt sminkelhetem. Csakhogy amint új cikk kerül a nézetbe, a fenti class már az új mezőé lesz. Nekem pedig az lenne szükséges, hogy ezt a class-t továbbvigye magával a második helyre.
Tehát a nézet eredményei közül pl. az első cikknek adok egy sárga backgroundot (kiemelem, mert fontosnak tartom), ezt vigye magával a következő a második helyre - ott is ugyanazzal a backgrounddal jelenjen meg. Azonban, ha nem tartom annyira fontosnak, akkor nem szeretném kiemelni, tehát csak simán listázzam, background nélkül.
P.S.: azt hiszem nem jó úton vagyok,, s valahogy másképp kell összeállítani az oldalt ... :( A nodequeue is jó megoldás (talán jobb is), de egyelőre itt is ugyanaz a gondom: hogyan adjak hozzá még egy class-t :(

0
0
szt képe

Ja akkor nekem is most esett le, mit szeretnél :)
Szóval amit mondtam, az csak "bután" zebrásítja a listát, az éppen odakerülő páros és páratlan sorokat.
Secman lenti megoldása lehet akkor a jó irány, hogy egy plusz mező kiválasztását viszed be classnak.

1
0
SecMan képe

Én olyan irányban indulnék el, hogy felvennék egy mezőt a tartalomtípushoz, pl. "Spéci lista formázás" Igen/Nem, vagy akár Taxonómiát, attól függően mennyi féle lehetőség van. (kicsit kiemelt, nagyon kiemelt, stb)
És ennek a mezőnek az értékét használnám: vagy views-ban vagy valamilyen template-ben.
Elvileg Viewsban ha mezőket használsz, akkor egy másik mező értékét tudod használni a "Stílus Beállításai -> Mező HTML személyre szabása -> CSS osztály létrehozása" résznél.

Template-ben kb. ugyanez lenne, de ennek most nem tudok utánanézni.

2
0