Új szerveren a drupal.hu

Admin képe

A drupal.hu sikeresen átállt az új környezetre. A migráció során arra törekedtünk, hogy a meglévő funkcionalitást egy az egyben vigyük át, ezért elméletben semmi azonnali változás nem lesz tapasztalható számotokra. A kereső is átköltözött, viszont a magyar elválasztás, szótövezés használatára jelenleg nincs módunk, úgyhogy az ebből fakadó kényelmetlenségért előre is elnézést kérünk.

Ha bármi problémát tapasztaltok, akkor kérjük jelezzétek, akár itt, a forumokon, vagy a project GitHub repójában.

Az átállásban sokat segítettek (abc sorrendben): aboros, csakiistvan, snufkin, york és a közösség további tagjai

Kategóriák: 

Hozzászólások

pp képe

Srácok, nagyon nagyok vagytok! Hogy mekkora nagyok, álljon itt pár gondolat:

November 28.-án hozta létre snufkin a drupalhumigration slack csatornát, akkor indult az érdemi munka, mert az előkészület (acquia hosting, git repo, stb.) már jóval korábban készen volt, csak lehetett látni, hogy ez nem két perc lesz.

Az adatbázis (~200Mb) és a fájlok (pár Gb) átmozgatása mellett a keresőt gyakorlatilag újra kellett építeni, mert az Acquia hostingon található Solr nem csak verziójában más, hanem külön modul biztosítja az elérését.

Háromszor vagy négyszer lett lepróbálva csak maga az átállás. Tehát a konkrét adatszinkronizálás az éles oldalról. Több mint 20 pull request érkezett az idő alatt és most már van CI szerver is a folyamatban: https://travis-ci.org/drupalhu/drupal.hu Maxi rispect snufkin.

Az átállás alatt tényleg csak annyit állt az oldal amennyit muszáj volt. 5:21-kor kerül karbantartás üzemmódba az oldal. 6:07-re másolódtak át a fájlok. 6:37-ig indexelődött a tartalom, ami után már élesbe is állt a rendszer az új helyen.

Szóval még egyszer gratula mindenkinek, külön kiemelve Dianiska Balázst aka snufkint.

Remélem egy DUG-on vagy Drupal Hétvégén részletesen beszámoltok a munkáról, mert igencsak mintaértékűnek gondolom, ahogy ezt az átállást végrehajtottátok.

pp