WEBFORM - Limitált select option

csreni képe

Sziasztok!
Szeretném az űrlapon korlátozni egy adott select option kiválaszthatóságának számát.
A konkrét probléma: airsoft játékra jelentkezőknek a szervező biztosít X db fegyvert. Emiatt ha valaki kér a fegyverből akkor kellene hogy a darabszám csökkenjen és amikor már nincs több kiadható fegyver akkor ne is lehessen kiválasztani ezt az opciót vagy valahogy jelezze hogy elfogyott.
Próbáltam a webform limited select modult, de nem működik. Egyszerűen nem jelenik meg az űrlap.
Tudnátok ajánlani erre valami modult vagy megoldást?
Előre is köszönöm!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
csreni képe

Sajnos még mindig kérném a segítségeteket, ötleteiteket a fenti problémára.

Köszönöm!

0
0
csakiistvan képe

Ez itt a kulcsmondat szerintem: " amikor már nincs több kiadható fegyver "

Azaz ha jól értem adott időszakra (legyen az óra intervallum, vagy nap) tudni kell a max mennyiséget amit a rendszer kioszthat, és ezt kezelje is dinamukisan, azaz az intervallum lejárta után nullázza ki a használt elemek számát. Mi van a karbantartással? Mármint a fegyverekével, azaz mindig elérhető az X db airsoft fegyver, vagy néha X néha csak Z?

Ez amúgy nem tűnik kattintgatós dolognak, fejlesztői kompetencia mindenképp szükséges.. szerintem :)

1
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

szantog képe

Sőt, ez teljesen a webformon kívül esik. Te már kvázi egyfajta stock managementről írsz, ami már sokkal inkább commerce.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

szt képe

Ez akkor inkább egy szobafoglaláshoz hasonlít szerintem (fegyverek=szobák) egy X szobás szállodában.
Talán ez a modul: MERCI

SZERK: Persze ez nem webformhoz, csak a feladatra egy más megközelítés ;)

0
0
csreni képe

... megmondják nekem, hogy pl. 05.25-én lesz egy játék ahol ennyi a kölcsönkérhető fegyver. Ha elfogynak akkor kész, arra a játékra elfogyott. A következő már lehet csak 2 hónap múlva lesz, törlöm az előzőt és akkor újra vissza tudnám állítani a mennyiséget. De nem kell hogy ez automatikusan a háttérben menjen.
Mint egy webshopnál van egy készlet, ha elfogy akkor már abból nem tudnak "rendelni" addig amíg vissza nem állítják a készletet.

0
0
Phoere képe

A webformban lehet beállítani limitet a beküldhető űrlapokra.
Tehát egy egyszerű megoldás: ahány fegyver van, annyira állítod a limitet és minden játékos egy fegyverrel egy beküldés.

1
0

Csökönyi Ferenc

aboros képe

felvennék egy nem szerkeszthető mezőt a webformba ami az elérhető fegyverek számát tartalmazza. rules segítségével webform beküldéskor csökkenteném ezt az értéket annyival ahány fegyvert igényelt az aktuális beküldő. egy másik ruleal "validálnám" hogy ha az igényelt fegyverek mezőbe többet ír mint amennyi az elérhető aktuális értéke, akkor ne tudja beküldeni az űrlapot. szerintem ez így szépen működne és kényelmes is lenne.

0
0

-
clear: both;