Űrlap - Magyarázatok a mezőkbe

osimester képe

Üdv Mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni a Webformmal kapcsolatban:

Ha készítek egy mezőt, akkor lehet hozzá magyarázatot és alapértelmezett értéket írni.

Amire megoldást keresnék: ha írok egy magyarázatot egy szövegmezőbe, akkor be tudnám azt "rakni" magába a mezőbe, ami kattintás után törlődne és várná a beírandó értéket.

A kattintásra tudok script megoldást statikus kódba, de drupalban van-e rá valami célzott megoldás? Kerestem a "webform" és a "webform value" kulcsszóval a drupal.org-on, de nem sikerült rátalálnom.

Tudtok rá megoldást, esetleg modult?

Köszönettel:

OSImester

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aboros képe

compact forms modul csinál ilyet, habár nem a "magyarázatot" teszi az űrlapelembe, hanem a labelt, nemtom az jó e neked. még azér keresgélek kicsit, ha találok magyarázatost, azt is ide linkelem.

1
0

-
clear: both;

csakiistvan képe

Hat ez sima JS, mint ez, csak nem a labelt teszed bele hanem a descriptiont.

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

drgyz képe

csakiistvan képe

Amihez egy Readme.txt sincs, se admin felulet, ahol a kollega meg tudna modnani hogy ne a labelt, hanem a descriptiont tegye bele abb a formba, ahogy a kollega szeretne. Meg ezert egy modult bekapcsolni luxus szerintem, de ez mar offtopic.

0
-1

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

szantog képe

Nincsen ezzel semmi gond, pont azt csinálja, amit kell, akkor rakja be a libet, amikor kell. Ennél csak csúnyábban lehet megoldani drupalban, bár az tény, hogy pár feature elférne még benne.

Nem attól 'éri meg' valami, hogy modult kell-e bekapcsolni, vagy nem. Simán bele lehetne tákolni sminkbe is a js-t, és már rosszabb megoldás lenne, mint ez a modul. Vagy éppen bele lehet varrni saját form_alteredbe, és akkor már pont azt csinálod, mint ez a modul.

4
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

osimester képe

Bocsánat, hogy csak most reagálok a válaszokra.

Személy szerint - egy egyszerűbb problémánál - jobban preferálom ha nem kell modult használnom.

Köszönöm a segítségeket!

0
0