PHP 5.3 frissítése 5.4-re

Müller Péter képe

Sziasztok,

A szerveremen kizárólag Drupal 7-en futó oldalak vannak (különböző domainken).

Mivel a Drupal 8-hoz legalább 5.4 kell, megkértem a szerver szolgáltatómat, hogy frissítse le. Ezt a választ kaptam:

A PHP frissítés egy elég nagy munka egy olyan szerveren, amin sok működő weboldal található. Ugyanis figyelni kell arra, hogy az előző weboldalak is megfelelően működjenek a frissítés után. Ugyanis vannak olyan PHP függvények amelyek megszűnnek az új verzióban a régi weboldalaid meg arra fognak hivatkozni futás közben.
Ez egy több órás folyamat lenne.
Óradíjunk: 10.000 HUF +Áfa
Előre láthatólag 4-5 órás munka lenne ez.

Lehetséges, hogy ennyire nem kompatibilis visszafelé és tényleg ekkora munka lenne vele?

Köszönöm a válaszokat.

Taxonomy upgrade extras: 
Drupal verzió: 
zedclans képe

Én nem akarok senkit sem megbántani, de ennek a dumának nagyon lehúzás szaga van. Évek óta üzemeltetek weboldalakat, és nekem ez a "több órás művelet" 2! percembe kerül.

1
0
nevergone képe

Gondolom ez a két perc alatt alaposan megbizonyosodtál arról, hogy minden felhasználód összes nálad hosztolt oldalának minden funkciója maradéktalanul működik a frissítés után is.

Ettől függetlenül, ennyi információ alapján nem ajánlom ezt a szolgáltatót.

1
0
zedclans képe

Mért kéne megbizonyosodnom róla? Ha csak 1-1 ügyfél kér váltást? Ahogy azt a következő posztban is kifejtetted, ügyesen lehet szeparálni, hogy minden tárhely különböző php verzióval futhat. Szóval nem, nincs szükség arra ha mindenkit átnézzek :)

0
0
nevergone képe

És gondolom ügyfelenként két perc alatt megbizonyosodsz a frissítés hibamentességéről.

0
0
zedclans képe

Úgy érzem kötekedős kedvedben vagy így estére Nevergone, de nem baj, nem veszem fel :) Nem az én dolgom azon ügyfelek weboldalát kompatibilis állapotba hozni, úgyérzem minden ügyfél elég ügyes okos, és utánna olvas, hogy az általa használt web alkalmazás felkészült-e a váltásra, de ha mégsem, akkor bármikor visszaválthat.

0
0
Müller Péter képe

Köszönöm a válaszodat.

Tudnál segíteni benne, hogyan tudnám megoldani?

0
0
nevergone képe

Komolyan, neked olyan fontos már a még ki tudja mikor megjelenő Drupal 8, hogy rögtön PHP 5.4-et kérsz? Ha megjelenik a Drupal 8, attól a 7 még nem lesz elavult, köszöni szépen, éldegél továbbra is.

Ettől függetlenül ez egy gagyi szolgáltató lehet, ahol nem tudják megoldani, hogy az különböző oldalak független beállításokkal (pl. PHP verzió) üzemeljenek. Vagyis ha neked PHP 5.4 kell, akkor mindenki PHP 5.4-et fog kapni náluk, akár kérte, akár nem.

Én sürgősen menekülnék egy ilyen szolgáltatótól. Képzeld el, ha egyszer nálad eltörik egy funkció azért, mert valaki olyan dolgot kért, ami nem kompatibilis az oldaladdal…

3
0
Müller Péter képe

Igazad van, és éles weboldalakon még nem is terveztem a váltást D8-ra.

Ezzel szemben viszont kíváncsi vagyok, és ki szerettem volna próbálni pár dolgot ezzel kapcsolatban.

Másrészt előbb utóbb úgy is meg kell tenni a verzióváltást. Ha nem most később, tehát így sem úgy sem úszom meg.

Úgy gondolod, hogy egy PHP verzió váltás, ekkora problémát okozhat a D7-ben ha nincs semmi nagyon specifikus az oldalon? Tehát van okom aggódni, hogy lesz ami nem fog működni az eddigi oldalakon?

0
0
wouhn képe

Próbáld ki! Én mindenképpen localhoston tesztelném először, hogy minden rendben van-e, mielőtt favágó módjára bármi irreálisan költségeset vagy visszavonhatatlant csinálnék az éles webhelyen.

1
0
Müller Péter képe

Köszönöm a tippet.

0
0