Views + Argomentumok

Zsovik képe

Sziasztok!

A következő problémába futottam bele, amihez kérem a segítségeteket.
Egy csempeboltnak készítek weboldalt (nem webshop), amelyet úgy szeretnék megoldani, hogy az adott gyártó adott családjába tartozó termékeket listázza ki. A lista egy elemére kattintva jelenjen meg a termék részletes tulajdonsága. Ez alatt azonban listázódjon ki az adott családhoz tartozó többi termék.

Mindent szépen sikerült megoldanom. (szűrés, lista, részletek..) a page manager és a panelek segítségével illesztettem be a részletek node-ba a többi elemet.

Azonban nem tudom beállítani, hogy itt csak az adott termék többi családtagjai jelenjen meg.

Azt gondoltam, hogy ezt az argomentumokkal kell megcsinálnom. Path autot használok a cím szépen felépül.

termekek/tartalomtípus/gyártó/család/termék-név

Azt gondoltam, hogy meg lehet oldani valahogy, hogy a szűrési feltételt az URL-ből vegye. (Szövegkörnyezeti szűrők), de nem tudom munkára bírni.

Vagy rosszul gondolkodom?
Van erre valamilyen megoldás?

Köszönöm a segítséget.

Drupal verzió: 
Geva képe

A termék teljes nézetében jelenítsd meg a views-al készített termék-lista blokkot, amelyhez a környezeti szűrőt kell beállítanod kizáró jelleggel, az url-ből véve,
egy hasonló probléma, amiből el tudsz indulni:
http://drupal.hu/forum/views-content-type/19265

0
0
Zsovik képe

Beállítottam úgy ahogyan olvastam, és javasoltad, de ennek ellenére mindegyik termék megjelenik, függetlenül attól, hogy melyik család tagja. De most legalább megjelenik. :-)

0
0
Geva képe

környezeti szűrőnek nem próbáltad megadni a termék családját is(ez nem kizáró szűrő)? ...az aktuális termék családját, gondolom egy mező ez amely hivatkozik a termék családok valamelyikére vagy akár többre is

0
0
Zsovik képe

A node tartalmaz több mezőt is. (méret, tulajdonság, gyártó, család...stb). A környezeti szűrőnek megadtam a család mezőt. Ha nem adom meg, akkor természetesen megjelenik az adott tartalomtípus minden eleme. Ha beállítom a család környezeti szűrőt(kizáróra), akkor is megjelenik minden elem. Nem csak az ami a családhoz tartozik. Biztosan elrontok valamit. A nézet blokk típusú.
Persze meg tudom oldani úgy, hogy szűrési feltételnek adom meg egyenként a családot, de ez nem lenne elegáns megoldás, és akár 100-as nagyságrendet is felölelne a minden gyártó minden család párosítás. Ezért keresek valamilyen dinamikus megoldást.

Köszönöm, hogy foglalkozol a problémámmal.

Még valami: Sokat olvasok arról, hogy a szövegkörnyezeti szűrő megfelelő a problémámra, mert az URL-ből veszi a szűrési feltételt.

Létrehoztam a view (blokkot)
Szűrési feltétel a közétett és a tartalom típus
Szövegkörnyezeti szűrő: a család mező
Próbáltam tartalomazonosító URL-ből
és
Nyers érték URL-ből - t

Csak ennyit állítottam be.
Nem tudom, hogy honnan fogja megtudni a nézetem, hogy az URL-m melyik elemét kell figyelnie szűrési feltételként.

Az URL így néz ki: sajátoldal.hu/termekek/csempék_járólapok/gyártó/család/terméknév.

Mindezt path autoval.

Kihagyok egy lépést? NID, vagy mást?

0
0
pp képe

nehéz így segíteni, de hátha. :)

Az útvonal per jelekkel (/) van elválasztva. E mentén darabolja a rendszer.
Alapesetben az eredeti Drupal útvonal van felhasználva (pl. node/1) és nem az útvonal álnév. Ahhoz, hogy azt is használja még ezt is be kell állítani. Lásd ábra alsó piros nyíl.

https://twitter.com/tanarurkerem/status/454542564394545152/photo/1

Az így kinyert érték egyezését fogja nézni, de a legkisebb eltérésnél is már borulhat a rendszered. Pl. nem stimmelnek az ékezetek, aláhúzás, szóköz stb. helyett kötőjel. Szóval csak akkor fog ez igazán működni ha urlsafe (urlbarát) elnevezéseket használsz kategórianévként.

Jóval biztosabb megoldás a kapcsolatokon keresztül betölteni a tartalmakat, de az első blikkre nem olyan egyszerű. Le kell szűrni az aktuális node-ot, majd hozzákapcsolni a kategóriát, majd hozzákapcsolni a megfelelő típusú node-okat. (vagy fordított sorrendben ugyan ezt, csak akkor a környezeti szűrőben kell mást beállítani. :))

pp

1
0
Zsovik képe

Köszönöm a választ.

URL barát elnevezéseket használok. A mezők feltöltésénél pedig cimkézek.

A szövegkörnyezeti szűrőknél csak 1 db feltételt adok meg. A családot. Ez baj lehet?

A kapcsolatokon keresztüli betöltés azért nem lehet jó, mert akkor fel kell építenem több nézetet is. Én pedig azt szeretném, ha a nézetem dinamikusan alakulna ki az URL egy elemének szűrési feltételeként.

Ezt rosszul gondolom, vagy nem lehet így megcsinálni?

0
0
Zsovik képe

Most próbálgattam úgy, hogy nem az URL egy közbenső elemére keresek rá a szövegkörnyezeti szűrővel, hanem az utolsóra, vagyis a termék nevére.
Ehhez beállítottam a környezeti szűrőnek a címet.

Így működik.

De nekem sajnos nem a címre van szükségem...

0
0
Zsovik képe

Mindenkinek köszönöm a hozzászólását!

Végülis PP javaslatából indultam ki.

Létrehoztam egy taxonomy típusú nézetet blokként, kapcsolatként beállítottam a "Taxonómia kifejezés: Tartalom kifejezéssel"- t. Így már tudtam tartalom mezőket is megjeleníteni.

A szövegkörnyezeti szűrőnek beállítottam a
"Taxonómia kifejezés: Név" -et
Nyers érték URL-ből.
4.- elemet figyelve, mert az a család azonosító.

És voálá. Mostmár az adott termékhez tartozó családtagok megjelennek a termék node-ja alatt. (Ezt panellel készítettem el.)

A hibám az volt, hogy korábban a nézet típusa "tartalom" volt.

0
0