Hírlevelek a belső levelezésben maradnak

Joee képe

Gondolom beállítási hiba lehet, de nem találtam rá megoldást.
Drupal 7-et használok. Simplenews modul bekapcsolva. Hírleveleket szeretnék küldeni a regisztrált és hírlevélre jelentkezett felhasználók e-mail címeire, de sajnos a levelek nem oda karülnek elküldésre hanem a "Saját adatok / localhost newsletter" ".../drupal/newsletter/localhost-newsletter" helyre.
A ".../admin/config/services/simplenews/categories/1/edit" helyen az alábbi beállítások vannak:
Név: localhost newsletter
Leírás: localhost newsletter categories.
Talán ezt kellene átírni, de mire? Esetleg máshol kell a beállítást (hibát) keresni?

Joee képe

Teljesen szétszórt menürendszere van ennek a Drupálos hírlevélnek és sok menüpontja van ami semmiféle reakciót nem fejt ki. Hihetetlen menühelyeken is lehet találni részbeállításokat, ami a hírlevélhez kapcsolódik. Nem hiába van olyan kevés írva Nagy Gusztáv könyvében erről a témáról. Ráadásul nem is egészen egyeznek a dolgok a könyvben leírtakkal. Ez így használhatatlan.
Felrakok egy külső hírlevelet.
Melyiket javasoljátok?

0
0
Balu Ertl képe

Mi itt Drupallal foglalkozunk. Ha neked a Drupal nem elég jó, akkor irány a Google, mint legjobb barátod :)

2
-4
Joee képe

Nagyon pontosan fogalmaztad meg. Ti foglalkoztok itt Drupállal. Aki viszont nincs benne a ti köreitekben az legjobb ha elhúz innen. Védjétek is jól a köreiteket, nehogy még eggyel több Drupal felhasználó legyen a ti segítségetekkel. Így is már több van a kelleténél. Értem én, hogy sok a horgász kevés a hal és véditek a területeteket, mert az üzlet az üzlet.
(Tisztelet a kivételnek.)
Ilyen véleményeket már másoktól is hallottam erről a fórumról.
Igen ott a Google, ahol tényleg van segítség.

Lehet törölni nehogy valaki kívülálló elolvassa.

1
-3
Sk8erPeter képe

Igazából Balázs reakcióját én sem tartottam jogosnak, de ne állj ilyen szélsőségesen a dologhoz, vannak ám itt segítőkész emberek bőven :))

Én is feltettem hasonló kérdést, és akkor ott nekem a Mailchimpet ajánlották:
http://drupal.hu/forum/h%C3%ADrlevelek-k%C3%BCld%C3%A9s%C3%A9re-ti-mit-h...

http://drupal.org/project/mailchimp
Ez egy külső szolgáltató hírlevélküldő szolgáltatásának integrálása Drupalba. Azóta sajnos nem volt alkalmam kipróbálni, mert igazából az oldalon, amit fejlesztgettem, végül félretettük ezt a lehetőséget, szóval saját tapasztalatból még nem tudok nyilatkozni.
Mivel külső szolgáltató, regisztrálni kell egy API-kulcsot, aztán megadni az admin-felületen.

MailChimp

Itt van leírás, hogyan működik:
http://kb.mailchimp.com/article/how-does-the-drupal-plugin-for-mailchimp...

Aztán itt bővebben, képekkel illusztrálva:

http://thinkshout.com/blog/2011/06/lev/mailchimp-20-anatomy-drupal-modul...

Remélem, sikerül összehoznod!

1
0
Joee képe

Köszönöm a hílevél javaslatodat.
Már megoldottam a hírlevél problémámat. A http://drupal.org/ -on találtam hírlevelet. Nagyon jó oldal. Minden szükséges segítséget meg lehet találni tokkal vonóval. Fel is raktam a hírlevelet és működik is. Van ugyan egy kis hibája, amit részben áthidaltam. Sajnos csak a cron futtatásával lehet vele levelet küldeni. Nekem jobb lett volna ha egy gombnyomásra elmennek a levelek. Sajnos egyszerű hírlevelet nem találtam. Mindenki managementre fejleszt hírlevél rendszereket. Én csak a beregisztrált haveroknak akarok néha értesítőt küldeni és nincs szükségem arra a rengeteg számomra felesleges szolgáltatásra amit ez a levélküldő tud. Ágyúval verébre dolog lett ez a hírlevél, de másik használhatót nem találtam. Köszönöm a segítő hozzászólásodat.

0
0
Sk8erPeter képe

Nincs mit!
Konkrétan melyik modult választottad végül?

0
0
Joee képe

Semmi egyéb különös neve nincs, csak annyi, hogy Newsletter.
Könnyen telepíthető és beállítható. Minden szükséges kiegészítő modul ott van mellette. A szükséges leírások is megtalálhatók hozzá.
Lehet, hogy másik jobb lett volna, de nem nagyon volt összehasonlítási alapom, tudásom és segítségem. Jobb lett volna egy egyszerűbb ami csak annyit tud, hogy a weboldaon levő feliratkozás gomb és nekem pedig egy szerkesztőablak és egy küldés gomb.

1
0
Sk8erPeter képe

Köszi a visszajelzést.

Jobb lett volna egy egyszerűbb ami csak annyit tud, hogy a weboldaon levő feliratkozás gomb és nekem pedig egy szerkesztőablak és egy küldés gomb.

Erre írja:

Using this module to manage a single newsletter list would be an overkill. You would be better off with Simplenews.

De ha ez neked jobban bevált, mint a Simplenews, mert ezt jobban tudod kezelni, akkor maradj ennél, most már ne válts. :)

1
0
Joee képe

A simplenews egyszerűbb lett volna, ahogy írják is az oldalon, de zsákutcába jutottam vele mert nekem csak a weboldalon belüli helyi levelezést csinálta, de nem tudtam vele a regisztrált hírlevélre jelentkezettek külső e-mail címeire leveleket küldeni. Ez volt, amit felvetettem témaindító problémaként, de senki sem segített a megoldásban. Amit én próbáltam állítgatni rajt az mind eredménytelen volt.
Talán a wysiwyg szerkesztő miatt döntöttem emellett és amiatt, hogy ennek volt frissebb a kiadási dátuma.

Így utólag átgondolva, lehet, hogy a drupall.org-ról kellett volna letölteni a simplenews modult és lecserélni azzal, amit a drupal telepítésekor kapok a programmal. Lehet, hogy a kettő nem ugyanaz?

0
0
Sk8erPeter képe

Én sajnos nem ismerem a Simplenews-t, meg úgy általában a hírlevélküldő modulokat (legalábbis egyelőre), így abban nem tudok segíteni. Esélyes, hogy akinek tapasztalata lenne a drupal.hu-ról, az épp nem nézte a kérdésedet, vagy senki nem ért hozzá. :D Persze utóbbit kétlem.

De ahogy elnézem, egész tisztességes README.txt van hozzá:

http://drupalcode.org/project/simplenews.git/blob/refs/heads/7.x-1.x:/RE...

meg doksi:

Simplenews: Send newsletters to subscribed e-mail addresses
http://drupal.org/node/197057

HTML-levél is küldhető vele, így:

HTML email can be sent by adding Mime Mail module.

Ezt írod:

Így utólag átgondolva, lehet, hogy a drupall.org-ról kellett volna letölteni a simplenews modult és lecserélni azzal, amit a drupal telepítésekor kapok a programmal

Ezt nem egészen értettem, miért, honnan töltötted le a korábbit, amivel próbálkoztál?

Lehet, hogy a kettő nem ugyanaz?

Mármint milyen kettő nem ugyanaz? Mi a "másik"?
A változatok között egyébként lehetnek eltérések, a fejlesztés során sok mindent logikusabbá tehetnek, stb.

0
0
Phoere képe

Én használom a Simplenewst, de jelenleg csak D6-alatt. Ezért nem reagáltam arra, hogy D7 alatt működik-e.

Egyébként célszerű hozzá a MimeMail, bár nem kötelező. Hasznos lehet a Simplenews Roles modul
Ha telepítve van, akkor (a menüben való elhelyezkedés a D6 struktúrája alapján készült, de D7-ben is hasonló helyen lehetnek):

  • beállítani a MimeMail-t (Webhely beállítása):
    • – feladó nevét és az e-mail címet beállítani - ez lesz az alapértelmezett, de az egyes hírleveleknél külön felülírható. A feladó neve NE tartalmazzon magyar hosszú magánhagngzókat, mert ez hibát generál a levél fejlécében! (legalábbis korábban ez volt, nem tudom, javítottákj-e ezt a bugot)
    • – ezt használja a rendszer minden levélküldéhez,
    • – NE használja a honlap stílusát - ez levélben érdekes dolgokat eredményezhet. Persze sok teszteléssel bizto jól beállítható, ez esetben lehet olyan levelet küldeni, ami hasonló lesz a küldő honlaphoz
  • Beállítani általánosságban a Simplenews-t (Webhely beállítása)
    • Általános - tartalomtípus beállítása - mely tartalomtípusokban készül node küldhető hírlevélként
    • Alapértelmezések - értelemszerűen. A beállított e-maii adatok az egyes hírleveleknél felülírhatóak. A HTML formátum jól működik. A Fontosságnál a sűrgős és a visszaigazolás kérése nálam azt eredményezte, hogy a tárhelyszolgáltató spamnek érzékelte a kimenő leveleket. Normál beállításoknál nem történt ilyen. De ettől még valószínűleg jól működnek
    • A teszthirlevél használata célszerű, főleg az elején
    • Feliratkozások - értelemszerű
    • Levél küldéses - értelemszerű.
    • Hírlevelek létrehozása és beállítása (Tartalomkezelés/ Newsletter Managment)
      • Hírlevelek - itt lehet hirleveleket létrehozni (ha szükség van többre), külön-külön beállítani őket.
      • Ha engedélyeztük a Simplenews Roles modult, akkor a hírlevél mentése után szerkesztéskor kínálja fel a beállítási lehetőséget. A csoport/szerepkör tagjainak felvétele a cron futásakor fog megtörténni. Ez a beállítás felülírja a user leiratkozását vagy feliratkozását! Tehát csak akkor célszerű, ha nincs fel- és leiratkozási joguk a felhasználóknak.
    • Tartalom beküldésénél olyan tartalom típust létrehozni, melyre engedélyeztük a hírlevelet
    • A tartalom mentése után a Hírlevél fülre kattintani a Tartalom szerkesztési felületén és ott lehet kezdeményezni a küldést.

Nagyjából ennyi, ezekkel nálam jól működik a Simplenews. A levelek a userek regisztrációs e-mail címére mennek.

2
0

Csökönyi Ferenc

Joee képe

Mimemail és Simplenews Roles modul nekem nincs és a D7 menü kicsit különbözik, de, ahogy visszaemlékszem hasonlóképpen működik és amit írtál azokat meg is találtam és csináltam, de a levelek mégis belső levélként kerültek a felhasználó User menü / Saját adatok helyen levő levéltárába. Valahol volt a Simplenewsban olyan opció, hogy a levelek célja localhost vagy valami más. Mindig a helyi levelezésben kötöttek ki a levelek. Már nem tudom megnézni a Simplenewst, mert lekapcsoltam.

0
0
Joee képe

Mármint milyen kettő nem ugyanaz? Mi a "másik"?

Egyik Simplenews, ami a Drupal telepítésekor került automatikusan a rendszerbe, a másik pedig amit a drupal.org-ról tölthettem volna le ha előbb megtalálom.

De ahogy elnézem, egész tisztességes README.txt van hozzá:

Mire rátaláltam a drupal.org-ra addigra belefáradtam a Simplenewsba és elment a kedvem a további kisérletezéstől vele.

0
0
Sk8erPeter képe

"Mire rátaláltam a drupal.org-ra addigra belefáradtam"

Azt hogy csináltad?
Ha Google-be beírod a "drupal" szót, akkor a drupal.org fog előjönni ELSŐ vagy MÁSODIK találatként (nyelvi preferenciától függően drupal.org vagy drupal.hu):
http://href.hu/x/j3ce

2
0
Joee képe

Nálam csak másodikként. :-)
Drupal.org-ot láttam már korábban is, de nem néztem meg komolyabban a kínálatát. Azt gondoltam, a Drupalhoz csak az a Simplenews ajánlott, ami a telepítővel jött. Feltelepítettem egy Drupalt, de nem akartam különösebben elmerülni a részletekben, mert nekem az a szolgáltatása is elégnek tűnt ami alapból benne van az Alphorn sminkben.

0
0
Sk8erPeter képe

Valóban, szerkesztettem az eredeti hsz.-t. :) Nálam bejelentkezve elsőként jön elő (más beállítás), de végül is mindegy, a lényeg, hogy vagy az első, vagy a második lesz, de hogy ezek közül valamelyik, az garantált, hacsak a Google valamilyen rejtélyes oknál fogva hátrébb nem sorolja a drupal.org-ot...

Drupal.org-ot láttam már korábban is, de nem néztem meg komolyabban a kínálatát.

Hiba, egy hivatalos honlapot muszáj megnézegetni. :)
Ott találod meg az összes modult. Eddig honnan szedted a moduljaidat?

Azt gondoltam, a Drupalhoz csak az a Simplenews ajánlott, ami a telepítővel jött.

Milyen telepítővel jött? Honnan van az a telepítő?

Feltelepítettem egy Drupalt, de nem akartam különösebben elmerülni a részletekben, mert nekem az a szolgáltatása is elégnek tűnt ami alapból benne van az Alphorn sminkben.

Elsősorban maga a Drupal alapmotorja nyújtja a szolgáltatásokat, aztán legfőképp a megjelenítésért felelős maga a smink, persze a smink újabb "szolgáltatásokkal" egészítheti ki az alapmotor és a meglévő modulok működését. Ezek szerint ezt az Alphorn sminket töltötted le valahonnan, és azzal együtt jött az egész Drupal is, tehát kompletten kaptad meg? Láttam már pár ilyen ingyenes sminket, aminél így lehet letölteni a csomagot, bár én nem tartom túl jó módszernek a sminkterjesztők részéről, mert így folyamatosan frissíteniük kell a teljes csomagot, ha frissül a Drupal, és nem elég csak magát a sminket időnként frissítgetni. Sokszor ezekbe a kész Drupalokba belepakolnak plusz modulokat is, amire ugyanez igaz... Ráadásul ha én egy sminket akarok letölteni, akkor egy sminket kapjak, ne pedig a komplett CMS-t.

1
0
Joee képe

Úgy lehetett, ahogy írod.
A modulokat sehonnan sem szedtem, mert nem volt rá szükség. Minden benne volt a letöltött csomagban és az nekem elég is volt. Nem kellett vele foglalkozni csak lefuttatni a telepítőt és volt egy kész azonnal használható rendszer. Annyit változtattam, hogy ráraktam a magyar nyelvet. Nem is lett volna sok időm részletekbe merülni, mert elég sok Delphi & C++ munkám van. Ha több időm lesz, akkor meg fogom nézni részletesebben is ennek a Drupal programnak a kezelését.
Köszönöm a hsz.-okat.

0
0
Sk8erPeter képe

Szívesen!
Még annyi javaslatom van, hogy sminkeket (theme) lehetőleg mindig a hivatalos oldalról tölts le a jövőben:

http://drupal.org/project/Themes

Tudom, hogy mindenféle oldalakon mindenféle sminkek vannak, és némelyik egész jól is néz ki, és ezért vonzó lehet, de nagyon sok esetben a külső oldalakon található sminkek esetén - tisztelet a kivételnek! - amint felnyitja a motorháztetőt a valamelyest hozzáértő emberke, és megnézi, mi is van ott (megnyitja a smink kódját), szörnyülködnie kell annak igénytelenségén, amik adott esetben sok problémához vezethetnek.
Tipikusan ilyenek az Artisteer borzalmas kódjai.
A drupal.org sem lehet mentes természetesen a gány kódoktól, de ott a felhasználási statisztikák általában valamelyest utalnak a modul/smink minőségére is, ráadásul ott nagyobb eséllyel jelzik hozzáértők, hogy valami nagyon nem stimmel az adott projekttel. Tehát a drupal.org-on sokkal nagyobb eséllyel találsz normális kóddal rendelkező modulokat és sminkeket.

Ha elakadtál, vagy csak felmerül valami kérdésed a jövőben a Drupallal kapcsolatban, nyugodtan tedd fel őket itt, a drupal.hu fórumán.

1
0
szantog képe

Valszeg nem sminket töltött le, hanem egy disztribúciót, ami az alphorn sminket használja.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Sk8erPeter képe

Valószínű, de valamelyik korábbi topicban mutatott valaki egy linket, ahonnan letöltötte a sminkjét, letöltöttem, kiderült, hogy az egy komplett Drupal, amibe belepakoltak egy egyedi profilt (profiles-ba), meg pár modult is. Pedig sminknek volt hirdetve.

0
0
Joee képe

Már nagyon keskenyek lettek a hozzászólások, ezért kezdtem újat.
Sk8erPeter:
Köszönöm a sok magyarázatot. Én is úgy gondolom, hogy érdemesebb a fejlesztőtől letölteni kiegészítőket. Nem sminket töltöttem le, talán nevezhetjük disztribúciónak, ahogy szantog írta. Majd valamikor lehet, hogy felrakom egy szűz Drupal telepítéssel kezdve újra az egészet.
szantog:
Letöltöttem, kitömörítettem, majd bemásoltam a szerverre 27 Mb-os mappát, majd elindítottan az install.php-t. Ez feltelepítette az egész programot benne sok modullal, szépen beállítva minden. Ráraktam a magyar nyelvet és kicsit módosítottam a beállításokon. Eredményképpen alig fél óra munkával kaptam egy azonnal használható blog szerű programot, ami nekem megfelelt.

0
0
aboros képe

vagy honnan töltötted le, ha nem a drupal orgról? tudsz rá egy linket adni? mert így csak lövöldözünk a levegőbe. általában a disztrókat is eléred a drupal orgon és ott történik a hibakezelés is, a közös munka ott folyik.

a disztródhoz csomagolt simplenews milyen verziójú volt? kicserélheted és uppolhatod is, de eltérsz akkor a disztrótól, arra figyelj azért.

0
0

-
clear: both;

Joee képe

Rákerestem és meg is találtam, de már egyik hozzászólásban is írtam: ST Alphorn.
Ez a fejlesztő oldala
Ez pedig egy működő demó

0
0
Sk8erPeter képe

Eredményképpen alig fél óra munkával kaptam egy azonnal használható blog szerű programot, ami nekem megfelelt.

Ugyanezt a drupal.org-ról letölthető hivatalos változatokról is el lehet mondani, ugyanennyi munkával. :) Na jó, annyi különbséggel, hogy le kell tölteni esetleg pár kiegészítő modult ugyanúgy a drupal.org-ról.
De igazából szerintem a témában felvetett eredeti probléma már megoldódott, mivel találtál megfelelő modult, úgyhogy ezt a topicot nem hiszem, hogy van értelme tovább uppolni. :)

0
0
Joee képe

Így igaz.

0
0
Phoere képe

Azért én még írnék hozzá. Cseszte a csőrömet, hogy tényleg van-e valami fícsör a D7-es változatban, ezért egy D7-es weboldalnál telepítettem a Simplenews modult Mimemail és egyebek nélkül.

A beállítások ugyanazok, mint a D6-nál. Létrehoztam egy hírlevél kategóriát, arra feliratkoztam, beküldtem egy Newsletter tartalmat, majd beállítottam, hogy elküldhető.

A cron futása után 10 mp-cel megérkezett az e-mail.

Tehát a Simplenews teljesen jól működik D7 alatt is, legalábbis egy tiszta (drupal.org-ról letöltött) verzióban. Tehát
az eredeti probléma máshova vezethető vissza.

4
0

Csökönyi Ferenc

Sk8erPeter képe

Jó, hogy ezt megírtad, így legalább nem riad el senki a Simplenews-tól, aki ezt a topicot olvassa, mert ezek szerint mégsem "használhatatlan". :)
Köszi!

0
0
Phoere képe

Pont ezért írtam le. Szerintem egy jól használható modul, kár lenne rossz hírét kelteni.

0
0

Csökönyi Ferenc

szantog képe

http://drupal.hu/comment/58961

DenesSzabo zárszava talán a legfrappánsabb:

Pistike weboldalának, ahol kell szólni a rokonoknak, hogy felkerültek a hétvégi birkanyírás buli képek tökéletesen elég a tákolt megoldás. Minden egyéb esetben profik által hostolt hírlevél megoldást szabad csak használni.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Sk8erPeter képe

Ez egy szellemes és tényleg frappáns idézet, de konkrétumot még sajnos nem tartalmaz.
Tehát akkor magyarul Simplenews felejtős, Mailchimp ajánlott?

Egyébként megmondom őszintén, az igazán tapasztaltaktól sokszor azt nem értem, miért van szükség erre a szokásos szúrkálódásra, mint a belinkelt hsz.-ben. :) Ha valaki nagyon kretén, akkor megértem az azzal szembeni oltást, szarkazmust (olyankor az ember ösztönösen kárörvendve olvassa a pofozkodó hsz.-eket :D), de a bölcsektől jobb inkább tanácsokat és konkrétumokat olvasni. Hogy akkor szerinte mit érdemes, mit nem, mik az illető tapasztalatai. Legalábbis nekem nagyobb örömet okoz, ha olvashatok egy jól kifejtett tapasztalat-megosztást, mint amikor azt látom, hogy valakit megint sikerült jól a földbe döngölni. :D

===
Szerk.: hozzáteszem gyorsan, ez a belinkelt hsz. nem a legjobb példa a földbe döngölésre, mert ez még nem az, csak erről jutott eszembe. :) Bocsi, nem kirohanás akart lenni, ha esetleg bárkinek úgy tűnt volna, csak egy jó szaftos OFF-olás. :D

1
0
szantog képe

nem a kommentet akartam beszúrni, hanem a topicot. Csak a saját hozzászólásaimra kerestem, és ezt adta a solr. A topic elég sok konkrétumot tartalmaz, több ember tapasztalatát.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Phoere képe

Átolvastam a javasolt topicot, valóban hasznos. Szerintem a leglényegesebb tanulság belőle, hogy el kell tudni dönteni, milyen céllal akarok hírlevelet küldeni: "magáncéllal" (értsd alatta, hogy egy adott közösség részére időközönként információkat eljuttatni) vagy marketing céllal.
Az előbbi esetben teljesen jó a Simplenews, persze jó beállításokkal.

Az utóbbi esetben egyértelmű, hogy profi megoldást kell választani. Egy lehetőség - természetesen fizetős - a Mail Master http://www.marketingszoftverek.hu/ (Ez még eddig nem került szóba) Ez nem Drupalba integrálható tudtommal, amellett hogy Drupal 7-es a honlapjuk. Tehát akár még Drupal modul is elképzelhető tőlük.

0
0

Csökönyi Ferenc

Nagy Gusztáv képe

Tudtommal nincs hozzá Drupal moduljuk, sőt elég kacifántos megoldásaik vannak. Én csak kínlódok az integráció( hiányá)val.

1
0

Nagy Gusztáv

Joee képe

Mivel ilyen sokan írtak, én is egy kicsit bővebb leszek (bocs).
Valószínű, hogy a hiba nem a Simplenews modulban lehet. Nem is állítottam ilyet. Azt kerestem hátha valaki már találkozott olyan problémával mint az enyém és tudja hol kell visszaállítani a Simplenewsban a levelek célpontját, hogy ne a belső levelezésben maradjanak, hanem az e-mail címekre menjenek ki. Arra gondoltam, hogy talán csak valamelyik menüben át kell állítani valamit és lesz olyan aki meg tudja mondani hol és mit. Nem gondoltam, hogy a hiba egyedi.
Mivel ilyen problémával még senki sem találkozott és a hozzászólásokból és más tapasztalatokból nekem úgy tűnik, hogy ott lehet a hiba hogy egy Drupal oldalfejlesztést használhattam. Régebben részt vettem egy op. rendszer fejlesztésben ahol hasonló problémaelvbe ütköztünk. A biztonság és sebesség növelése érdekében sok rendszerfájl jelentős módosításon esett át. Több szempontból is jelentős volt a javulás, amíg egyszer a disztró eredeti fejlesztője meg nem csinált egy olyan hibajavítást amelyik a mi verziónkra telepítve végzetes hibát okozott.Ezen kívül volt még egy víruskereső, amelyik néhány nélkülözhetetlen rendszerfájlt eltávolított, mert vírusnak ítélte azokat, mivel nem egyeztek meg az eredeti rendszerfájlokkal. Persze a további fejlesztésben ki lehetett volna küszöbölni a víruskereső okozta rést, de a más irányú disztrófejlesztéssel már nem lehetett mit kezdeni. Innentől ez két különböző disztró lett volna. Ezért érdemes az eredeti fejlesztőnél maradni, még akkor is ha a másik disztró jelenleg jobbnak tűnik. Kivéve akkor ha biztosak vagyunk abban, hogy az új disztró fejlesztőjétől később is fogunk támogatást kapni frissítésekben és hibajavításokban.
Ezért azt tippelem, hogy valami egyéni módosítás lehetett a disztróban vagy a disztróhoz kapott Simplenews modulban, ami általános esetekben nem fog előfordulni. Lehet az is, hogy a fejlesztőnek jobban tetszett egy helyi levelezés, mint egy valódi és átalakított valamit ennek megfelelően. A hibát megkeresni csak ugyanolyan telepítés mellett lehetne, mert egy normális Drupal telepítéssel + eredeti modulok felrakásával és szabványos smink módosításoknál nem biztos, hogy előjön. Ennek azonban nem látom értelmét. Számomra ebből annyi a tanulság, hogy itt is érvényes az az elv, hogy csak az eredeti fejlesztő programját és az ő általa fejlesztett modulokat érdemes használni, ellenkező esetben kiszámíthatatlan problémákba lehet ütközni, amire nehéz megoldást találni.
Köszönöm mindenkinek a hasznos hozzászólását.

0
0
Sk8erPeter képe

Szerintem ennek semmi köze az általad vázolt oprendszer-fejlesztgetős problémához, mivel itt jóindulattal feltételezem, nem arról van szó, hogy az általad letöltött disztribúció esetén belehekkeltek volna a core-ba. Egyszerűbbé tették egy adott profillal bizonyos modulok telepítését, hogy még annyit se kelljen kattintgatnod, és ennyi.

Én konkrét HIBÁT nem láttam a hozzászólásaidban, legfeljebb annyit, hogy nem jöttél rá a modul megfelelő kezelésére. Valószínűleg csak annyiról van szó, hogy nem mentél végig elég türelmesen a beállítási lehetőségeken és a dokumentáción, valamint a kapcsolódó cikkeken.

1
0
Phoere képe

Engem a nyitó problémafelvetés egy mondata "zavar":
A ".../admin/config/services/simplenews/categories/1/edit" helyen az alábbi beállítások vannak:
Név: localhost newsletter
Leírás: localhost newsletter categories.

Az itt szereplő "localhost" szó alapértelmezésben nem más, mint a admin/config/system/site-information oldalon a "Webhely neve" (amíg nem módosítjuk, hiszen szabadon átírható, a hírlevél működésére nincs hatással).
Én nem emlékszem, hogy bármelyik telepítéskor a Webhely neve "localhost" értékre állítódott volna be, ez nálam mindig alapértelmezésben - ha jól emlékszem - a domain név lett. (Persze ebben tévedhetek, ezért most nem fogok egy Drupalt telepíteni. :) )

Nem lehet, hogy a Drupal telepítésekor lett valamilyen localhost működés beállítva? Azaz a Drupal működik úgy, mintha nem publikus, hanem lokális szerveren futna? Így természetesen e-mailt sem fog küldeni.

Persze ez csak egy tipp.

1
0

Csökönyi Ferenc

Nagy Gusztáv képe

Nem lehet, hogy a Drupal telepítésekor lett valamilyen localhost működés beállítva?

Én még ilyenről nem hallottam. Nem is értem, miért lenne egy honlap számára érdekes, hogy helyi vagy távoli kéréseket kell kiszolgálnia.

0
0

Nagy Gusztáv

aboros képe

nem minden helyi környezetben van emailküldési képesség és a "localhost" szó eredhet abból, hogy a kérdező valamilyen xamp mamp kitudjamp környezetben dolgozik. erre gondolt szerintem. és már én is gonoltam erre, csak kevés a hal és sok a halász, védeni kell a köreinket azért nem szóltam hozzá. lol. :)

0
0

-
clear: both;

Joee képe

Fizetős tárhelyre van telepítve.

0
0