Backup and Migrate modul hiba

Sólyom képe

Tisztelet mindenkinek!

Frissítettem egy portált Drupal 6-ról a 7-re. A frissítés után beüzemetletm a Backup and Migrate modul, majd amikor szerettem volna egy teszt mentést csinálni, akkor a következő hibaüzenetet kaptam.

The requested page "/admin/config/system/backup_migrate" could not be found.

Az igazság az, hogy ez már a sokadik frissítésem volt és mindig elakadok ebbe a modulban, mindig gond van vele frissítésnél. Mit ronthatok el? A frissítés menetével lehet a probléma? Ha egy mód van rá, nem szeretném lecserélni ezt a modult, a hibát szeretném javítani.

Előre is köszönöm a segítségeket!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
makgab képe

Felment a modul rendesen? Biztos be van kapcsolva?
(Nálam tökéletesen működik több oldalon is.)

Olyan, mintha nem is lenne fenn a modul.

0
0
Sólyom képe

Mindent ellenőriztem újra. Kikapcsoltam a modult, uninstalláltam, majd töröltem a moduls könyvtárból. Töröltem a gyorsítótárakat is. Letöltöttem a 7.x-2.7 verziót (korábban is ez volt fent), majd FileZillával felmásoltam. Most nem a Krusadert használtam, hogy ellenőrizhessem, hogy valóban minden fájl felment rendesen, majd bekapcsoltam a modult és futtattam az update.php-t is.

A hiba megismétlődött.

Az oldal nem található
A kért oldal „/admin/config/system/backup_migrate” nem található.

Korábban nálam is minden oldalon ment tökéletesen. Frissítés után dobja be folyton a törölközőt. Lehet aközben rontok el valamit?

0
0

------------------------
Mint a sivatagban víz nélkül, a naptól kiszáradva, remegő hangon, alig hallhatóan kiáltok az életet jelentő nedűért: Az Örök Igazságért!

csakiistvan képe

Sok úton/nyomon el lehet indulni, pl

  1. más oldal az admin urlen bejön e?
  2. csak akkor kapod a hibát amikor mentést csinálsz?
  3. .htaccess file megvan a gyökérben?
  4. mi volt a pontos drupal 6 és mi a pontos drupal 7 verzió amire frissítettél?
0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

Sólyom képe

1. Az adminisztrációs oldalakon más helyen nem tapasztaltam hasonló jelenséget, igaz nem is pörgettem minden oldalt végig, de használom a rendszert és ilyen hiba máshol nem volt.

2. A hiba csak akkor jelentkezik, amikor elindítom a mentést. Egy darabig pörög, dolgozik, majd amikor meg kellene jelennie az eredménynek, akkor helyette a hibát produkálja. Ellenőriztem azt is, hogy a hibajelenség ellenére végrehajtja-e a mentéset, de sajnos nem.

3. A .htaccess fájl megvan a gyökérben. A korábbit hagytam meg, nem cseréltem le. Voltak benne változtatások. Cserélnem kellett volna? :S

Gyorsan csináltam egy tesztet. Töröltem a régi .htaccess fájlt, majd felmásoltam helyette a 7.23-as Drupal eredeti .htaccess fájlt, majd töröltem a gyorsítótárakat ismét. Próbáltam ismét a mentést, de "Error 504 - Gateway time-out" hibát kaptam (CloudFlare).

4. Az oldalt első kőrben frissítettem a legfrissebb 6-os Drupalra, szóval a 6.28-as verziót frissítettem 7.23-ra.

0
0

------------------------
Mint a sivatagban víz nélkül, a naptól kiszáradva, remegő hangon, alig hallhatóan kiáltok az életet jelentő nedűért: Az Örök Igazságért!

Sólyom képe

Próbálom kideríteni mi a fene lehet ezzel a modullal. Bekapcsoltam a naplózást és megnéztem az error logot is. Abban ennyit találtam csak:

PHP Fatal error:  Exception thrown without a stack frame in Unknown on line 0

A naplóban három bejegyzés keletkezett, amikor egy teszt mentést próbáltam csinálni. Ezek a következők:

  1. Típus page not found
  2. Dátum 2013. augusztus 21. (szerda) - 23:56
  3. Felhasználó admin
  4. Hely http://mydomain.hu/admin/config/system/backup_migrate
  5. Hivatkozó http://mydomain.hu/admin/config/system/backup_migrate
  6. Üzenet 504.shtml
  7. Szint figyelmeztetés
  8.  
  9. Típus php
  10. Dátum 2013. augusztus 21. (szerda) - 23:56
  11. Felhasználó admin
  12. Hely http://mydomain.hu/admin/config/system/backup_migrate
  13. Hivatkozó http://mydomain.hu/admin/config/system/backup_migrate
  14. Üzenet Notice: Undefined variable: rdf_namespaces include() függvényben (/home/arcvonal/public_html/mydomain.hu/sites/all/themes/jovonk/templates/page.tpl.php 4 sor).
  15. Szint megjegyzés
  16.  
  17. Típus php
  18. Dátum 2013. augusztus 21. (szerda) - 23:56
  19. Felhasználó admin
  20. Hely http://mydomain.hu/admin/config/system/backup_migrate
  21. Hivatkozó http://mydomain.hu/admin/config/system/backup_migrate
  22. Üzenet Notice: Undefined variable: grddl_profile include() függvényben (/home/arcvonal/public_html/mydomain.hu/sites/all/themes/jovonk/templates/page.tpl.php 5 sor).
  23. Szint megjegyzés

A hibákra rákeresve elsőre smink problémára gyanakodtam, de az alapértelmezett Garland sminknél is ugyan úgy hibát kapok.

Szerintem biztos, hogy nem a modullal van a gond, mert az /admin/config/system/backup_migrate oldalt meghívva bejön az oldal, megjelennek a modul dolgai. A modul többi lapja is elérhető. A hiba csak akkor van, amikor mentést szeretnék létrehozni.

Kipróbáltam és az egyéni mentés oldalon is ugyan ezt a hibát kapom amikor mentést szeretnék készíteni. Bejön az oldal, de amikor a mentést kellene létrehoznia, akkor egy idő után "A kért oldal „/admin/config/system/backup_migrate/export/advanced” nem található." hibát kapom.

Ha valakinek van valami ötlete, akkor azt hálásan megköszönném. Egyszerűen nem jövök rá, hogy mit rontottam el.. :S

0
0

------------------------
Mint a sivatagban víz nélkül, a naptól kiszáradva, remegő hangon, alig hallhatóan kiáltok az életet jelentő nedűért: Az Örök Igazságért!